به گزارش استناد نیوز، کارخانه نساجی شماره یک نمادی از شهر خسته، کارخانه ای که نسل های گذشته جان خود را گذاشتند تا چرخه تولید در این شهر به گردش درآید، کارخانه ای که فقط کارخانه نیست؛ بلکه قلب تپنده شهر قائمشهر و حتی قلب تولید پارچه در خاور میانه بود. کارخانه نساجی قدمت بالایی دارد و تحت نظر میراث فرهنگی است و کسی حق تخریب و تصرف آن را ندارد.
این کارخانه در سال های گذشته به دلیل مدیریت های نادرست دچار فرسایش شد و رفته رفته ماهیت خود را از دست داد و کارخانه نساجی اکنون به یک چرخه تولید زیان ده تبدیل شده است.
هرچند شهرداری در سال ۹۰ تلاش کرد با خرید این کارخانه شرایط تولید آن را مهیا کند اما مشکلات زیاد سبب شد که وضعیت کارخانه بدتر شود. شورای شهر و شهرداری قائمشهر اکنون تلاش دارند با فروش کارخانه، تولید را به دست کاردان ها بدهند تا شرایط کارخانه روند صعودی خود را طی کند .
*شهرداری ۹۲ درصد سهام شهرداری را خریده است
عضو شورای شهر قائمشهر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار استناد نیوز با اعلام اینکه سهام کارخانه نساجی در سال ۹۰ توسط شهرداری و در دوره شورای چهارم خریداری شده است، گفت: میزان خرید این سهام توسط شهرداری ۹۲.۵ درصد بوده و مابقی سهام در اختیار اشخاصی است که بنده اطلاع خاصی در این زمینه ندارم .
رضا خانی با اشاره به اینکه شهرداری با خرید این سهام در واقع پدرخوانده کارخانه نساجی شد، اظهار داشت: باید قبول کرد شهرداری نمی تواند کارخانه اداره کند و این کارخانه با مشکلاتی همچون تامین مواد اولیه ، دستگاه های فرسوده و طلبکاران روبرو بوده است.
وی، خاطرنشان کرد: متاسفانه با خرید این سهام نه تنها وضعیت این کارخانه رو به جلو حرکت نکرد بلکه در مواقعی زیان ده و فعالیت آن متوقف می شد.
خانی اضافه کرد: اعتقاد دارم باید روشی اختیار کرد که کارگران این کارخانه حفظ شوند و سرنوشت آن مشابه کارخانه نساجی شماره ۲ نشود و در همین راستا دوره ششم شورا و شهرداری با توجه به مشکلاتی که خود شهرداری قائمشهر با آن مواجه است، نسبت به فروش سهام آن اقدام کرده است.
*هنوز فردی برای خرید سهام کارخانه نساجی اقدام نکرده است
عضو شورای شهر قائمشهر با اعلام اینکه در دولت سیزدهم عنوان شد که کارخانجات دولتی باید به دولت واگذار شود، تصریح کرد: در حال حاضر شهرداری و بیشتر اعضا موافق به فروش رساندن سهام این کارخانه هستند اما متاسفانه تا به حال فردی برای خرید سهام اقدام نکرده است.
وی ادامه داد: اعلام شده است که شهرداری ها نمی توانند بیش از ۴۰ درصد سهام را در اختیار داشته باشند و باید مابقی آن به شرکت خصوصی سازی تحویل داده شود و ما همچنان درگیر این مساله هستیم.
خانی اعلام کرد: برای فروش سهام کارخانه نساجی به مخالفت عقلیت اعضای شورا کاری ندارم چرا که کار شهرداری اداره کارخانه نبوده است و این کار باید به فردی واگذار شود که هم کارخانه و هم کارگران آن را از این وضعیت نجات دهد.
* هدف اعضای شورا خارج کردن کارخانه نساجی از این وضعیت است
عضو شورای شهر قائمشهر افزود: هدف اعضای شورا بر این بوده که این کارخانه که به عنوان یکی از نمادهای این شهرستان بوده از این وضعیت خارج و به روزهای اوج خود بازگردد.
خانی در پایان اعلام کرد: کمیته انطباق نیز بر فروش سهام این کارخانه با شرط های احیای کارخانه با حفظ نیروی انسانی و افزایش ظرفیت تولید موافقت کرده است.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار استناد نیوز، افزود: کارخانه نساجی قائمشهر شماره یک تحت عنوان میراث صنعتی در آذرماه سال ۹۹ به ثبت ملی رسیده است.
رضا دانش زاده ، گفت: طبق قانون؛ اثر تحت نظارت مجموعه میراث فرهنگی بوده و هرگونه دخل ، تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ قانون مجازات های اسلامی، جرم محسوب می شود.