ورزش کارگری در جهان سابقه بیش از یک قرن دارد درصورتیکه قدمت ورزش کارگری در کشورمان بیش از ۵۰ سال است، تاریخچه و قدمت طولانی ورزش کارگری در کشورهای توسعه یافته نشان از اهمیت موضوع برای داشتن جامعه سالم و پویا است.
توجه به ورزش کارگری، توسعه روحیه انسانی و اخلاق مداری را به همراه خواهد داشت و ازسویی کار در کنار سلامت نیز به رشد و شکوفایی جامعه می انجامد.
به عبارت دیگر ورزش کارگری که رویکردی سلامت محور دارد سعی می کند جامعه ای پویا، سالم و با نشاط را که پیش نیاز توسعه ، پیشرفت و نشاط اجتماعی است را محقق سازد. از این رو توجه به توسعه ورزش کارگری اجتناب ناپذیر به نظر می آید.
اما ایجاد انگیزه برای ورزش کردن جامعه کارگری، ابزارهای مختلفی را می طلبد که مهم ترین آن تبلیغ و تشویق این مهم است.
برگزاری المپیاد کشوری ورزش کارگران در مازندران، یکی از اقدامات قابل تحسین و تاثیرگذاری بود که در سال ۱۳۹۳ و زمانی که احمد (مجید) حسین زادگان استاندار فعلی مازندران، فدراسیون ورزش کارگری کشور را مدیریت می کرد برگزار شده بود که نتایج مطلوبی نیز در پی داشت.
اما متاسفانه آن تجربه خوب در سالهای بعد تکرار نشد تا عدم برگزاری چنین رویداد ارزشمندی بعنوان یک خلاء در تزریق شور و نشاط میان کارگران جامعه که موتور محرک اقتصاد کشور هستند دیده شود.
به نظر می آید با توجه به اهمیت اقتصاد و رونق تولید که از تاکیدات مقام معظم رهبری در ابتدای سال جدید بود و نیاز مبرم قشر کارگر به سلامتی، نشاط و انگیزه، احیای دوباره المپیاد ورزشی کارگران یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
اکنون که استاندار مازندران فردی است که خود از تجربه مدیریتی در فدراسیون ورزش های کارگری کشور برخوردار است و سابقه برگزاری موفق این المپیاد را در کارنامه دارد، بهترین زمان تدوین شیوه نامه ای برای برگزاری سالانه و منظم این رویداد خواهد بود.
امیدواریم با درایت، جسارت و جدیتی که در حسین زادگان استاندار ورزشی مازندران سراغ داریم و با هدف کمک به توسعه ورزش در قشر کارگر که توسعه اقتصاد و شادابی جامعه را در پی دارد، شاهد احیا و برگزاری مجدد این رویداد مهم در استان و کشور باشیم.
محمدرضا ییلاقی – مدیر روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان مازندران