به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری، قاسم سبزعلی فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در جلسه برگزاری جشنواره ملی روز جنگلبان در سالن جلسات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری با اشاره به مشکلات پیرامون آب، هوا، خاک در کشور گفت: باید برنامههای اساسی و زیربنایی در این عرصهها برای آینده ترسیم کنیم.
وی با بیان اینکه نه تنها در ایران بلکه در دنیا ارتباط خوبی با طبیعت وجود نداشته و خسارات زیادی را به آن وارد کردهایم، افزود: باید با بهرهگیری از مشارکت مردمی و برنامههای زیربنایی و برنامهریزی شده در منابع طبیعی به رشد و بالندگی دست پیدا کنیم.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه نگاه واگذاری در سطح کشور نداریم و نگاهمان به این سمت رفته است تا مردم را در این امر مشارکت دهیم، خاطرنشان کرد: ما به نسل آینده بدهکاریم و همه در سیستم دولتی و آحاد جامعه باید به صورت زیربنایی تلاش کنیم.
این مسؤول ادامه داد: چرا امروز در حوزه آب، خاک، گیاه و هوا این اقدامات بیرویه نگاه خسارت گونه نتیجه حملاتی است که بر جان و پیکره منابع طبیعی وارد شده؟ ما از یکدیگر برای نابودی عرصههای جنگلی پیشی گرفتهایم.
سبزعلی با بیان اینکه نگاه ما در سطح کشور خروج از نگاه قهری است، تاکید کرد: ادارات منابع طبیعی در مظلومیت کامل در حوزه دفاع از وظایف خود اقدامات گستردهای را انجام دادهاند، 14 شهید 500 جانباز را برای حفظ انفال تقدیم نظام کرده ایم.
وی افزود: در فرهنگسازی، رسانهها وظیفه سنگینی دارند، ما وظیفه امانتداری داریم و این امانت باید حفظ شود.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه با اشاره به آتش سوزیها در جنگلهای کشور بیان کرد: 95 درصد آتشسوزی عامل انسانی داشته و 70 درصد سهوی است، چرا باید در کشوری که در کمربند خشک و نیمهخشک قرار دارد حریقهای اینچنینی را شاهد باشیم.
سبزعلی با اشاره به اینکه 100 سال از ایجاد ادارات منابع طبیعی میگذرد اما هنوز به منابع طبیعی به عنوان بنگاه واگذاری نگاه میکنند، بیان کرد: منابع طبیعی حفاظت منابع آبی، خاکی و گیاهی را به عهده دارد.
وی ادامه داد: 135 میلیون هکتار وسعت عرصههای طبیعی است که 82 درصد از وسعت کل کشور را در بر دارد، 80 میلیون هکتار اراضی مرتعی و 15 میلیون هکتار جنگلهای دست کاشت و طبیعی در کشور وجود دارد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه با اشاره به اینکه در سه سال گذشته حدود 100 میلیارد تومان برای تجهیزات و امکانات برای حفاظت منابع طبیعی اختصاص داده شد، تصریح کرد: در اغلب استانها ساخت پایگاه اطفا حریق را انجام دادهایم تا بحث حریق را ساماندهی کنیم.
این مسؤول با بیان اینکه در سال 96 حدود 700 ساعت پرواز، برای اطفای حریق توسط بالگرد و هواپیما صورت گرفته است، بیان کرد: اینطور نیست که دولت به فکر منابع طبیعی نبوده و برای آن هزینه نمیکند، استفاده از تجهیزات به روز مانند پهباد برای پایش و شناسایی استفاده میشود و همچنین سیستم هشداردهنده حریق هم در دستور کار قرار دارد که این موارد نیز پر هزینه است.
سبزعلی بحث فرهنگسازی را یکی از اساسیترین موضوعات در حفظ و احیای منابع طبیعی دانست و یادآور شد: کد 1504 آماده دریافت گزارشات مردمی است و 2 هزار گزارش روزانه داریم.
وی با اشاره به دنبال تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی هستیم، اظهار کرد: امروز نیازمند مشارکت همه جانبه مردم در حفاظت از منابع طبیعی هستیم تا بتوانیم در رشد و بالندگی کشور اقدام مؤثری داشته باشیم و فضایی برای نسل آینده مهیا کنیم.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری