«غلامرضا حیدری»، نماینده اصلاحطلب تهران در مجلس شورای اسلامی به تازگی در مصاحبه با ایلنا گفته است:
«شما را به فرموده امام (ره) ارجاع میدهم، ایشان میگوید مجلس عصاره و فضائل ملت است و در رأس امور قرار دارد، اما اگر واقعبینانه نگاه کنیم، خانه ملت نه تنها در سطح یک تصمیمگیریها قرار ندارد بلکه در اواخر سطح دو جایگاهی دارد که همین امر در بازتاب رفتار و عملکرد مجلس و نمایندگان تاثیرگذار است و باعث میشود آنطور که باید و شاید نتوانند دغدغههای مردم را پاسخ گویند.»
او در ادامه میافزاید:
«سال اول مجلس دهم برنامه ششم آمد آنجا متوسط درآمد سالانه را ۸ درصد در نظر گرفته بودند. در مجلس گفتیم ۸ درصد را با چه حساب و کتابی رقم زدید، مسئولان سازمان برنامه و بودجه آمدند و جوابی برای این پرسش ما نداشتند، بنابراین سراغ مجمع تشخیص مصلحت نظام رفتیم آنجا به ما گفتند کارگروه اقتصادی مقامهای ارشد باید نظر دهند، از این افراد دعوت به عمل آوردیم در جلسه گفتند دستور مقامهای ارشد نظام است، گفتند که باید بلند پروازانه عمل کنید.
آن روز گفتیم که این رشد سالیانه که مد نظر است بسیار با واقعیت فاصله دارد. همان زمان هم برای کسانی که عدد و رقم سرشان میشد و فهمی از اقتصاد و بودجه داشتند، اظهرمن الشمس بود که نمیشود.درست است که اینجا مجلس رأی داده اما تصمیم نگرفته است بلکه یکسری مسائل دیگری مطرح است.
بله این رفتارها به پای مجلس نوشته میشود اما تصمیمگیریها جای دیگری صورت میگیرد. بنابراین بایستی مجموعه عوامل را در نظر گرفت تا بتوانیم ارزیابی واقعبینانه داشته باشیم.»
حیدری همچنین در ادامه اثبات مدعای خود مبنی بر اینکه مجلس بیاختیار است، میگوید:
«به دستور رئیس مجلس هیأت رئیسه مامور شد جلساتی را با ۵ نفر از اعضای فراکسیونهای مستقل، ولایی و امید با موضوع مسائل اقتصادی برگزار کند، جالب این است که ۵ اولویت اولی که از سوی اعضای این جلسات بیرون آمد، اجتناب از تنش و تسریع در برقراری روابط بینالملل بود.این نشان میدهد همین مجلس با تمامی انتقاداتی که به آن وارد میکنند مکنونات قلبی مردم را دارد منتها اختیارش با ما نیست.»
*پر واضح است که این قبیل خوشخدمتیها دیگر خریداری در ستاد اصلاحات ندارد و معاریف جریان سیاسی خاص امروز صراحتاً تأکید دارند که نمایندگان فراکسیون امید فاقد کارکرد هستند.
اصرارهای حیدری مبنی بر در رأس نبودن مجلس و دخالت مقامهای ارشد! نیز در حالی است که مردم ایران به رأیالعین تصویب برجام ظرف مدت ۲۰ دقیقه در مجلس را دیدهاند.
رخدادی که علیرغم بدبینیهای صریح مقامهای ارشد! و صرفاً بر اساس شهوات نمایندگان فراکسیون امید و برخی دیگر به وقوع پیوست و شد آنچه که نباید میشد.
حیدری باید پاسخ بدهد که مقامهای ارشد آن روز کجا بودهاند و چرا اِعمال نظر نداشتهاند؟
و همینطور تصویب CFT و پالرمو در مجلس و سکوت مجلس نسبت به خباثتهای آمریکا که مورد گلایه رهبری انقلاب نیز واقع شد.
به راستی آن مقامهای ارشد! در هنگام این خودمختاریهای مجلس کجا بودهاند و چرا اِعمال نظر نکردهاند؟
ضمن اینکه مجلس دهم مگر غیر از برجام و پالرمو چالش دیگری هم داشته است که در هر دو به خواستههای خود عمل کرد و امروز هم مدعی بیاختیاریست!
این رفتارهای ناشی از بیاصالتی سیاسی همچنین در حالی است که فرض بر این بوده که آقای حیدری و سایر همقطاران ایشان ملتزم و معتقد به اصل «ولایت مطلقه فقیه» هستند که تأیید صلاحیت شده و بعنوان نماینده ملت وارد مجلس شدهاند.
آیا اگر مردم از روز اول میدانستند که امثال حیدری قصد دارند نمایشهای مجلس ششم را اجرا کنند و بعد از روشن شدن بیکارنامگی سیاسی، پای مقامهای ارشد! و بیاختیار بودن را پیش بکشند؛ به آنها رأی میدادند؟
همچنین بایستی به حیدری توضیح داد که ولایت فقیه در کنار رأی مردم، یک «مدیریت کلان ارزشی» است که میتواند تواصی و سفارشاتی داشته باشد.
اما اینکه اکثریت مجلس فعلی به برخی از این تواصی عمل نکرده و مثلاً برجام را ظرف مدت ۲۰ دقیقه به تصویب میرسانند و یا بر خلاف خواست رهبری هیچ تحرّک خاصی در مقابل آمریکا از خود نشان نمیدهد اتفاقاً به مردم نشان میدهد که عدهای دروغ میگویند و مجلس در تصمیمگیریهای خود کاملاً آزاد است.
پیش از این، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور روحانی هم در اظهاراتی مدعی شده بود که اختیار برکناری منشی خود را ندارد!
رئیسجمهور روحانی هم مدتیست که از بیاختیاری در اجرائیات کشور سخن میگوید...
منبع؛ مشرق