باقرپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار استناد نیوز یکی از وظایفهای واحد بهداشت و محیط را بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی برشمرد و گفت: نمونهبرداری و کلرسنجی از سیستم آبرسانی شهرستان، بازرسی از مراکز عمومی و پرتردد و شرکت در جلسات برون بخشی و درون بخشی از دیگر وظایفهای اصلی بهداشت و محیط است.
وی با اشاره به یکی دیگر از وظایف بهداشت و محیط، افزود :رسیدگی به رهاسازی فاضلاب در معابر عمومی دیگر وظایف است که مطابق با ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، وظیفه رسیدگی و بررسی اماکن و مراکزی که فاضلاب در آن رهاسازی میشود با بهداشت است .
کارشناس مسئول بهداشت محیط، ادامه داد: در صورت تماسهای تلفنی با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت و یا شماره تلفن ۰۱۱۴۲۲۷۶۱۱۲ شبکه بهداشت شهرستان قائمشهر، بازرسان که در ۳۵ مرکز شهری و روستایی مشغول فعالیت هستند بعد از صحت گزارش شهروندی و امضاء نامه توسط رئیس شبکه بهداشت نسبت به بازرسی اقدام میکنند تا نسبت به رهاسازی فاضلاب در معابر عمومی جلوگیری شود.
باقرپور در تشریح این وظیفه، ادامه داد: ابتدا بازرسان اخطار میدهند و در صورت مشاهده فرد خاطی به مراجع قضائی معرفی میشود و این مراجع که از طریق دادستانی موارد را بررسی میکنند با اهرم قانونی، فرد را ملزم می کنند تا نسبت به رهاسازی فاضلاب به معابر عمومی اقدام نکند.
وی با اشاره به اینکه در سطح شهرستان قائمشهر ۳۵ مرکز جامع خدمات سلامت و ۳۸ بازرس داریم، خاطرنشان کرد: در شش ماه اول امسال ۲۳ هزار و ۵۵۲ مورد بازرسی انجام شد که از این تعداد ۲ هزار و ۲۶۳ مورد اخطار و ۶۵ مورد هم پلمب انجام شد .
باقرپور با بیان اینکه کلیه همکاران مجهز به دستگاه سنجش دما، سنجش روغن و پی اچ از مراکز هستند، گفت: در ۶ ماه ابتدای امسال ۱۱ هزار و ۹۵۲ مورد سنجش مواد غذایی داشتهایم .
وی با اشاره به اینکه بهورزانی که در ۷۹ خانه بهداشت و ۳۵ بازرسی که در مراکز خدمات جامع سلامت مشغول به فعالیت هستند باید روزانه یک یا دو بار نسبت به کلرسنجی آب شبکه اقدام کنند، گفت: در شش ماه ابتدای امسال ۲۵ هزار و ۷۴ مورد کلرسنجی توسط این افراد انجام شده است .
معاون شبکه بهداشت شهرستان قائمشهر در پایان تعداد شکایت ثبت شده در سامانه ۱۹۰ و رسیدگی و پاسخ به این شکایت ها در این شهرستان را ۲۷۳ مورد اعلام کرد.