توزیع آب باکیفیت از مهم‌ترین اولویت‌های ما است/تکمیل پروژه‌های آبرسانی روستاهای مازندران نیازمند 380 میلیارد تومان اعتبار\

توزیع آب باکیفیت از مهم‌ترین اولویت‌های ما است/تکمیل پروژه‌های آبرسانی روستاهای مازندران نیازمند 380 میلیارد تومان اعتبار

  • کد خبر: 212763
  • چاپ
  • انتشار: 21 خرداد 1397 - 00:32

استناد نیوز؛ذبیح الله ذاکری مدیرعامل آبفای شهری مازندران اظهار داشت: زمانی که ما در زمینه کم آبی در مازندران هشدار دادیم کمتر کسی باور می‌کرد که این استان با تنش کم آبی روبه‌رو شود

ذبیح الله ذاکری مدیرعامل آبفای شهری مازندران در نشستی خبری با اصحاب رسانه مازندران در استانداری با اشاره به مشکل کمبود آب در استان ،اظهار داشت: زمانی که ما در زمینه کم آبی در مازندران هشدار دادیم کمتر کسی باور می‌کرد که این استان با تنش کم آبی روبه‌رو شود  در حالیکه سال گذشته با هزینه 5 میلیارد تومان  در شهرستان گلوگاه برای در دسترس قرار دادن آب شرب بهداشتی آب‌شیرین‌کن افتتاح‌شده است.
وی  بابیان اینکه توزیع آب باکیفیت از مهم‌ترین اولویت‌های ما است، افزود: وزارت نیرو بر این مسئله تاکید دارد که در این راستا هزینه‌های ما چندین برابر خواهد شد و سال گذشته اعتبارات آب و فاضلاب شهری ۱۳۵ میلیارد تومان بوده است که از این رقم ۵۵ درصد تحقق پیدا کرد و بیش از ۴۰ میلیارد تومان به پیمانکارها بدهکار هستیم.
وی بابیان اینکه در حال حاضر سه تصفیه‌خانه در شهرهای بابل، رامسر و ساری وجود دارد، اظهار کرد: برای کاهش استخراج از چاه‌ها باید به سمت استفاده از آب‌های سطحی برویم.
وی تصریح کرد: مازندران استانی خاص بوده که  به 58 شهر و سه میلیون شهروند و مسافر در استان خدمات ارائه می‌دهد به همین دلیل باید از اعتبارات کشوری بهره مند شود.
ذاکری بابیان اینکه به‌زودی یک تصفیه‌خانه دیگر در شهر ساری برای جمعیت ۱۰۵ هزار نفر به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: بهره‌مندی ما در استان مازندران در حوزه فاضلاب ۱۳ درصد است این در حالی است که این رقم در کشور ۴۶.۷ درصد است.
این مسئول  افزود: در حال حاضر بیش از هزار و 700 کیلومتر شبکه فرسوده  آبرسانی در استان داریم که برای بازسازی آن 340 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و سال گذشته 75 کیلومتر اصلاح شبکه انجام شد.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری مازندران گفت: مطالعات جامع آب شرب و صنعت استان و تعیین برنامه و سیاست‌های تامین آب شرب شهری، روستایی و صنعتی استان تا سال 1440 برای مهار آب‌های سطحی و تامین آب شرب در دست اقدام است.
وی بیان کرد: یکم تا هفتم تیر ماه هفته صرفه‌جویی در مصرف آب بوده که مردم باید بدانند آب کم است و مدیریت آن از اهمیت فراوانی برخوردار است.
عبداللهی افزود: براساس سرشماری یک میلیون و 380 هزار نفر در روستاهای استان زندگی می‌کنند که مازندران از لحاظ تراکم چهارم و جمعیت رتبه سوم را در کشور دارد.
*تکمیل پروژه‌های آبرسانی روستاهای مازندران 380 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
مجید عبداللهی مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی در این نشست خبری اظهار داشت: تغییراتی در15 سال گذشته در استان و کشور اتفاق افتاد که منجر به خشکسالی شد که ورود آب کمتر از خروج آب  شده و  ضروری است مردم این را بدانند و در مصرف آن صرفه‌جویی کنند.
وی افزود: امروز تغییر اقلیم و بارش در استان داریم و در گذشته کاهش بارش برف بود اما اکنون کاهش بارش باران داریم که نه تنها مخازن زیرزمینی تغییر نمی‌کند و سطح آب زیرزمینی کاهش پیدا کرده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی بیان کرد: یکم تا هفتم تیر ماه هفته صرفه‌جویی در مصرف آب بوده که مردم باید بدانند آب کم است و مدیریت آن از اهمیت فراوانی برخوردار است.
عبداللهی افزود: براساس سرشماری یک میلیون و 380 هزار نفر در روستاهای استان زندگی می‌کنند که مازندران از لحاظ تراکم چهارم و جمعیت رتبه سوم را در کشور دارد.
وی در زمینه پراکندگی روستاهای استان گفت: 575 حلقه چاه، هزار و 403 دهنه چشمه و 20 هزار کیلومتر خط انتقال و شبکه و 420 ایستگاه پمپاژ در استان داریم.
این مسئول تصریح کرد: 417 هزار و 186 فقره انشعاب آب نصب شده در استان داریم که با توجه به مجتمع اولویت دار از صندوق توسعه ملی استفاده شود که 496 روستا از آب شرب بهره مندشدند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی مازندران ادامه داد: اکنون 432 پروژه نیمه تمام در بخش آب روستایی در استان داریم که 380 میلیارد تومان اعتبار در این زمینه نیاز است.

* مازندران در حوزه زیر ساخت آب عقب ماندگی تاریخی دارد
ابراهیم یخکشی در این نشست  با اشاره به اینکه آب یکی از موارد ضروری در زندگی بشری است ،اظهار داشت: با توجه به اهمیت  این موضوع باید مسائل مرتبط با حوزه آب برای مردم تبیین شود.
وی افزود: توسعه اقتصادی و معیشت در مازندران، اقتصادی آب پایه بوده که باید مورد توجه قرار گیرد که در حوزه زیرساخت آب عقب ماندگی تاریخی داریم.
یخکشی بیان کرد:در حال حاضر ۹ درصد حجم آبهای سطحی ذخیره می شود و ذخیره مخازن و سدهای استان حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب است وبا بهره برداری از طرح های دردست ساخت، ۲۳ درصد برحجم ذخیره آب های سطحی در استان افزوده می شود.
یخکشی بیان کرد: شش میلیارد متر مکعب میزان منابع آب استان است که 4.5 میلیارد مترمکعب آن آب سطحی و 1.5  میلیارد آن آب زیرزمینی است و 56 درصد از منابع مصرف می‌شود و 87 درصد به کشاورزی وابسته است.
مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران گفت: امروزه برنامه صیانت و تعادل بخشی منابع آب در بخش تامین آب سطحی سدسازی در دستور کار بوده  که تلاش داریم سدهای در دست بهره‌برداری را وارد مدار کنیم.
وی افزود: سد گلورد، البرز و هراز در حال ساخت بوده که برنامه بهسازی و توسعه آب بندانها کاهش هدررفت آب سطحی، افزایش راندمان آب و توسعه شبکه آبیاری و توسعه شبکه های زهکشی از فعالیت های محوری است .
وی تصریح کرد: رودخانه فرصتی مناسب جهت جذب توریسم است که آگاهی رسانی آموزش عمومی در سطوح مختلف از اهمیت بالایی برخوردار بوده که کشت جایگزین و بیمه اهمیت بالایی برخوردار است.
یخکشی گفت: کاهش هدررفت آب مصرفی در کشاورزی و افزایش بهره وری از آب کشاورزی، متناسب‌سازی الگوی کشت در مناطق کم برخوردار، کاهش استفاده از آب شرب برای مصارف غیرشرب برنامه سازگار کم آبی است.
وی  به مشکلات حوزه فاضلاب اشاره کرد و گفت:استان مازندران به دلیل کمبود منابع مالی در حوزه فاضلاب از گذشته دچار عقب‌ماندگی است که باید برای ارائه خدمات مطلوب به افزایش اعتبارات توجه جدی شود.



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار