به گزارش استناد نیوز و به نقل از روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر ساروی گفت: قلبهای ما که موتورهای حیاتی بدنمان هستند با ریتمی دقیق میتپند که ناشی از سیگنال های الکتریکی است. با این وجود هنگامی که این سیگنالهای طبیعی دچار اختلال میشوند وضعیتی به نام آریتمی ایجاد میشود که منجر به ضربان نامنظم یا ناکافی قلب میگردد.
دکتر مهرداد ساروی متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: در این زمان است که ضربان ساز وارد عمل میشود. ضربان ساز دستگاهی کوچک و قابل کاشت است که پالسهای الکتریکی مصنوعی را برای تنظيم قلب فراهم میکند از ریتمی ثابت و سالم اطمینان میدهد و جان میلیونها نفر را در سراسر جهان نجات میدهد.
این پزشک افزود: هنگامی که استفاده از ضربان ساز برای تنظیم ریتم قلب بیمار ضروری تشخیص داده شود، گام بعدی انجام عمل کاشت آن است. این جراحی کم تهاجمی شامل قرار دادن دقیق دستگاه ضربان ساز، به همراه سیم های رابط آن در زیر پوست معمولاً در مجاورت استخوان ترقوه است.
دکتر ساروی با اشاره به اینکه این فرآیند با برنامه ریزی دقيق با هدف بازگرداندن ریتم طبیعی قلب و بهبود سلامت کلی قلب بیمار صورت میگیرد، ادامه داد: سالهای زیادی، ضربان سازها برای اتصال دستگاه به قلب و ارسال پالسهای الکتریکی، متکی به سیم ها یا ليدها بوده اند با این حال پیشرفتهای اخیر در فناوری پزشکی منجر به توسعه ضربان سازهای بدون سیم شده است.
فلوشیپ الکتروفیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی بابل با ذکر این نکته که این پیشرفت یک نوآوری پیشگامانه است و نیاز به این سیم ها را از بین میبرد، اذعان داشت: این نسل جدید از ضربان سازها یک راه حل کوچکتر و خودکفا ارائه میدهند که به طور بالقوه عوارضی مانند خطر عفونت، آسیب به بافت عروق قلب و ریه را کاهش داده و فرآیند کاشت را ساده تر میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: امروز موفق شدیم برای نخستین بار در شمال کشور این تکنولوژی پیشرفته را برای بیمار ۷۹ ساله در بیمارستان آیت ا.. روحانی(ره) بابل وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بابل بکار بگیریم.
این متخصص گفت: این افتخار را داریم که اعلام کنیم همشهریان و هم استانی های عزیز برای انجام این اقدام درمانی نیاز به مراجعه به تهران نیست و تمامی خدمات موجود در مرکز بابل انجام خواهد شد.
آخرین تکنولوژی پیس میکر در بابل انجام شد
دکتر مجید حق جو متخصص قلب فلوشیپ الکتروفیزیولوژی مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران در حاشیه این عمل گفت: امروز در کنار همکار عزیزم جناب آقای دکتر مهرداد ساروری یک مورد پیس میکر بدون سیم را در بیماری در بیمارستان روحانی بابل انجام دادیم که آخرین تکنولوژی در جهان است.
این پزشک بیان داشت: این پیس میکر اندازه بسیار کوچکی در حد دو و نیم سانت در ۶ میلیمتر و فاقد سیم است و کاملاً داخل قلب تعبیه میشوند و بسیاری از محدودیتهایی که پیس میکرای موجود دارند را ندارد و عمر آن حدود ۱۰ تا ۱۲ سال است.