به گزارش استناد نیوز، علی رجبی در دومین جلسه شورای اداری فریدونکنار در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: به سمت دولت الکترونیک و انفورمایک با شیب ملایم حرکت کردیم حتی در مناطق محروم نیز ثبت احوال دارای اداره است و تنها دستگاهی هستیم که مراجعهکننده از ولادت تا فوت را شامل میشود.
مدیرکل ثبت احوال مازندران به گستردگی فعالیت این اداره اشاره کرد و افزود: 120 میلیون اداره از ثبت احوال استعلام می گیرند و 120 میلیون سند در ثبت احوال کشور آرشیو شد که سهم مازندران با جمعیت 3 میلیون و 200 هزار نفری 5 میلیون سند است.
وی با تاکید بر اینکه تمامی شهروندان باید کارت ملی هوشمند دریافت کنند، از صدور 175 هزار شناسنامه مکانیزه در سال گذشته خبر داد.
رجبی با بیان اینکه تعداد افراد واجد شرایط مازندران برای دریافت کارت ملی دو میلیون و 440 هزار نفر است، گفت: در حال حاضر یک میلیون و 250 هزار نفر کارت ملی هوشمند را در مازندران دریافت کردند.
وی افزود: در هوشمندسازی کارت ملی به سازمان ثبت احوال کشور 36 درصد تعهد داده شده که حدود 52 درصد آن انجام گرفته است و در شهرستان فریدونکنار نسبت به استان مازندران 54 درصد از واجدان شرایط کارت هوشمند دریافت کردند و اگر همانند سال گذشته اقدام شود در سال 96 این میزان به 100 درصد در این شهرستان میرسد.
مدیرکل ثبت احوال مازندران در خصوص حرکت جمعیت کشور به سمت پیری گفت: میانگین ولادت در هر سال 45 هزار نفر در مازندران است و در حال حاضر در کشور 50 درصد زیر 30 و مابقی بالای 30 سال هستند و این خود یک بحران است.
وی با پیش بینی جمعیت مازندران در سال های آینده گفت: تا پایان سال 94 نرخ باروری در مازندران یک و دو بود و این میزان در سال 95 و در حال حاضر به یک و سه رسیده است و اگر این روند ادامه یابد جمعیت مازندران در سال هزار و 405 به چهار میلیون نفر میرسد.
مدیرکل ثبت احوال مازندران با اشاره به اینکه میانگین نرخ ولادت در کشور 19 در هر هزار نفر است، گفت: این میزان در مازندران و فریدونکنار 14 در هزار نفر است.
رجبی با بیان اینکه 50.4 جمعیت مازندران را مردان و 49.6 درصد را بانوان تشکیل میدهند، اظهار کرد: در فریدونکنار 50.6 درصد را مردان و 49.4 درصد را بانوان تشکیل میدهد.
وی با اشاره به جمعیت شهری و روستایی مازندران گفت: جمعیت شهری در مازندران 57.8 درصد که 50 درصد آقایان و 50 درصد آن بانوان هستند، جمعیت روستایی مازندران 42 درصد است که از این میزان 49 درصد زنها و 51 درصد را آقایان تشکیل میدهند.
این مسئول در ادامه گفت: در سال 95 نسبت به سال 94 در مازندران، 2.5 درصد کاهش ولادت ثبت شده و در وفات در سال 95 نسبت به سال 94 در مازندران 1.2 رشد گزارش شده است.
رجبی با اشاره به واقعه ازدواج در سال 95 نسبت به سال 94، یادآور شد: در فریدونکنار 2.4 کاهش در ازدواج ثبت شده هر چند در دو ماه سال 96 با رشد مناسبی همراه بوده است.
وی با اشاره به واقعه طلاق در فریدونکنار در سال 95 نسبت به سال 94، اظهار کرد: حدود 50 درصد طلاقهایی که در فریدونکنار ثبت میشود ساکن این شهرستان نیستند و 1.2 درصد این امر نیز کاهش داشت.
مدیرکل ثبت احوال مازندران با اشاره به اینکه 21 درصد از زوجهای جوان فریدونکناری در سال نخست ازدواجشان از یکدیگر جدا میشوند، گفت: این آمار در مازندران 10 درصد است.
وی در پایان با بیان اینکه میانگین سن ازدواج در فریدونکنار برای بانوان 24 و برای مردان 28 سال است، گفت: این سن در مازندران نیز در همین حدود است.