«در شرایط فعلی دو راه حل، پیش روی روحانی قرار دارد: اول اینکه بر اساس دیدگاه سعید حجاریان مبنی بر استعفای روحانی و انتخاب رئیس جمهور جدید در دوم اسفند همزمان با انتخابات مجلس، زمینه برای رئیسجمهوری آینده فراهم شود تا دولت جدید با قرابت بیشتر با بدنه اصلی حاکمیت فعالیت خود را آغاز کند یا اینکه روحانی مسئولیت خود را در شرایط فعلی امروز مشخص کند و اگر قرار است دولت هزینه ایستادگی در برابر زورگویی آمریکا را بدهد، سایر ارکان و قوا که در این تصمیم موافق هستند، در پیامدهای آن شریک و سهیم باشند. وقتی دکتر روحانی ۱۹ بار درخواست ملاقات با دولتمردان آمریکایی را به خاطر تصمیم حاکمیت رد میکند، شایسته نیست شرایط اقتصادی امروز کشور را صرفاً به دولت نسبت داد و از زیر بار مسئولیت و پاسخگویی شانه خالی کرد.»
او در این یادداشت همچنین مینویسد:
دکتر روحانی فاقد اختیارات لازم برای هرگونه تغییرات در سطوح کلان است و بسیاری از مطالباتی که این روزها نسبت به دولت مطرح میشود، اصولاً در حیطه اختیارات روحانی و هیچ رئیسجمهوری نیست و با علم به چنین ساختار و شرایطی باید این روزها بهترین تدابیر برای ایجاد آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی کشور به کار گرفته شود.
* سعید حجاریان پیش از این در یادداشتی با کنایه به رأس نظام اینطور گفته بود که حالا که نمیگذارند دولت کار کند پس بهتر است روحانی استعفا کند و در اسفند ۹۸، ۲ انتخابات برگزار شود !
این سخنان در حالی است که بیش از ۹۵ درصد بودجه و اجرائیات کشور و از جمله درآمد نفت، پتروشیمی و مالیات در اختیار دولت است و گزاره «نمیگذارند» بیش از آنکه عقلانی باشد خندهدار است!
از طرفی مشخص نیست این «نمیگذارندها» در روزگار انتخاب روحانی در ۲ انتخاب ریاست جمهوری و مثلاً در جریان پیروزی کامل اصلاحطلبان در انتخابات شورای شهر پنجم کجا بودهاند و یا چرا هنگامی که مذاکرهکنندگان برجامی روحانی مشغول عبور از خطوط قرمز کشور بودند خبری از اشاره به آنها نبود.
جالبتر آنکه آقای روحانی هم در ایام دو انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶ نه تنها هرگز سخنی از نمیتوانم و نمیگذارند و اختیار ندارم! نمیگفت بلکه تأکید داشت که راهحلها را میداند، زبان بینالمللی را بلد است و توانایی لغو تحریمها را نیز دارد.
دردآورتر اینکه هجوم معمّرین اصلاحات به رهبری نظام و طرح بحث «همسو و ناهمسو با حاکمیت» در حالی است که رهبر انقلاب اگرچه از روز اول ابراز کردند که نسبت به برجام خوشبین نیستند و نگاهها باید به داخل کشور باشد اما هرگز با اقدامات دولت مخالفت نکردند، در مقابل اجرا نشدن دستورات خود به روحانی قیام نکردند و فیالمثل دستور مجازات گذرکنندگان از خطوط قرمز کشور در مذاکرات هستهای را نیز صادر نکردند.
به دیگر سخن اینکه دولت از فرط آزادی و اختیار است که جرأت به بیان «اختیار ندارم» پیدا میکند و گرنه کیست که نداند دولتِ اصلاحطلبان طی ۶ سال گذشته هرچه خواست در اجرائیات کشور انجام داد و با هیچ مانعی هم مواجه نبود.
در این گیر و دار البته باید به طراحی اصلاحطلبان برای زمینزدن دولت نیز توجه داشت.
مقولهای که از چند ماه قبل مورد رصد تحلیلگران قرار گرفته است اما ستاد جریان سیاسی خاص همچنان آنرا انکار میکند و حتی در اقدامی عجیب، این فرایند را به اصولگرایان نیز نسبت میدهد!
این مسئله باید مد نظر افکار عمومی باشد که چرا سعید حجاریان به جای پذیرش مسئولیت حمایت از روحانی، به جای ارائه راهکار برای استشفای وضع موجود و به جای تأکید بر اینکه استعفای روحانی احمقانهترین گزینه است؛ اما بصورت علیالدوام از کنار رفتن روحانی صحبت میکند؟! (کما اینکه او اولین نفریست که گزینه استعفای روحانی را مطرح کرد)
برخی محافل تحلیلی اینطور به این سؤال پاسخ میدهند که اساساً مقولاتی مثل سیاهنمایی از اوضاع کشور، لوبیای سحرآمیز جلوهدادن برجام، طراحی پروژههای منجر به گرانی و سابوتاژ اقتصادی و تشویق روحانی به استعفا؛ قطعات یک پازل هستند که قرار است کشور را به شرایط «فتنه اقتصادی» هول بدهد.
کما اینکه سعید حجاریان و دوستان او در کنار زمینهچینی برای مستعجل جلوه دادن دولتی که خود با «تکرار میکنم» روی کار آوردهاند؛ از دادن آدرس خیابان به مردم، اصرار بر به راه افتادن سیل مردم در خیابانها و ریشخند کردن رخوت مردم در مقابل حاکمیت نیز غافل نماندهاند...
گفتنیست، مصطفی کواکبیان، از نمایندگان اصلاحطلب مجلس اخیراً در نطق خود در مجلس خطاب به روحانی گفته است: امروز از شما پذیرفتنی نیست که بگویید چندان اختیاری ندارم به هر حال شما به عنوان رئیس شورای امنیت ملی و ریاست دهها شورای جورواجور دارای اختیارات گستردهای هستید و اگر هم در مواردی طبق قانون اساسی باید مسائل به تصویب و نظر مقام معظم رهبری برسد در عمل و در طول این چند سال مشخص شده است که ایشان با توجه به نظر مشورتی کارشناسان و متخصصان تصمیم میگیرند و جای هیچگونه تعلل و درنگی برای تحقق وعدههایتان وجود ندارد بخصوص که برخلاف نظر ما مجلسیان شما شورای اقتصادی سران قوا را هم در اختیار دارید.
به گزارش فارس، وی میافزاید: آری بنده برخلاف نظر عدهای که شما را به کنارهگیری دعوت میکنند از شما میخواهم محکم بایستید و به وظایف و اختیارات خود با جدیت و هماهنگی کابینه و تیم اقتصادی دولت و با اولویت به رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم عمل کنید.