به گزارش استناد نیوز به نقل از ای بی سی نیوز؛ باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا مصوبه کنگره مبنی بر تمدید 10 ساله قانون تحریمهای ایران را وتو نکرد. وی در یک اقدام بیسابقه از امضای مصوبه تمديد تحريمهاي ايران امتناع کرد؛ اما در عین حال اجازه داد بدون امضاي او این مصوبه به قانون تبدیل شود.
مجلس نمایندگان آمریکا با 419 رای موافق در برابر یک رای مخالف و مجلس سنا با 99 رای موافق و یک رای ممتنع، تمدید قانون تحریمهای ایران را برای یک دوره 10 ساله دیگر پیش از این تصویب کرده بود.
شاید دلیل عدم مخالفت و از سوی دیگر امضا نکردن این طرح توسط رئیس جمهور آمریکا این باشد که؛ اوباما علارغم این که با این طرح مخالف است با توجه به رای قاطع کنگره به تمدید قانون تحریمهای ایران، حتی در صورت وتوی او نیز کنگره وتو را بیاثر میکرد، چرا که طبق قانون آمریکا نمایندگان می توانند با رای دو سومی خود وتوی رئیس جمهور آمریکا را باطل نمایند.
طبق قانون اساسی آمریکا، رئیس جمهور پس از تصویب یک لایحه در کنگره 10 روز کاری فرصت دارد که آن را امضا یا وتو کند یا اجازه دهد بدون امضای او، لایحه مذکور به قانون تبدیل شود.
قانون تحریمهای ایران برای اولین بار در سال 1996 در دولت کلینتون به تصویب رسید و در سال 2006 در دولت جرج بوش برای یک دوره 10 ساله دیگر تمدید شد. اکنون در دولت اوباما نیز این قانون یک بار دیگر مورد تمدید قرار گرفت و به این ترتیب، تحریمهای ایران با وجود امضای برجام، 30 ساله شد.