به گزارش استنادنیوز؛ محسن نریمان سرمایهگذاران ترکیهای را مهمترین شرکای فعالان اقتصادی ایرانی در منطقه آزاد ارس اعلام کرد و افزود: طی شش ماه نخست امسال کشور ترکیه ۳۸ درصد از میزان صادرات محصولات منطقه آزاد ارس را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: کشورهای ترکیه، آذربایجان، آلمان، فرانسه، فدراسیون روسیه، گرجستان، عراق، ازبکستان، افغانستان، ارمنستان، پاکستان، ترکمنستان و سوریه کشورهای هدف صادراتی ارس بودهاند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس تصریحکرد: هدف ما استفاده عملی از فرصتها، مزیتها و پتانسیلها برای افزایش تولید و صادرات است، چرا که ارس در مسیر دو کریدور ترانزیتی مهم دنیا قرار دارد.
نریمان گفت: مشکلات اقتصادی موجود در کشور مناطق آزاد را به شدت تحت تاثیر قرار داده اما با این وجود از سال ۱۳۹۲ تا نیمه اول امسال صادرات از ارس به ۵۰۰ میلیون دلار رسیده که در این میان ۶۸ درصد مربوط به صادرات قطعی و صادرات حاصل از تولید در ارس است.
وی با اشاره به میزان سرمایهگذاری و ترانزیت انجام یافته نیز گفت: سه هزار و ۶۵۶ میلیارد تومان سرمایهگذاری داخلی و خارجی تحقق یافته و ۵۳۲ میلیون دلار ترانزیت خارجی، حاصل فعالیتهای اقتصادی طی سالهای یاد شده در ارس بوده است.
رییس هیاتمدیره ارس با بیان اینکه نزدیکی ارس به ترکیه و کشورهای cis از یک سو و وجود زیرساختهای مناسب زیربنایی و برنامه برای توسعه زیرساختهای ترانزیتی زمینی و هوایی و روند مناسب جذب سرمایهگذاران خارجی از سوی دیگر، ارس را به موفقترین منطقه آزاد ایران در زمینه ارتقای تکنولوژی، افزایش تولید و صادرات تبدیل کرده است.
وی افزود: طبق آمار رسمی از سال ۱۳۹۲ تا نیمه اول امسال، ۱۳۸ میلیون دلار تولیدات منطقه آزاد ارس به کشور ترکیه صادرات شده و طی این سالها همواره رتبه اول مقصد صادراتی ارس بوده است.
نریمان گفت: بهزودی عملیات اجرایی اتصال راه آهن ایران به ترکیه و جمهوری آذربایجان و همچنین احداث فرودگاه باری و بارانداز راهآهن جلفا با هدف سهولت صادرات محصولات تولیدی ارس به کشورهای حوزه cis و اروپا و همچنین افزایش چشمگیر درآمد ترانزیتی کشور با جذب بارهای کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب آغاز میشود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۷۰ شرکت فناور و دانشبنیان در ارس فعالیت دارند و این رقم با تاسیس دانشگاههای داخلی و خارجی در این منطقه آزاد افزایش یافته و شاهد جهش علمی و کاربردی در فرایند تولید، بازاریابی، صادرات و اشتغال خواهیم بود.
منطقه آزاد ارس در شمال غرب ایران واقع بوده و به جهت قرارگیری در مسیر دو کریدور ترانزیتی مهم دنیا و پتانسیل کمنظیر در افزایش روابط تجاری ایران با کشورهای آسیایی و اروپایی و وجود زیرساختهای ریلی و گمرکی و زیرساختهای انرژی و همچنین مزیتهای سرمایهگذاری برای فعالان اقتصادی داخلی و بهویژه خارجی توانسته گامهای مهمی در تحقق اهداف و چشماندازهای نظام اقتصادی کشور بردارد.