مردم میگویند خوشایند نیست برای استانی که میگویند مازاد تولید گوشت مرغ داریم اما با قیمت گزافی آن را خریداری کنیم و از مسؤولان خواستند مشکلات درون دستگاهی خود را حل کنند و اساسی به فکر مردم باشند.
هزینه سرسامآور قیمت گوشت قرمز و گوشت سفید موضوع مهمی است که صدای مسؤولان را هم درآورده است و آنها را مجاب به برپایی جلسات کرده که آن هم تاثیری در کاهش قیمت این اقلام ندارد و معلوم نیست چطور باید به این آشفته بازار سر وسامان داد.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه قیمت مرغ نباید از 11 هزار و 500 تومان تجاوز کند و این عدد هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع مصرف کننده است خبر میدهد در حالیکه مرغداران افزایش قیمت نهادهها را دلیل بر افزایش قیمت 14 تا 15 هزار تومانی مرغ میدانند و ضرر این کشمکشها را مردم میبینند.
این موضوع به حدی حاد شد که دستگاه قضا را هم وارد میدان کرد اما مرغ مرغداران تنها یک پا دارد و گوشت سفیدی که تا چندین ماه قبل هر کیلوگرم 9 هزار تومان به دست مصرفکننده میرسید اکنون نه تنها با این قیمت در بازار وجود ندارد بلکه با قیمت 11 هزار و 500 تومانی هم که به تصویب رسید به ندرت دربازار مشاهده میشود.
گفتنی است زمانیکه شرایط بحرانی است باید ستاد مدیریت بحران در این امر ورود پیدا کند و تصمیمات بحرانی بگیرد نه اینکه تنها در زمان سیل و طوفان ورود پیدا کند .
*واردات مرغ آزاد شد
در این زمینه گفتوگویی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ترتیب دادیم که از نظر مخاطبان میگذرد.
عزیزاله شهیدیفر میگوید: وظیفه جهاد کشاورزی تولید و تامین کالاهای اساسی برای تنظیم بازار شب عید کشور است و در این راستا مشکلی در تولید گوشت مرغ نداریم بلکه تولید به اندازهای است که مازاد آن به سایر استانها ارسال میشود.
وی خاطرنشان کرد: ذخیره استراتژیک مرغ برای کنترل بازار را هم داریم که در سردخانههای استان و کشور ذخیرهسازی شد که در مواقع بحرانی و در صورت نیاز وارد بازار شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه راضی به ضرر تولیدکننده نیستیم و از هیچ کوششی برای منفعت تولیدکننده دریغ نمیکنیم،گفت: در حال حاضر روزانه 100 تن مرغ گرم در بازار توزیع میشود اما با توجه به بازخوردی که از بازار گرفته شد توزیع این کالا باید بیشتر از این عدد باشد تا تحرکی در بازار ایجاد کند.
شهیدیفر اظهار کرد: همه باید تلاش کنیم بازار به نفع تولیدکننده و مصرف کننده باشد و سبب متضرر شده هیچکس نشود و مردم هم بتوانند احساس آرامش کنند.
وی با بیان اینکه واسطهها مانع اجرای صحیح تنظیم بازار هستند چرا که به دنبال منافع خود هستند و با اجرای طرح تنظیم بازار متضرر میشوند، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی برای رفاه حال شهروندان و جلوگیری از سوءاستفاده واسطهها واردات مرغ را آزاد کرد.
به گزارش فارس، زنجیرههای تولید طیور در مازندران معتقدند روزانه باید 200 تن مرغ در استان توزیع شود چراکه مصرف استان به این میزان است اما در بحث تنظیم بازار تنها روزانه 100 تن توزیع میشود که این عدد جوابگوی بازار نیست و نیمی از مصرف باید با قیمت غیرتنظیم بازاری تهیه شود.
*مرغ هم باید همانند سایر کالاها گران شود
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران مازندران در این باره با بیان اینکه افزایش قیمت مرغی را که اکنون شاهد آن هستیم متاثر از قیمت تمام شده است، گفت: در قیمت تمام شده عواملی مانند قیمت جوجه یکروزه، قیمت ذرت، سویا و سایر نهادهها دخیل است.
ابراهیمی ادامه داد: مرغی که مرغدار در سالن دارد با قیمت جوجه 4 هزار تومان، ذرت یکهزار 500 تومان و سویا 3 هزار و 700 تومانی است و به تبع قیمتی که حاصل از آن است با قیمت تمام شده زیاد است.
وی بیان کرد: این روزها مصرف مرغ بیش از حد شده و این امر ناشی از این است در سفره خانوار سهم ماهی و گوشت قرمز یا حذف شده یا به حداقل رسیده است و گوشت سفید جور تامین پروتئین سفره را میکشد و تغییر قیمتی که شاهد هستیم غیرطبیعی نیست و قیمت معمولی است که با توجه به افزایش قیمت سایر کالاها حاصل شده است.
*کاهش قیمت مرغ با آغاز فصل گرما
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغداران مازندران اظهار کرد: باید بپذیریم همه کالاها گران شده و مرغ هم باید به عنوان یک کالا در این بحث دیده شود و طبیعی است قیمت مرغ هم افزایش یابد.
مصطفی ابراهیمی گفت: برخیها ذهن جامعه را به سمتی میبرند که گوشت سفید را به قیمت ارزانتر در اختیار جامعه قرار دهیم و این یک نمایشی است و اگر همه عوامل دخیل لحاظ شود میبینیم قیمت مرغ به نسبت سایر کالاهای اساسی افزایش قیمتی نداشته است.
وی اظهار کرد: بیماری وارد این صنعت شد که تمام مرغداران 20 تا 100 درصد تلفات دادند و به همین نسبت تولید کمتر شد و زمانیکه تقاضا بیش از حد باشد تاثیر در قیمت تمام شده بوجود می آید.
ابراهیمی بیان کرد: پیش بینی می شود با توجه به در پیش بودن فصل گرم، قیمت نهاده معمول شود و در آینده شاهد کاهش قیمت مرغ باشیم.
*مرغ تنظیم بازاری با صفهای طولانی همراه است
برای پیگیری سوژه سری به بازار زدیم و از مردم درباره گرانی کالاهای اساسی به ویژه گوشت مرغ همصحبت شدیم که با گلایههایی از مسؤولان به همراه بود.
آنها میگفتند با گرانیهای سربه فلک کشیدهای که در تمام کالاها وجود دارد و قدرت خرید مردم را کم کرده است برای مایحتاج اولیه خود هم با مشکل مواجه شدیم.
مرغ را با قیمت هر کیلوگرم 15 هزار تومان خریداری کردم که کفاف دو وعده را هم نمیدهد و چرا مسؤولان در مصاحبههای خود میگویند قیمت مرغ 11 هزار و 500 تومان است.
البته اظهارنظری نیز درباره بستن صفهای خرید مرغ وجود دارد و آن اینکه عدهای از رستورانداران نیز از این فضای گلآلود استفاده کرده و به صورت سیستمی و استفاده از نیروهای کاری خود برای خرید مرغ در سطح شهر به این فضای صفی دامن زدند که این مسئله هم نیاز به پیگیری دارد.
*مسؤولان اساسی به فکر مردم باشند
مرغ با این قیمت در همه مراکز خرید وجود ندارد و در برخی از مغازهها وجود دارد که با صفهای طولانی همراه است.
مردم از نابسامانیها و هرج و مرجهایی که در بازار وجود دارد گلایه داشتند و از صفهای طولانی مرغ و گوشت قرمز ابراز تاسف داشتند و خواهان خاتمه دادن این وضعیت شدند.
آنها میگویند خوشایند نیست برای استانی که میگویند مازاد تولید گوشت مرغ داریم اما با قیمت گزافی آن را خریداری کنیم و از مسؤولان خواستند مشکلات درون دستگاهی خود را حل کنند و اساسی به فکر مردم باشند.
حال جای سوال اینجاست در استانی که قطب تولید گوشت سفید هستیم و هیچ مشکلی در تامین و تولید این محصول وجود ندارد چرا نباید سازکار مناسبی در روند توزیع وجود داشته باشد تا کشمکشهای بین تولیدکنندگان و مسؤولان دولتی بر سر مردم آوار نشود و تاوان کمکاریهای احتمالی را مردم ندهند!!