عزیزالله شهیدیفر با اشاره به وقوع سیل و بیان اینکه کشاورزانی که شالیزارهایشان آماده برای انجام نشاکاری است از این هفته زمان مناسبی برای عملیات نشاکاری است، اظهار کرد: شالیکارانی که خزانه برنج آنها دچار خسارت شده است بذر مورد نیاز تامین و در اختیار کشاورزان خسارت دیده قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در سیل اخیر نهادههای دامی شامل جو و سبوس کشاورزان دچار خسارت شد و در این راستا هفت هزار تن نهاده دامی سبوس و هزار تن جو برای جبران خسارت میان دامداران مناطق سیلزده توزیع شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: برای اراضی زراعی که دچار خسارت شدند دو میلیون تومان کمک بلاعوض و دو میلیون تومان تسهیلات بدون بهره به کشاورزان پرداخت میشود.
شهیدیفر اضافه کرد: همچنین برای هر هکتار باغ خسارت دیده ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۵ میلیون تومان تسهیلات بدون بهره به باغداران پرداخت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: صاحبان واحدهای خسارت دیده دام و طیور و زنبورعسل هم کمک بلاعوض و تسهیلات بدون بهره دریافت میکنند.
این مسؤول یادآور شد: با حضور قائممقام صندوق بیمه محصولات کشاورزی کشور ۷۸ میلیارد ریال به کشاورزان خسارت دیده که در سیل دچار خسارت شدند، غرامت پرداخت شد.
شهیدیفر گفت: روند پرداخت غرامت به بهرهبردارانی که مزارع و واحدهای تولیدی آنان تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی بوده و دچار خسارت شدند ادامه خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: در سیل اخیر حدود ۲۰ میلیارد تومان به ۲۸ هزار کشاورزی که محصولات کشاورزی آنان تحت پوشش بیمه بوده است خسارت وارد شد که بدون هیچ محدودیتی پرداخت میشود.
گفتنی است بارشهای شدید و سیلاب دو هفته گذشته در استان سبب خسارت ۵۵۴ میلیارد تومانی به بخش زیربخش های زراعی، باغی، دام، طیور، شیلات، زنبور عسل، انهار، کانالهای آبرسانی، زهکش و جادههای بین مزارع شده است.
وی از خسارت به خزانه های برنج، مزارع گندم و جو و کلزا، باغ های مرکبات و سیاه ریشه، توت فرنگی، واحدهای دامداری و مرغداری، کندوی زنبورعسل، واحدهای آبزی پروری، کانال های انتقال آب و تاسیسات آب و خاکی استان بر اثر سیل خبر داد.