دودهای خطرناک در محل دفن زباله/معضل گاز متان و تماشای شهردار از اتاق شیشه‌ای\
  • اختصاصی استناد نیوز؛

دودهای خطرناک در محل دفن زباله/معضل گاز متان و تماشای شهردار از اتاق شیشه‌ای

  • کد خبر: 2111104609
  • چاپ
  • انتشار: 28 آبان 1403 - 09:14

در چند روز اخیر شهروندان قائمشهری دودهای عظیمی بابت آتش سوزی در محل دفن زباله مشاهده کردند که شهرداری قائمشهر برای حل این معضل فقط به دنبال خاموش کردن مقطعی آتش بود و برای رفع این اتفاق برنامه مدونی را پایه ریزی نکرده است.

به گزارش استناد نیوز، محل دفن زباله در قائمشهر در چند دهه اخیر به پاشنه آشیل این شهر تبدیل شده که علیرغم اقدامات صورت گرفته در دوره های گذشته این معضل همچنان پابرجا باقی مانده است.

شهردار فعلی قائمشهر هم در ابتدا با برنامه‌های بلند مدت راه اندازی خط پردازش و خاکچال به میدان آمد و مدعی شد که می‌تواند با اقدامات مختلف و با استفاده از علم روز این معضل را حل کند اما در مقام عمل شاهد اتفاق خوشایندی نبوده ایم و به عقیده کارشناسان اقدامات مقطعی نمی‌تواند در بلندمدت پاسخگو باشد.

*قدمت بیش از ۷۰ ساله زباله‌ها در قائمشهر *

عضو شورای شهر قائمشهر مفید اسماعیلی سراجی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار استناد نیوز با اعلام اینکه محل دفن زباله در این شهر بیش از هفتاد سال قدمت دارد، گفت: انباشت زباله و در معرض اشعه آفتاب بودن موجب متصاعد شدن گاز متان می‌شود در حالی که در کشورهای پیشرفته با هدایت این گاز توانستند بهره‌های مناسب را ببرند.

به گزارش استناد نیوز؛ دودهای ناشی از محل دفن زباله در بخشی از منطقه قائمشهر بوی آزاردهنده‌ای را برای شهروندان ایجاد کرده است که به نظر می‌رسد شهرداری هیچ اقدام مناسبی برای رفع آن انجام نداده چرا که همچنان شاهد آن هستیم.

عضو شورای شهر قائمشهر با اشاره به دود و بوی نامطبوع ناشی از دفن زباله، بیان کرد: یکی از عامل‌های ناشی از دود می‌تواند کاغذهایی باشند که در معرض اشعه آفتاب قرار می گیرند یا ممکن است به دلیل بی احتیاطی افرادی باشد که در مرکز دفن زباله نسبت به تفکیک زباله اقدام می‌کنند.

او ادامه داد: اگر هم اکنون شاهد دود در مرکز دفن زباله هستیم به دلیل آن است که آتش به دل زباله رسوخ پیدا کرده و به زغال تبدیل شده است.

طبق گفته مفید اسماعیلی؛ تشکیل گاز متان در مرکز زباله تنها مختص به این شهرستان نیست بلکه همه شهرها هم با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.

* جای خالی مدیریت شهری برای حل معضل گاز متان*

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم از زباله و گاز متان استفاده لازم را ببریم و برای رسیدن به هدف مورد نظر نیاز به حمایت‌های بیشتر و همچنین تخصیص بودجه‌های مناسب هستیم .

اسماعیلی متصاعد شدن گاز متان را براساس بی احتیاطی و یا اشعه خورشید اعلام کرد و گفت: متاسفانه آتش در دل زباله رخنه کرده و موجب خروج گاز متان شده است.

عضو شورای شهر قائمشهر خاطرنشان کرد: پروژه‌هایی دانش بنیان ارائه شده که یکی از آنها درختکاری در اطراف محل دفن زباله بوده که برای نگهداری و رشد درختان کود مخصوصی اختراع شده که می‌توان برای ایجاد فضای سبز استفاده کرد.

اسماعیلی با اعلام اینکه بارها در کمیسیون بهداشت درخصوص حل مشکل زباله فریاد زدم، تصریح کرد: نباید انفعالی عمل کنیم ما باید اساسی فکر کنیم تا بتوانیم گاز متان را مهار کنیم .

وی در پایان گفت: این مساله دغدغه بزرگی است و باید به این مورد توجه کنیم که از نظر علمی در کشور افراد توانمند کم نداریم اما در اجرا کردن علم همیشه با مشکل مواجه بوده‌ایم که اگر چه با تخصیص اعتبارات ویژه این مساله نیز حل خواهد شد.

*شانه خالی کردن در راه اندازی سپتاژ در محل دفع زباله*

رئیس محیط زیست شهرستان قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار استناد نیوز با اعلام اینکه آتش‌ سوزی محل دفن زباله نسبت به قبل کمتر شده است، گفت:دودهای از قبل و از جمله گاز متان به مرور زمان خارج می‌شود و دودی که الان شهروندان مشاهده می‌کنند مربوط به گذشته بوده است.

محمد رحمتی اظهار داشت: شهرداری با ریختن خاک و سنگ و ایجاد تپه سبز وضعیت محل دپوی زباله را بهبود ببخشد.

وی با اعلام اینکه امیدواریم شهرداری هر چه سریعتر نسبت به راه اندازی سپتاژ اقدام کند ، افزود: این اقدام گام مثبتی برای این شهرستان و شهرهای همجوار خواهد بود .

رئیس محیط زیست قائمشهر، خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی سپتاژ می‌شود روزانه ۲۵۰ متر مکعب پساب را تصفیه کرد .

رحمتی در پایان گفت که درست است که شهرداری اقدامات خاک پاشی و آهک پاشی را انجام می‌دهد اما برای اقدامات موثر نیاز مبرم به راه چاره‌ای از سوی شهرداری قائمشهر و کمیسیون بهداشت است.



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار