به گزارش استناد نیوز، هر روز هنگام عبور از کوچهها، پسکوچهها و خیابانهای شهر قائمشهر، گاه به وضعیت نامطلوب برخی سطلهای زباله برخورد میکنیم؛ سطلهایی که یا خراب شدهاند یا به دلیل حجم زیاد زبالهها، سرریز شدهاند و زبالهها درون و اطراف آنها انباشته شدهاند. این سطلها نهتنها ظاهر نازیبایی به شهر دادهاند بلکه بوی نامطبوعی نیز از آنها به مشام میرسد. از برخی از این مخازن، شیرابه نیز خارج میشود که بر آلودگیهای زیستمحیطی دامن میزند.
در این فصل از سال، بوی نامطبوع برخی از باکسهای زباله یا جویهای آب در برخی نقاط شهر، آزاردهنده شده و ضرورت اقدامات جدی از سوی مجموعه شهرداری برای آهکپاشی، آبپاشی و شستوشو را دوچندان کرده است.
یکی از شهروندان که در حال عبور از خیابان بابل بود، در گفتوگو با خبرنگار استناد نیوز، اظهار کرد: بوی بد زبالهها گاهی از جوی آب و گاهی از باکسهای زباله به مشام میرسد. شهرداری باید نسبت به شستوشوی منظم سطلها و جویهای آب اقدام جدی انجام دهد.
زینب رستمی، دیگر شهروند قائمشهری، نیز گفت: در برخی موارد باکسهای زباله کاملاً پر شده و به دلیل بیتوجهی برخی از شهروندان، زبالهها به بیرون ریخته میشوند.
او از شهرداری درخواست کرد نسبت به نظافت شهری توجه بیشتری نشان دهد، چرا که بوی تعفن نهتنها آزاردهنده است، بلکه موجب افزایش حشرات و انتقال بیماریها نیز میشود.
*حجم زباله در طول روز و خطرات زیستمحیطی آن*
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان قائمشهر روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار استناد نیوز در خصوص وضعیت نامطلوب زبالههای سطح شهر، گفت: در جلسهای با مجموعه مدیریت پسماند شهرداری قائمشهر، تصمیم بر این شد که با تصویب شورای شهر، جمعآوری و ساماندهی مخازن زباله در سطح شهر در دستور کار قرار گیرد.
سیده مریم حسینی با اشاره به ضرورت آمادهسازی زیرساختها در صورت تصویب این طرح در شورای شهر گفت: پیش از هر چیز، باید فرهنگسازی صورت گیرد. مانند گذشته، شهروندان باید رأس ساعت ۹ شب زبالههای خود را در محل تعیینشده قرار دهند تا شهرداری بتواند در زمان مناسب نسبت به جمعآوری آنها اقدام کند. البته، پذیرفتن و پایبندی به این موضوع برای برخی از مردم ممکن است دشوار باشد.
وی با اشاره به ماندگاری زبالهها از صبح تا عصر در سطح شهر، افزود: زمانی که این حجم از زباله در سطح شهر انباشته میشود، طبیعتاً با مشکلات زیستمحیطی مواجه خواهیم شد. شیرابهها در زیر مخازن جمع شده و به سطح شهر نشت میکنند و در هنگام بارندگی نیز آبهای سطحی را آلوده میسازند. بنابراین لازم است شهروندان همکاری بیشتری در زمینه جمعآوری زباله با شهرداری داشته باشند.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان قائمشهر همچنین به موضوع تفکیک زباله از مبدأ که توسط استانداری مطرح شده اشاره کرد و افزود: نیروهای محیطزیست آمادگی دارند تا در اجرای این طرح، آموزشهای لازم را ارائه دهند. در حال حاضر نیز این طرح توسط نیروهای ما در کانون پرورش فکری شهرستانهای سیمرغ و قائمشهر در حال اجراست.
حسینی در پایان و در خصوص بوی تعفن زباله در کنار برخی باکسها و جویها تأکید کرد: ضروری است شهرداری نسبت به آهکپاشی و لایروبی کانالهای آب و زهکشیها اقدامات لازم را انجام دهد تا شاهد کاهش بوی نامطبوع در سطح شهر باشیم.
**وضعیت زباله قائمشهر کار کارشناسی میخواهد نه اقدامات سطحی و مقطعی
با وجود انبوه مشکلات زیرساختی در سیستم مدیریت پسماند شهری، شهرداری قائمشهر در سال ۱۴۰۲ اقدام به خرید ۵۲۰ باکس زباله به ارزش ۵۳ میلیارد ریال کرده و آنها را در سطح شهر جانمایی کرده است؛ اقدامی که بیش از آنکه حاصل یک طرح کارشناسیشده و پاسخگوی معضلات واقعی شهر باشد، بیشتر به یک هزینهتراشی فاقد اولویت شباهت دارد.
در شرایطی که همچنان مشکل جمعآوری بهموقع زباله، نبود تفکیک از مبدأ، بوی نامطبوع در مناطق مسکونی و نارضایتی گسترده مردم پابرجاست، مشخص نیست این هزینه میلیاردی چگونه و بر اساس کدام طرح مطالعاتی توجیه شده است.
افکار عمومی انتظار دارد به جای راهحلهای پرهزینه و مقطعی و سطحی، شهرداری به ساماندهی واقعی سیستم پسماند، فرهنگسازی و نوسازی ناوگان جمعآوری زباله بپردازد.