به گزارش استناد نیوز به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، علیرضا رزم حسینی در دیدار با علاء احمد الجبوری وزیر تجارت عراق، ترسیم نقشه راه برای رسیدن به ظرفیت ۲۰ میلیارد دلاری تجارت میان دو کشور را خواستار شد.
وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: راهبرد وزارت صمت در حوزه تجارت بین المللی صادرات به ۱۵ کشور همسایه است که ۷۰ درصد صادرات ایران به این کشورها در سال جاری بوده است.
وی با اشاره به ظرفیت های کشورمان گفت: به دنبال گسترش و تعمیق مراودات تجاری برای ارتقاء سطح صادراتی هستیم.
رزم حسینی بیان داشت: ۳۰ میلیون تن فولاد تولید میکنیم، در حوزه مس به ظرفیت تولید ۴۰۰ هزار تن رسیدهایم و صادرات فلزات کشورمان نیز به ۸ میلیارد دلار رسیده است.
وی افزود : در آینده ای نزدیک به ظرفیت تولید بیش از 52 میلیون تن فولاد می رسیم و در چهار سال آینده در حوزه تولید مس جزو ۱۰ کشور برتر دنیا خواهیم بود که این ظرفیتها، زمینه های مناسبی برای تعمیق روابط تجاری میان ایران و عراق خواهند بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین بر آمادگی ایران برای برگزاری نمایشگاه های تخصصی در شهرهای اصلی عراق و فعالیت در حوزه نوسازی و بهسازی صنایع تأکید کرد و گفت: به رغم وجود تحریمها، اما در حوزه تولید لوازم خانگی به همت تولیدکنندگان داخلی گامهای خوبی برداشته شده است و این حوزه نیز زمینه مناسبی برای تعمیق همکاری های دو کشور می باشد.
رزم حسینی بر آمادگی کشورمان برای کشت فرامرزی در زمینه گندم، جو و ذرت در عراق تاکید کرد و افزود: با توجه به ظرفیت های مناسب در حوزه زمین و سطح قابل کشت، آب و خاک این حوزه می تواند تاثیر گذار باشد و با ایجاد تجارت پایدار و درازمدت با هماهنگی دستگاههای مرتبط دو کشور، زمینه ایجاد اشتغال و توسعه را فراهم آورد که شرکت بازرگانی دولتی ایران با تعامل و هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه میتواند سفارش دهنده باشد.
وی همچنین بر تسهیل امور واحدهای تولیدی و شرکتهای خدمات فنی مهندسی ایران در عراق تاکید کرد و بیان داشت: درحوزه خودروسازی آماده همکاری با ایجاد شرکت مشترک در عراق و سرمایهگذاری مشترک هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان همچنین تسویه مطالبات کشورمان در بانک های عراقی از طریق حواله یا تهاتر را مورد تاکید قرار داد و خواستار همکاری عراق در این حوزه شد.
رزم حسینی با اعلام اینکه وزارت صمت بیش از ۶۰ میلیارد دلار صادرات ایران را در اختیار دارد، افزود: کمیته مشترک با مشارکت بخش خصوصی دو کشور ایجاد میکنیم و به عنوان دو وزارتخانه مسیر و حضور دو کشور را در حوزه مراودات تجاری فراهم میآوریم.