به گزارش استناد نیوز و به تقل از خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا زاکانی در یکصد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: حدود دو ماه و نیم قبل بود که شورا ۳۴ سیاست را ابلاغ کرد که مبتنی بر این سیاستها برنامه چهارم توسعه شهر تنظیم شود؛ در گذشته نیز زحماتی کشیده شده بود و برنامه سوم و ماقبل آن تنطیم شده بود، اما این برنامه تفاوتهای جدی با برنامههای قبل دارد.
وی درباره این تفاوتها گفت: اولین تفاوت برنامه قبل با این برنامه این است که برنامه قبل طی دو سال و نیم نوشته شد، اما این برنامه طی کمتر از سه ماه تنظیم شد، اما با تلاش بیش از ۲۰۰ نفر از مدیران و خبرگان درون شهرداری به علاوه افرادی از اساتید علمی خارج از شهرداری.
زاکانی تصریح کرد بر اساس سیاستهای شورا، این برنامه دارای ۶۰ ماده و ۲۶۱ حکم است که امروز تقدیم شد البته پیام دیگر این برنامه این بود که اگر تنظیم برنامه قبلی دو سال و نیم طول کشید برنامه جدید در اثنا آشوب و آشوبگری در شهر تنطیم شد تا تاکید کنیم این آشوبها ما را از برنامهریزی برای کار و تلاش برای آبادانی شهرمان غافل نکرده است.
شهردار تهران افزود: در قریب ۵۰ روز گذشته با یک سطح بالایی از تنش و تکانهای مواجه بودیم. در یک جنگ شناختی و ترکییی با آمریکا، انگلیس، فرانسه، اسرائیل و حکومت کودک کش آل سعود بودیم و آنها تلاش کردند این جنگ را به نظام اسلامی تحمیل کنند، اما بار دیگر ملت رشید ایران موفق شدند که در تبعیت از رهبری همه دشمنان را نا امید کرده و با فداکاری نیروهای انتظامی، بسیج و مردم افتخاراتی خلق شد و ما فوق همه آنها در روز جهانی مبارزه با استکبار مشت محکمی بر دهان استکبار جهانی زده و افتخار دیگری خلق شد.
توجه به اسناد بالادستی، بیانیه گام دوم، برنامه جامع و سیاستهای ابلاغی شورا در برنامه چهارم
شهردار تهران درادامه گفت: دو نگاه در مجموعه مدیریت شهری به صورت کلان از گذشته تا حال رخنمایی کرده است؛ یک نگاه برای گشایش مردم و نفع و عایدی آنان است و نگاه دیگر برای گرانتر کردن اداره شهر بوده است که شرایطی را فراهم کرد که امروز ویرانی بازار ساخت و ساز و اجاره نشینی در کشور محصول آن نگاه است.
وی تاکید کرد: از شورای شهر به واسطه دو مصوبهای که با دغدغه تصویب کرد، تشکر میکنم؛ زیرا که موضوع تخفیفات عوارض، ایجاد گشایش برای زندگی مردم و ایجاد زمینه رونق در ساخت و توسعه و آبادانی این شهر از دغدغههای جدی شورای ششم است.
زاکانی ادامه داد: از این رو توجه شورا نسبت به ارائه تخفیفات و گشایش کار مردم به صورت نقد و اقساط بدون افزایش میزان آن- پرداخت عوارض در طول ۲۴ تا ۳۶ ماه تقسیط شده- حکایت از این دارد که دغدغه شورا و شهرداری دغدغه مردم است. به طوری که مدیریت شهری توجه دارد شهر را به سمت ارزانی، گشایش و ایجاد زمینه زندگی آرام و با آسایش و همراه با رشد مادی و معنوی سوق دهد.
شهردار تهران اضافه کرد: در برنامه چهارم که با ابلاغ وزارت کشور تطبیق با دوره مدیریتی شورا دارد، از آسیبهای گذشته درس گرفته شد به طوری که با دوره چهار ساله شورا تطبیق داشته باشد تا هم افق و چارچوب و مسیر درست تحقق و امکان میزان تحقق یافتگی را معلوم کند.
شهردار پایتخت اعلام کرد: در این برنامه سعی شده که به اسناد بالادستی، بیانیه گام دوم، چارچوبهای برنامه جامع و سیاستهای ابلاغی شورا و چارچوبها و مبانی که بر اساس آن مدل منطقی و مفهومی برخاسته از پایه یک حرکت درست را داشته باشد دقت شود و در قالب یک نقش نما و چارچوب، ابتدا نوع نگاهمان را به انسان بیان کردیم و بعد از آن باورها و ارزشهای خود را ذکر کردیم.
زاکانی با بیان اینکه مبتنی بر نوع نگاه و انسان شناسی که مکتب اسلام به ما آموخته توجه ما به ۵ ارزش کلیدی کشور و باورهای آن معطوف شد، گفت: بر این اساس ۱۲ رویکرد را استخراج کردیم و تمام گامهای ما با رویکردهای ما تطبیق دارد و پیرو آن ۴ تحول را در دستور کار گذاشتیم؛ نخست تحول درون زا برای ایجاد مدیریت شهری الگو که علی القاعده معاونتها و عناصر آن مشخص شد که ابر پروژه آن این شد که در این تحول مسیر ارتقای مدیریت شهری از یک نهاد خدماتی یه یک نهاد خدمتگزار اجتماعی را شاهد باشیم. به طوری که تمام اصلاحاتی که ضرورت دارد در مدیریت شهری صورت بگیرد، در ذیل آن ابرپروژه که ۸ کلان پروژه را شامل میشود، داشته باشیم. پس از آن خردپروژههای خودمان را هم داریم.
وی افزود: در تحول کالبدی شهر توجه به این بود که شهر ما به یک شهر الگو تبدیل شود و ابتدا مدیریت شهری الگو را هدف گذاری کردیم تا تجلی آن در شهر تحول کالبدی باشد.
شهردار تهران با بیان اینکه ما مدیریت شهری الگو را مورد توجه قرار داده ایم، گفت: در تحول کالبدی ابر پروژه نوسازی شهر بر مدار حمل و نقل عمومی است. از آنجایی که شهر از آلودگی هوا، بی هویتی معماری، ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار و بد مسکنی آسیب میبیند، ما ابر پروژه را اینگونه تعریف کردیم. توجه ما به این است که ابعاد و ظرایف مشکلات را با ۱۰ کلان پروژه دنبال کنیم و البته پروژههای خرد را نیز در نظر داشته باشیم. به طوری که مجموعههای ما و تمام عناصر و اجزاء در این چارچوب گنجانده شده اند.