مدیرکل بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزی استان مازندران در رابطه با چگونگی پوشش دادن مشاغلی که کارفرما ندارند بیان کرد :دولت برای حمایت از این قشر، خود را کارفرمای آن ها قرار داده و به آن ها یارانه پرداخت می کند و دو برابر حق بیمه آن ها که 15 درصد سطوح درآمدی است ، 10 درصد آن را دولت پرداخت می کند و تنها 5 درصد باقی مانده توسط بیمه شده پرداخت می شود.
وی افزود: دریافت رایگان دفترچه بیمه روستاییان و عشایر توسط افرادی که کارفرمای آن ها دولت است از دیگر خدمات صندوق به این بیمه شدگان است که توسط بیمه سلامت انجام می شود.
این مسئول در ادامه اظهارکرد : دراین راستا تفاهم نامه ای با دانشگاه علوم پزشکی منعقد کردیم که توسط آن بتوانیم با خانه های بهداشت جهت همکاری ارتباط برقرار کنیم .
ابراهیمی از امضای تفاهم نامه با سازمان صنعت، معدن وتجارت و اداره امور کل بانوان خبر داد و خاطرنشان کرد : هدف ازاین کار این بوده است که 20 هزار نفری که از بیمه قالی بافی محروم شده اند را از این طریق تحت پوشش قرار دهیم. تا بتوانند سوابق بیمه ای خود را به این صندوق انتقال دهند و ادامه بیمه پردازی خود را در صندوق بیمه روستاییان و عشایر انجام دهند.
مدیرکل بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزی استان مازندران درباره چگونگی حمايت کشاورزان توسط صندوق بیمه ی اجتماعی روستائیان و عشایر بیان کرد : کشاورزان تمامی امور خود را از طریق نظام صنفی کشاورزان انجام می دهند، این صندوق ازطریق امضای قرار داد با نظام صنفی کشاورزان می توانند به این اقشار نیز خدمات حمایتی ارائه کند.
وی از نحوه حمایت کارگران ساختمانی توسط صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر خبر داد و اظهارکرد : سعی سازمان بر این بوده که نمایندگی هایش را در انجمن های صنفی کارگران ساختمانی جهت ارائه خدمات بیمه مستقر کند تا از طرفی کارگران با کمک یارانه دولت توسط صندوق ، بیمه شوند و از طرف دیگر با همکاری بیمه سلامت، دفترچه درمان را با بیمه اجتماعی که شامل بازنشستگی، ازکار افتادگی و فوت می شود باهم پیوند بزنیم.
ابراهیمی با اشاره به اینکه تاکنون 88 هزار خانوار توانسته اند از خدمات بیمه اجتماعی بهره مند شوند گفت : حدود 4 هزار خانواده مستمری بگیر در حال استفاده از خدمات بیمه تامین اجتماعی هستند و حدود 368 هزار نفر جزء مشمولین استان هستند که توانسته ایم نزدیک به 25 درصد از آنان را جهت بهره مندی از خدمات سازمان جذب نماییم.
مدیرکل بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزی استان مازندران در ارتباط با تشکیل ستاد راهبردی ها با حضور استاندار و در شهرستان ها با حضور فرمانداران،بخشداران و روسای ادارات خطرنشان کرد : امیدواریم که با کمک دهیاران، شوراها و بخشداران و سایر دستگاه ها مانند سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل امور روستایی که تاثیر بسزایی در این زمینه دارند،بتوانیم خدمات خوبی را به مردم ارائه دهیم.
این مسئول در زمینه وظایفی که طبق قانون نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی به عهده سازمان های بیمه است، اظهار کرد : ارائه دفترچه درمان بیمه شدگان، پرداخت مستمری به بازنشستگان تحت پوشش بیمه، پرداخت مستمری فوت و پرداخت مستمری از کارافتادگی 4 وظیفه دولت در زمینه خدمات و رفاه اجتماعی است.
وی از نقل و انتقال سوابق بیمه ای افراد که میان صندوق ها برقرار است خبرداد و افزود : متقاضیان می توانند سوابق خود را از سازمان تامین اجتماعی به بیمه روستاییان وعشایر و یا از بیمه روستاییان و عشایر به تامین اجتماعی انتقال دهند .
ابراهیمی با بیان اینکه افرادی که ساکن روستا یا شهرهایی که جمعیت آن ها کمتر از 20 هزار نفر است، کشاورزان، روستاییان در مشاغل 230 گانه بخش کشاورزی که بین 18 تا 50 سال سن دارند می توانند از این خدمات بهره مند شوند، خاطرنشان کرد:تمامی این افراد می توانند از خدمات مستمری بازنشستگی، ازکار افتادگی و فوت که مانند قانون نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی است بهره مند شوند ولی در حوزه بازنشستگی مطابق قانون، افرادی که به سن بازنشستگی رسیده اند و دارای 30 سال سابقه کاری باشند می توانند از این خدمات بهره مند شوند.
این مسئول در رابطه با مرحله دوم ارائه خدمات بازنشستگی گفت :دراین مرحله افرادی که 65 سال سن داشته باشند می توانند با 15 سال سابقه از خدمات بازنشستگی استفاده نمایند و توسط سازمان 5 سال نیز برای آن ها لحاظ می شود یعنی معادل 20 روز حقوق می گیرند.
مدیرکل بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزی استان مازندران از تصویب طرح بازنشستگی پیش از موعد در سال 96 توسط مجلس شورای اسلامی خبر داد و تصریح کرد : از سال 96 افرادی که سن بالای 70 سال و بیش از 10 سال سابقه بیمه ای دارند می توانند پیش ازموعد بازنشسته شوند و از مزایا و حقوق آن استفاده کنند.