در چند مدت اخیر تصویری از یک جوان تحصیلکرده در شهرستان پاوه که در حال کولبری است به صورت گسترده در فضای مجازی منتشر شد. جوانی با مدرک کارشناسی ارشد و کاندیدای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر پاوه که تصویرش در حین کولبری حاوی پیامی روشنی است که جوانان تحصیلکرده اورامانات نیازمند کار و اقدام فوری و توجه دولتمردان به آنها در این زمینه هستند.
همین مسئله باعث شد تا گفتوگویی را با این جوان داشته باشیم
صاحب عکس، «کیوان کیوانفر» متولد ۱۳۶۶ ساکن شهرپاوه و فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد در رشته برنامه ریزی شهری بامعدل ۱۷.۶۱ است!
جالب اینجاست که کیوان، پایان نامه ارشد خودش را با درجه عالی و با موضوع موانع توسعه فیزیکی شهر پاوه با Gis دفاع کرده است. او به خبرنگار فارس گفته است که کارشناس فنی سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال90 و 95 و دارنده چندین مقاله در زمینه برنامهریزی شهری است!
* از کاندیدایی برای شوارای شهر پاوه تا کولبری!
کیوان در خصوص علت روی آوردنش به کولهبری میگوید: «باتوجه به این که شش سال از فارغ التحصیل شدنم میگذشت و هنوز شاغل نشده بودم به امید شاغل شدن و خدمت به همشهریانم پا به عرصه پنجمین دوره انتخابات شورا شهر گذاشتم و باتوجه به اینکه 17 سال ساکن پاوه بودهام و مشکلات شهر پاوه را از نزدیک لمس میکردم، امیدوار بودم با اعتماد مردم به اینجانب و رشته تحصیلی مرتبطم بتوانم در حل مشکلات شهر گامی بردارم که این امر محقق نشد و فقط توانستم 850 رای را کسب کنم وضمن تشکر از اعتماد مردم به بنده این میزان رای نتوانست من را منتخب مردم کند و سرانجامم کولبری شد.»
عکس|کیوان علیرغم جستجوی فروان در دو استان کرمانشاه و کردستان بجز کولبری شغلی پیدا نکرده است
وی ادامه میدهد و میگوید: «از سال 90 و 91 بعداز اتمام دانشگاه به اکثر مراکز دولتی و شرکتهای خصوصی استان کرمانشاه، کردستان و شهرهای هر دو استان جهت بکارگیری حتی برای آبدارچی اقدام کردم ولی یا معرف میخواستند یا قسمت نشد».
*کولبری بازی بار مرگ است
کیوان میگوید که کولبری شغل نیست اما مجبور است که این کار را انجام دهد «کولبری در حقیقت شغل نیست و فقط از سر ناچاری و بیکاری است.کولبری بازی با مرگ است، اگر در حین جابهجایی بار با شلیک گلوله و از دست دادن جان روبرو نشویم در مسیر سخت و صعب العبور کوهستان و راههای باریک و خطر مین قطعا سرنوشت خوبی در انتظار کولبران نیست. کولبری کاری سخت و زیان آور است، هیچ پشتوانهای ندارد تحت پوشش هیچ ارگان و نهاد بیمهای نیست و متاسفانه امنیت جانی هم ندارد».
او ادامه میدهد «بنده و دوستانم در مرز ته ته، نودشه، دزاور و نوسود کولبری می کنیم و معمولا اجناسی از جمله پوشاک، کفش، بادام،گردو و.... را جابهجا میکنیم، معمولا وزن هر بار 40 تا 60کیلو هست و بیشتر مواقع برای کسب درآمد بیشتری باید چند برابر بار زد تا بتوان لقمهنانی برای خانواده تهیه کرد».
کیوان از بازتاب تصاویرش در فضای مجازی میگوید: «آنقدر بیکاری و مشکلات کولبران و جوانان تحصیلکرده زیاد است که این چنین تصاویری بنظرم دیگر اثر و بازتابی نداشته است. همین که خبرنگار دلسوزی مثل شما به سراغ من آمده است و یا همدردی و محبت مردم تنها بازخورد این تصاویر بوده است».
او سخن آخرش را با ما اینطور تمام میکند «مشکلاتم بسیار است و نیازمند توجه مسئولان است و باتوجه به مشکلات اینجانب (مستاجر، پسردوسالهام سنگ کلیه، پدرم آرتروز و مادرم فشارخون و نارسایی کلیه) از مسؤولان خواهشمندم برایم فکری کنند.
-
مصاحبه از: فرهاد صالحی