به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری، سید محسن موسوی تاکامی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری و دبیر کمیته هماهنگی مدیریت جامع مشارکتی،گفت: جلسه کمیته هماهنگی مدیریت جامع مشارکتی با حضور و ریاست جناب آقای مهندس رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استاداری مازندران و اعضای کمیته هماهنگی استانی، در محل دفتر معاون محترم هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران تشکیل گردید.
سید محسن موسوی تاکامی ضمن تشکر از آقای مهندس رازجویان بخاطر تشکیل جلسه کمیته هماهنگی مدیرت جامع،اظهار کرد: این جلسه در چارچوب مفاد تفاهمنامه همکاری استانداری نواحی رویشی هیرکانی و ارسبارانی با سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، با هدف بررسی و تصویب سند راهبردی مدیریت جامع مشارکتی منابع طبیعی تشکیل شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری بیان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران در سال 1381 جهت پشتیبانی فنی و مالی از پروژه مدیریت جامع آب و خاک سد البرز در استان مازندران از بانک جهانی درخواست کمک فنی و مالی نمود. بعد از تهیه سند پروژه، فعالیتهای اجرایی طرح از اردیبهشت ماه سال 1385 در سطح 101 هزار هکتار حوزه بابلرود آغاز گردید. پروژه مدیریت جامع آب و خاک سد البرز از 5 مولفه تشکیل شده بود که مولفه های این پروژه عبارت بودند از:- مولفه اول: مدیریت منابع طبیعی حوزه بالادست. -مولفه دوم: مدیریت آبیاری و زهکشی.- مولفه سوم: مدیریت جامع منابع آب. - مولفه چهارم: مدیریت محیط زیست. -مولفه پنجم: پشتبانی مدیریت پروژه( حمایت و هماهنگی). مولفه یک آن در حوزه بالادست مربوط به مدیریت منابع طبیعی می باشد. موسوی تاکامی تصریح کرد: مطالعات بازنگری طرحهای منابع طبیعی بر مبنای توسعه پایدار، توسط شرکت DFS، مشاور خدمات جنگل کشور آلمان تحت عنوان Master Plan در خرداد ماه سال 1387 تهیه و در مراجع ذیصلاح، تصویب گردید. مدت 7 ساله قرار داد با بانک جهانی در اسفند ماه 1391 به پایان رسید. که با توجه به اهمیت دست آوردهای بین المللی حاصل از اجرای پروژه در حال حاضر فعالیتهای نیمه کاره پروژه از محل اعتبار ریالی ملی در قالب پایلوت مدیریت جامع مشارکتی آبخیر از سال 1393در حال اجرا میباشد. از جمله آن تهیه طرح مدیریت مشارکتی جامع زیر حوزه اسکلیم رود و بابلکرود در سطح ۲۴۰۰۰ هکتار تهیه شد که برنامه آن برای یک دوره ۱۰ ساله و چشم انداز ۳۰ ساله و با مشارکت جوامع محلی اجرا خواهد گردید.اعتبار کل طرح در حدود ۷۲ میلیارد تومان است که درآمد طرح حدود ۵۳ میلیارد تومان محاسبه شد در نتیجه کسر درآمد طرح می بایستی از محل منابع استانی و ملی تامین گردد.در ادامه هر کدام از اعضای جلسه ضمن بیان نقطه نظرات بر اهمیت و ضرورت طرح اشاره نموده و لزوم عملیاتی شدن برنامه بر پایه هم گرایی و هم افزایی همه دست اندرکاران و ذینفعان از جمله دستگاه های اجرایی و نماینده جوامع محلی عنوان کردند و در نهایت با توجه به این که سند راهبردی در کمیته هماهنگیشهرستان سوادکوه شمالی مصوب شد، همه اعضای کمیته هماهنگی استانی حاضر در جلسه نیز با تصویب سند راهبردی مدیریت جامع مشارکتی منابع طبیعی حوزه بابلرود موافقت نمودند.در پایان آقای مهندس رازجویان ضمن جمع بندی مطالب، بر اهمیت جنگل و بهویژه نقاطی که طرحهای مشارکتی در آن اجرا میشود تاکید کرد و گفت: بایستی در برنامهریزیها موضوع جامعیت و مشارکت ذینفعان توجه بیشتر شود تا فعالیت ها نیز در همین چارچوب اجرا شوند.مدیریت آبخیزها در حقیقت توسعه پایدار را دنبال می نماید.ایشان در ادامه افزود: دبیرخانه ترتیبی اتخاذ نماید تا جلسه کمیته هماهنگی به شکل دوره ای تشکیل شود و ضمن تایید سند راهبردی به اجرا شدن ان و تعمیم به دیگر نقاط مشابه تاکید داشتند و در خاتمه یک جلد از گزارش سند راهبردی مدیریت جامع مشارکتی منابع طبیعی حوزه بابلرود از طرف آقای مهندس سید محسن موسوی تاکامی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری، به شکل نمادین به آقای مهندس رازجویان سرپرست محترم معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تحویل و مقرر گردید کتابچه در یک دوره ۳۰ ساله به انجمن صنفی کارفرمایی جنگل، مرتع و توسعه روستایی جهت اجرا واگذار گردد.