به گزارش استناد نیوز، بر اساس گزارش جمع بندی نهایی که کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات مازندران یکشنبه شب و در پایان مهلت قانونی ثبت نام منتشر کرد ، در ۵۲ روستای مازندران هیچ فردی داوطلب نامزدی شورای ششم نشده است و در ۲۲۹ روستا هم تعداد ثبت نامی ها کمتر از آمار اعضای اصلی و علی البدل است.
بر اساس قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی ، تعداد اعضای شورا در روستاهای دارای تا یکهزار و ۵۰۰ نفر جمعیت سه نفر عضو اصلی و ۲ نفر عضو علی البدل و در روستاهای دارای بیشتر از یکهزار و ۵۰۰ نفر جمعیت هم پنج نفر عضو اصلی و سه نفر عضو علی البدل است .
طبق قانون برای برگزاری انتخابات در روستاها آمار داوطلبان باید به تعداد اعضای اصلی و علی البدل باشد.
مازندران برای ششمین دوره انتخابات شوراهای دارای ۲ هزار و ۴۹۶ روستای واجد شرایط برگزاری انتخابات است که با توجه به حد نصاب نرسیدن تعداد داوطلبان در برخی از روستاها ، انتخابات در ۲ هزار و ۲۱۵ روستا برگزار خواهد شد.
روستاهایی که تعداد داوطلبان نامزدی در آنها به حد نصاب نرسیده ، برای ششمین دوره ، شورای اسلامی نخواهند داشت و وظایف شورا را طبق قانون شورای بخش انجام خواهد داد.
ترافیک ثبت نام در روز پایانی
آمار کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات مازندران نشان می دهد که بیشترین میزان ثبت نام داوطلبان شوراهای روستایی با پنج هزار و ۷۲۴ نفر معادل حدود ۴۰ درصد طی روز یکشنبه و آخرین روز مهلت قانونی انجام شده است . کمترین میزان ثبت نام هم مربوط به روز نخست با ۴۸۰ نفر بود.
این آمار همچنین گویای آن است که اقبال برای داوطلبی شوراهای روستایی در مازندران حدود ۸.۸ درصد نسبت به دوره پنجم کاهش یافته است. در دوره پنجم ۱۶ هزار و ۷۱ نفر داوطلب نامزدی شوراهای روستایی شده بودند.
طبق گزارش آماری ستاد انتخابات مازندران ، این دوره افراد دارای سابقه فعالیت در شورا اقبال کمتری برای ثبت نام و فعالیت دوباره از خود نشان داده اند. طبق آمار تنها چهار هزار و ۲۷ تن از داوطلبان معادل ۲۷.۴ دارای سابقه فعالیت در شورا هستند و ۷۳/۶ درصد برابر با ۱۰ هزار و ۶۳۳ نفر سابقه ای در این فعالیت ندارند.
برای شورای پنجم روستایی مازندران آمار افراد دارای سابقه فعالیت در شورا ۶ هزار و ۳۹۰ نفر معادل حدود ۴۰ درصد کل داوطلبان بود.
افزایش ۱۳ درصدی حضور زنان
گزارش ستاد انتخابات مازندران نشان می دهد که برای ششمین دوره شوراهای اسلامی روستاها ۹۰۲ زن داوطلب نامزدی شده اند که ۱۳.۷ درصد بیشتر از دوره پنجم است . در آن دوره ۷۹۳ زن ثبت نام کرده بودند.
از نظر مدرک تحصیلی هم بیشترین آمار مربوط به دارندگان مدرک زیر دیپلم با هفت هزار و ۲۶۲ نفر معادل ۴۹.۵ درصد است. آمار داوطلبان زیردیپلم نسبت به دوره پنجم افزایش ۲.۵ برابری دارد. در آن دوره ۲ هزار و ۱۱۹ نفر با مدرک زیر دیپلم ثبت نام کرده بودند.
کمترین آمار ثبت نامی بر اساس مدرک تحصیلی هم مربوط به دارندگان مدرک دکترا با ۲۲ نفر است . با این وصف ، اقبال دکترها برای شورای روستایی مازندران نسبت به دوره قبل ۴۶.۷ درصد افزایش نشان می دهد. در دوره پنجم ۱۵ داوطلب دارای مدرک دکترا بودند.
اتفاق عجیب در میان ثبت نامی های دوره ششم اما خداحافظی گسترده دارندگان مدرک حوزوی برای رقابت در انتخابات شوراهای روستایی مازندران است. در حالی که در دوره پنجم ۶ هزار و ۴۱۸ نفر با مدرک حوزوی داوطلب نامزدی شورا شده بودند ، در این دوره تنها ۸۷ نفر نام نویسی کردند که به معنای کاهش ۹۸.۶ درصدی است.
البته آمار ثبت نام دارندگان مدرک فوق لیسانس نسبت به دوره قبل ۵۵ درصد و لیسانسیه ها ۱۰.۴ درصد نسبت به دوره پنجم افزایش دارد در حالی که اقبال فوق دیپلم ها با کاهش ۳۰ درصدی و دیپلمه ها هم با کاهش ۱۷.۵ درصدی مواجه شده است.
احاطه آزادکارها
بر اساس گزارش آماری ستاد انتخابات مازندران ، از لحاظ شغلی بیشترین تعداد داوطلبان ثبت نام شده با هشت هزار و ۳۶۷ نفر معادل ۵۷ درصد شغلشان را « آزاد » اعلام کرده اند. کمترین آمار شغلی داوطلبان هم مربوط به پزشکان با ۱۲ نفر است.
نکته جالب این که با وجود هویت کشاورزی روستاهای مازندران ، تنها یکهزار و ۴۷۶ نفر از داوطلبان ثبت نام شده معادل تنها ۱۰ درصد شغلشان را خود را کشاورز معرفی کرده اند . تعداد کشاورزان داوطلب حتی از آمار کارمندان هم کمتر است. یکهزار و ۵۶۳ نفر از داوطلبان شورای روستایی مازندران شغل خود را کارمند ذکر کرده اند.
البته در میان ثبت نام شدگان ۲۸۷ نفر هم خود را بیکار معرفی کرده اند ، ۸۱۷ نفر از عنوان « سایر » برای شغلشان استفاده کردند. ۳۷ قاضی ، ۴۲ روحانی ، ۳۷ استاد دانشگاه ، ۷۶ نظامی و یکهزار و ۵۶۴ بازنشسته هم برای در اختیار گرفتن کرسی شورای روستایی مازندران نام نویسی کردند.
افزایش اقبال گروه سنی ۶۰ سال به بالا
کمتیه اطلاع رسانی ستاد انتخابات مازندران ترکیب سنی داوطلبان نامزدی شوراهای روستایی استان را هم منتشر کرده است که نشان می دهد در این دوره اقبال گروه سنی ۶۰ سال به بالا در این دوره افزایش داشته است. در مجموع یکهزار و ۶۳۰ نفر از داوطلبان بالای ۶۰ سال سن دارند که ۱۷ درصد بیشتر از دوره پنجم است.
غیر از گروه سنی بالای ۶۰ سال ، آمار داوطلبان سایر گروه های سنی در این دوره با کاهش همراه بوده است.
بیشترین آمار ثبت نامی هم مربوط گروه سنی ۴۱ تا ۴۵ سال با ۲ هزار و ۴۹۳ نفر است. کمترین آمار هم به گروه سنی زیر ۳۰ سال با ۶۳۵ نفر تعلق دارد.
ثبتنام داوطلبان نامزدی ششمین دوره شورای اسلامی روستاها از صبح دوشنبه ۱۶ فروردین ماه آغاز شد و قرار بود تا ساعت ۱۸ دیروز یکشنبه ادامه داشته باشد که وزارت کشور برای چند ساعت هم آن را تمدید کرد.
ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر، روستا و تیره های عشایری روز ۲۸ خرداد همزمان با انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و میاندوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری برگزار می شود.