به گزارش استناد نیوز، حسین میرمحمد صادقی با اشاره به قانون ارتقاء نظام سلامت اداری و مقابله با فساد، گفت: این قانون به صورت آزمایشی در حال اجرا است، اجرای آزمایشی یا دائمی تاثیری در اجرای قانون یا اثرگذاری آن ندارد، قانون ارتقاء نظام سلامت اداری و مقابله با فساد بازدارنده است به شرطی که کامل و درست اجرا شود، در این صورت میتواند مسائل را حل و فساد اداری را کاهش دهد.
لایحه شفافیت در مبارزه با فساد موثر خواهد بود
معاون قوانین مجلس شورای اسلامی در ادامه سه لایحهای که دولت با هدف مبارزه با فساد در دست تدوین و بررسی دارد، تصریح کرد: لایحه شفافیت به مجلس رسیده، اعلام وصول شده و در دستور کار بررسی کمیسیون قضایی و حقوقی قرار گرفته است. این لایحه در مبارزه با فساد موثر خواهد بود البته در خصوص مقابله با فساد بیش از آنکه خلاء قانونی وجود داشته باشد از عدم نظارت رنج میبریم.
انتقاد از تعدد سیستمهای نظارتی
وی افزود: سیتمهای نظارتی باید تقویت شوند زیرا به اندازه کافی تقویت نشده و ارتقاء پیدا نکردند، تعدد سیستمهای نظارتی نیز مشکلاتی ایجاد کرده بنابراین وظیفه هر دستگاه نظارتی باید مشخص و شفاف شود.
خلاء قانون دلیل شکلگیری فسادهای افسارگسیخته کنونی نیست
میرمحمد صادقی در ادامه گفت: لایحه مدیریت تعارض منافع در خدمات عمومی و لایحه دیگری که رئیسجمهور از آن تحت عنوان مبارزه با فساد یاد کرده میتواند به مجلس بیاید قطعا این لوایح هم در بهبود اوضاع تاثیر گذار است اما فسادی که ایجاد شده به دلیل خلاء قانون نیست، متاسفانه در مواردی با وجود قانون اقدامی خلاف قانون انجام شده است، در نبود نظارت نیز جلوی فساد گرفته نشده است.
معاون قوانین مجلس شورای اسلامی، افزود: متخلفان پس از سوء استفاده بسیار و پس از گذشت مدت طولانی با اختلاسهای فراوان از ایران فرار کرده و ما تازه به فکر مقابله با فساد یا مفسد افتادیم. در حقیقت عدم نظارت و دخالت بیموقع دلیل افزایش فساد است که علاوه بر قانونگذاری باید مورد توجه قرار گیرند.