\

داستان شیرین یک حبه قند از دل روستای ریکنده قائمشهر

  • کد خبر: 2111104701
  • چاپ
  • انتشار: 03 دی 1403 - 14:29

روستای ریکنده واقع در شهرستان قائمشهر از استان مازندران؛ مهد تولید نیشکر است که سالانه می تواند در تولید محصولات قندی پیشگام باشد.

به گزارش استناد نیوز، روستاي ريكنده مهم ترين كانون كشت نيشكر در شهرستان قائمشهر است كه به گفته اهالي كشت اين محصول قدمتي ۳۰۰ ساله در آن دارد .

نيشكر اوايل فروردين ماه در مناطق روستائي قائمشهر كشت مي شود و زمان برداشت آن هم ماه آذر است .

گياه نيشكر پس از برداشت با طي كردن مراحلي مانند جدا كردن برگ ها از ني و قطعه قطعه شدن ني براي عصاره گيري آماده مي شود . براي اين كار قطعات ساقه نيشكر از ماشين مخصوص عصاره گيري عبور داده مي شود و بعد از آن عصاره به دست آمده صافي مي شود تا مواد زائد از آن جدا شود.

عصاره صاف شده در مرحله بعد درون ديگ مخصوص اين كار ريخته مي شود حرارت مي بيند تا غليظ شود.

كف شيري رنگ شكر در اين مرحله به دست مي آيد و آنچه داخل ديگ باقي مي ماند شكر قهوه اي رنگ خميري است كه به بازار عرضه مي شود .

 **استحصال ۳۶۷ تن شکر قهوه ای در قائمشهر

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار استناد نیوزبا بيان اينكه كشت نيشكر اشتغال زايي و درآمد خوبي برای روستائيان این شهرستان دارد ، گفت كه در اين شهرستان نيشكر در روستاهايی مانند ريكنده ، كرچنگ ، سيد ابوصالح، گل افشان، آهنگرکلای بیشه سر و تعدادی روستاي ديگر كشت می شود.

علی درویش نیا، افزود : نيشكر يك گياه صنعتی است كه از گذشته در اين شهرستان كشت و شكر قهوه ای و كف استحصالی از آن مورد استقبال مردم قرار داشت و يك نوع محصول بومی و محلی با مقبوليت بهداشتی برای شهروندان است.

وی با اعلام اینکه ۱۰۵ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت نیشکر اختصاص یافته است، گفت: پیش بینی می شود تا امسال حدود ۳۶۷ تن شکر قهوه ای از محصول نیشکر در این شهرستان استحصال شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر تعداد بهره برداران این بخش را ۵۵۰ نفر اعلام کرد.

درویش نیا در پایان قیمت هر کیلو شکر قرمز را بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان اعلام کرد.

تلاش شورای روستای ریکنده برای توسعه فروش شکر به خارج از استان

رئیس شورای شهر ریکنده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار استناد نیوز با بیان اینکه روستای ریکنده قطب تولید نیشکر است و در استان مازندران از کیفیت مرغوبی برخوردار است، تصریح کرد: براساس آمار حدود ۷۰ هکتار به کشت نیشکر اختصاص دارد و ما تمام تلاش‌مان را به کارگیری می‌کنیم تا این سنت حسنه حفظ شود چرا که یک شغل محسوب می‌شود.

بهرام واگذاری با اشاره به اینکه برای وام بنیاد برکت به این روستا بودجه اختصاص یافت و متقاضیان هم نسبت به نام‌نویسی خود اقدام کرده‌اند و کارشناسی توسط کارشناسان بنیاد برکت صورت گرفته اما دو ماه این طرح متوقف شده است، اظهار داشت: باتوجه به فصل شکر متاسفانه کسی موفق به دریافت تسهیلات نشد تا نسبت به تجهیز و بروز شدن کارگاه‌های خود اقدام کند.

واگذاری در پایان با اشاره به اینکه کیفیت شکر قرمز این روستا مرغوب است و به دنبال این هستیم تا شکر قرمز را به صورت بسته‌بندی به فروشگاه‌ها و حتی خارج استان برسانیم ،گفت:شبکه بهداشت می‌گوید بسته بندی محصولات باید دارای برچسب سیب سلامت باشد ما هم برای حل این موضوع جلسه‌ای با شبکه بهداشت برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم برای کارگاه‌های پیشرفته این مجوز را بگیریم تا کشاورز هم بتواند نسبت به ارسال و بسته بندی محصولات خود اقدام کند.



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار