مسئله پسماند بعد از نیم قرن در قائمشهر حل می شود/ شهرداری نفسی دوباره به رودخانه تالار داد\

مسئله پسماند بعد از نیم قرن در قائمشهر حل می شود/ شهرداری نفسی دوباره به رودخانه تالار داد

  • کد خبر: 2111104752
  • چاپ
  • انتشار: 15 دی 1403 - 10:38

شهرداری قائمشهر برای حل مشکل پسماند این شهر تصمیم به احداث کارخانه کمپوست گرفت که این طرح در آینده ای نزدیک به بهره برداری کامل می رسد و با احداث آن از ورود شیرابه های زباله به رودخانه تلار جلوگیری می شود.

به گزارش استناد نیوز، کشورها با افزایش جمعیت برای دفع زباله با چالش های بسیاری مواجه می شوند اما با پیشرفت علم بسیاری از کشورها این تهدید را تبدیل به یک فرصت کرده اند.

شهر قائمشهر از استان مازندران هم سال ها برای دفع زباله با مشکلات بسیاری همراه بود، قاعدتا با توسعه شهری و افزایش جمعیت؛ جمع آوری زباله به روش سنتی اقدامی هزینه بر و اشتباهی است.

کاظم علیپور به عنوان شهردار این شهر تصمیم گرفت به جای دفن زباله از کارخانه کمپوست استفاده کند، تا این طلای کثیف دیگر تهدیدی برای شهر نباشد.

 با راه اندازی این کارخانه و ایجاد دستگاه های مورد نیاز در آن، مشکل ۶۰ ساله شیرابه قائمشهر که تاکنون به رودخانه تالار سریز می شد، حل می شود.

  **تکمیل طرح کارخانه کمپوست در آینده ای نزدیک

رئیس سازمان پسماند قائمشهر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار استناد نیوز با اعلام اینکه در ساله‌ای گذشته زباله در مرکز دفن به صورت سنتی دفن می‌شد اما در سه سال اخیر با ورود کاظم علیپور به عنوان سکان‌دار عمارت شهرداری قائمشهر اتفاقات خوبی در حوزه پسماند این شهر رقم خورد، گفت: کارخانه کمپوست با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است .

مهندس پیشگر با بیان اینکه اگر شرایط مساعد باشد تا چهار ماه آینده این طرح تکمیل خواهد شد، گفت: ابنیه خط شیرابه ساخته و در حال تکمیل است، سازه دستگاه مکانیکال آماده است و تنها پمپاژ و تجهیزات آن باقی مانده که به زودی نصب خواهد شد، برای نصب این دستگاه قراردادی با شرکتی از مشهد بسته و مشاور طرح گرفته شد و اقدامات سخت افزاری انجام و تا سه ماه آینده نصب دستگاه به اتمام خواهد رسید که با راه‌اندازی آن مشکل ۶۰ ساله شیرابه قائمشهر که تاکنون به رودخانه تلار سرریز می‌شد، مرتفع می‌شود.

پیشگر

** ساعتی ۵ تن زباله تفکیک می شود

رئیس سازمان پسماند قائمشهر با بیان اینکه خط پردازش زباله در این شهر نصب و راه‌اندازی شد، گفت: برای اجرای این طرح با شرکت جهش کیمیا قرارداد بستیم، این خط بزرگ ۵۰۰ تنی است و ساعتی ۵۰ تن قدرت تفکیک زباله را دارد، در این طرح زباله‌هایی که قابلیت بازیافت دارند جدا می‌شوند، زباله‌هایی که بازیافت می‌شوند و قابلیت برگشت به صنعت را دارند به صورت بسته بندی به شرکت بازیافتی ارسال می‌شود.

مهندس پیشگر ادامه داد: زباله تر هم در سالن تخمیر ریخته می‌شود و زباله باقی مانده با دستگاهی بنام ویندروترنر که از کشور آلمان با اعتباری بالغ بر ۲۲ میلیارد تومان خریداری شد و کارش هوادهی توده‌های مواد عالی است مخلوط می‌شود و این اقدام باعث می‌شود تا باکتری‌ها فعال شود و عمل تخمیر را انجام دهند تا  آب از آن خارج و به وسیله کانال به سمت سالن شیرابه هدایت شود .

وی، ادامه داد: شیرابه هم با عمل هوادهی که انجام می‌شود و موادی که به آن اضافه می‌شود به آبی تبدیل می‌شود که می‌توانیم به چرخه طبیعت باز‌گردانیم تا باعث آلایندگی در طبیعت نشود.

وی، خاطرنشان کرد: مواد عالی هر چند وقت یکبار مخلوط می‌شود و بعد از مدتی که به شرایط مطلوب رسید به سالن دیگر به نام سالن کود فاین انتقال پیدا می‌کند و در این سالن کود عالی که قابل استفاده در بخش کشاورزی باشد، ایجاد می‌شود.

**کار مطالعاتی سالن کود فاین در حال انجام است

پیشگر، یادآور شد: کار مطالعاتی سالن کود فاین انجام و در مرحله گرفتن پیمانکار قرار دارد که این پروسه در حال طی شدن است.

وی با اشاره به اینکه لندفیل یا چاله زباله بهداشتی آماده است، افزود: دلیل اینکه از آن استفاده نمی‌شود این بوده که سالن شیرابه هنوز تکمیل نشده است.

پیشگر، عنوان کرد: با توجه به اینکه سایت کاملا تکمیل نشده از ۶ ماه گذشته طرح تفکیک زباله به صورت آزمایشی در حال انجام است. 

رئیس سازمان پسماند قائمشهر در خصوص طرح تفکیک زباله در این شهر، اظهار داشت : برای این طرح مزایده برگزار کرده‌ایم اما تاکنون شخصی در این مزایده برنده نشده است، با برنده شدن تفکیک زباله در مبدا آغاز می‌شود .

پیشگر در پایان از مردم خواست طرح تفکیک زباله از مبدا را رعایت کرده و همچنین ساعت ۹ شب نسبت به گذاشتن زباله در باکس‌های زباله اقدام کنند.



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار