محسن وکیلی صادقی با اشاره به اینکه در حال حاضر سرطان های گوارشی، معده و روده بزرگ در آقایان و سرطان پستان در خانمها بسیار شایع است، اظهار کرد: در سرطان معده، درد یا خونریزی معده از علایم این بیماری است و نشانه های سرطان سینه نیز خانمها وجود غده های بدون درد محسوب می شود.
وی با بیان اینکه بیشتر اوقات غدههای موجود در سینه بانوان دردناک نیستند، گفت: در بسیاری از موارد بانوان به صورت اتفاقی متوجه بیماری خود می شوند و در برخی موارد دیگر انجام سونوگرافی و غیره متوجه خواهند شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه اطلاع رسانی در خصوص سرطان موجب رعب و وحشت نمی شود و برای آگاهی بخشی به بیماران نیاز است، افزود: اطلاع رسانی و آگاهی از انواع بیماری های سرطان به تشخیص زودتر و درمان آن کمک می کند.
وکیلی با بیان اینکه برخی از رفتارها در زندگی جامعه امروز زمینه ساز سرطان است، گفت: سرطان یک ویژگی پیشگیرانه دارد و می توان با انجام آن، مانع از وقوع سرطان شد.
وی افزود: زندگی بدون تحرک، مصرف سیگار و مشروبات، چربی فراوان، استفاده از غذاهای فست فودی، افزایش وزن و غیره زمینه ساز سرطان است و برخی نیز مانند گرد و غبار و آلودگی هوا قابل پیش بینی نیست و مسئولیت آن به عهده مسئولان است.
استادیار خون و سرطان بالغین دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه آداب و رسوم و سنتهای غلط غذایی نیز منجر به بروز سرطان به ویژه سرطانهای گوارشی می شود، گفت: امروزه با پیشرفت علم، انجام این نوع سنتها و در قبال آن افزایش بیماری، کمتر شده است.
وی افزود: بیرون نگه داشتن غذا از یخچال، غذاهای مانده، وجود عوامل قارچی و میکروبی در غذاها به دلیل ماندگاری بیش از حد آنها، موجب شده هنوز هم بخشی از سرطان ها به این امور مربوط شود.
وکیلی با بیان اینکه مردم باید بدانند از مصرف غذاهای ماننده مانند ترشی چند ساله پرهیز کنند چرا که در این ترشی ها قارچ زندگی می کند و از عوامل بروز سرطان هستند، تصریح کرد: عدم استفاده از غذاهای تازه و مصرف هر ماده غذایی مانند ته دیگ یا نان برشته که بسوزد و رنگ قهوه ای و تیره به خود بگیرد از دیگر عوامل ابتلا به سرطان گوارشی است.
استادیار خون و سرطان بالغین دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین به مصرف سم و کود در اراضی شالیزاری مازندران برای تولید برنج اشاره و خاطرنشان کرد: سموم کشاورزی یکی از عوامل شناخته شده سرطان ها است و آلودگی خاک که گفته می شود به دلیل استفاده از سموم کشاورزی است.
وی در پایان با بیان اینکه باید مقدار استفاده از کود و سم تعریف و کنترل شده باشد و بی رویه مصرف نشود، گفت: یکی از دلایل اصلی بیماریهای گوارشی در مازندران مصرف سموم به ویژه در کشت دوم است.