به گزارش استنادنیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل، کامران اصغری در جلسه شورای اشتغال استان که در استانداری مازندران برگزار شد با اشاره به اینکه امسال 3هزار و 300سهم اشتغالزایی داشتیم،اظهارکرد:بالغ بر 127درصد از سهمیه ها محقق شده است.
وی با بیان اینکه نظارت و ارزیابی تسهیلات از محل اشتغال روستایی برای تولید و اشتغال انجام شده است،افزود: کمیته نظارت در سطح استان شکل گرفته و 131 طرح در گام اول مورد بررسی قرار گرفت.
مدیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به اینکه 165میلیارد و 500 میلیون تومان در مرحله اول در نظرگرفته شد،تصریح کرد:بالغ بر 180میلیاردتومان نیز پرداخت و 200 میلیارد نیزعقد قرار داد بسته شد.
وی با اشاره به اینکه 3 اکیپ نظارتی انجام شده است،یادآورشد:131 طرح انتخاب و 121طرح در یک فرصت زمانی مناسب بازرسی شد.
اصغری افزود:بر این اساس 120 طرح مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت که 6 طرح به دلیل عدم مجری طرح، 3 طرح عدم دسترسی به طرح به دلیل صعب العبور بودن و شرایط نامناسب جوی و 2 مجری نیز به دلیل انصراف و فوت مورد بازرسی قرار نگرفت.
وی تصریح کرد: از 120طرح بازدید شده ،به 114 طرح از 10 میلیون تا بالای یک میلیارد تومان تسهیلات پرداخت و با 17 طرح نیز قرارداد منعقد شد.
دبیر کارگروه اختصاصی اشتغال مازندران ادامه داد:از تعداد 60 طرح به بهره برداری رسیده تعداد 145 اشتغال تعهد شده از سوی مجریان طرح محقق که از این تعداد 82 نفر بیمه شده است.
وی افزود: تاکنون 1331 نفر برای دریافت تسهیلات اشتغال روستایی از دستگاه های اجرایی معرفی شدند که در مجموع 189 میلیارد تومان پرداخت شد.
اصغری بانکهای عامل پرداخت تسهیلات را بانک توسعه و تعاون، پستبانک، کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید اعلام کرد و گفت: 30 طرح را بانک توسعه و تعاون، 54طرح را بانک کشاورزی، 31 طرح را پست بانک و 26 طرح را صندوق کارآفریبنی امید پرداخت کرد.
به گفته حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تاکنون از محل اشتغال روستایی یکهزار و331 نفر از 22شهرستان از دستگاههای اجرایی معرفی شدند که مجموعا 189میلیارد تومان پرداخت شد و در عین حال مبلغ قرارداد 212میلیارد تومان است.
طبق اعلام خیریانپور اشتغال پیشبینی شده برای این مقدار تسهیلات دو هزار و 850 نفر است.
اصغری تعداد اشتغال پیش بینی شده را دو هزار 850 نفر اعلام کرد.
** آموزش مهارت در کسب و کار واقعی
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای مازندران هم گفت: حدود 74 درصد از برنامه آموزش مهارت در کسب و کار واقعی آموزشیاران در مازندران اجرایی شد.
سید حسین درویشی افزود : در سال جاری حدود 3 هزار و 400 نفر در حوزه صنعت، کشاورزی، خدمات و فرهنگ و هنر آموزش لازم را در محیط کسب و کار واقعی کسب کردند.
وی ادامه نداد: برای ایجاد انگیزه در کارگاههای تولیدی بخش خصوصی نیاز است تا مشوق هایی برای آنها برای مهارت آموزی فراهم شود.
**بیکاری 5 هزار و 800 فرزند ایثارگر مازندران
مدیرکل بنیاد شهید و ایثارگران مازندران گفت: هم اکنون حدود 5 هزار و 800 فرزند ایثارگر این استان در سامانه اشتغال ثبت نام کردند.
هدایت مظلومی پیشنهاد کرد تا در واحدهایی تولیدی و صنعتی که از وام اشتغال روستایی استفاده کردند از فرزندان شاهد و ایثارگر نیز استفاده شود.
وی اضافه کرد: در صورت جذب فرزندان شاهد و ایثارگر در واحدهای تولیدی و صنعتی بخش خصوصی اداره کل متبوعش 5 سال حق بیمه فرزندان شاهد و ایثارگر این واحدها را پرداخت می کند.
براساس آخرین آمار نرخ بیکاری پاییزی در مازندران حدود10 درصد اعلام شده است که نسبت به کشور نرخ بیکاری مازندران حدود 2 درصد کمتر بود.