به گزارش استنادنیوز سردار محمدحسین بابایی در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه در ساختارهای دولتی فعالیت های سپاه و بسیج در بحران ها دیده نمی شود،افزود: عدم اطلاع رسانی و بازگویی کمک های سپاه و بسیج به مردم سیلزده از سوی مسئولان را باید از غفلت آنها دانست و عمدی در کار نیست و ساختار کشور ما طوری است که خود مردم در قالب سازمان منعطف و گسترده بسیج ورود پیدا میکنند ، اما این اقدامات در آمار و گزارشها بیان نمیشود و دلیل این موضوع هم جنس خدمات مردمی است.
وی افزود: تاکنون هیچ مبلغی از هیچ نهادی برای خدمات رسانی به سیلزدگان مازندران دریافت نکرده ایم و کاملا به امکانات خود و خیرین متکی بوده ایم و از این پس نیز کمک های سپاه به مردم سیلزده مبتنی بر کمک های نقدی و غیر نقدی خیرین و امکانات و منابع خود سپاه خواهد بود.
سردار بابایی فعالیت های حمایتی سپاه از سیلزدگان را در قالب 2 بخش اردوهای جهادی و بسیج سازندگی معرفی کرد و افزود : از ابتدای حادثه سیل تاکنون پنج هزار و 694 نفر در قالب اردوهای جهادی به یاری هموطنان سیلزده شتافته اند که در نتیجه فعالیت آنها یک هزار و 700 منزل از گل و لای پاکسازی شد.
فرمانده سپاه کربلا گفت : در شهرستان سیمرغ 500 نفر از مردم را حین درگیری مستقیم با سیل نجات دادیم و پس از آن برای تخلیه آب در قالب باز کردن دهنه پل و آبراهها اقدام کردیم.
وی با اعلام این که در حال حاضر ماشین آلات ما اقدامات اجرایی را به صورت صلواتی در جادههای بالادست در دستور کار دارند ، افزود : سپاه برای بازسازی منازل مردم سیلزده هم آمادگی دارد و برنامه ریزی کرده است.
سردار بابایی توزیع هفت هزار و 200 سبد حمایتی و یکهزار و 600 پتو را از دیگر اقدامات اردوهای جهادی عنوان کرد و گفت : همچنین به خانه هایی که پس از سیل تمیز شد بتدریج فرش و پتو اهدا شده است.
وی اسکان موقت حدود یک هزار خانواده مسافر ، لایروبی و بازگشایی رودخانه ها و راهها به صورت نقطه ای و مستمر ، اسکان خانواده های سیلزده در قالب 650 خانواده ، توزیع 400 کیسه آرد و برنج ، 62 هزار و 500 قرص نان ، 10 هزار و 800 باکس 6 تایی آب معدنی ، 11 هزار و 600 قوطی کنسرو ، 150 جفت چکمه ، فعالیت موتور کف کش 400 دستگاه ، لجن کش 35 دستگاه و ماشین سبک 100 دستگاه را از دیگر خدمات سپاه در مناطق سیلزده برشمرد.
سردار بابایی به اسکان موقت ۱۰۰ خانوار اشاره کرد و گفت: لایروبی ۶۰ کیلومتر از رودخانهها و پلها به طول ۶۰ کیلومتر توسط نیروهای بسیجی و سپاه انجام شده است.
وی افزود : اعزام گروههای جامعه پزشکی از روز پنجم در بین سیلزدگان آغاز شده در مجموع در بحث بهداشت روان و درمان مردم فعالیت را پیگیری میکنیم و در کنار این اقدامات برای کمک به دامپزشکی اعلام آمادگی کردیم.
فرمانده سپاه کربلای مازندران یادآور شد: برای اقدامات انجام شده هیچ پولی درخواست نکردیم و خدمت به مردم را وظیفه خودمان میدانیم، اما عملیات مهندسی ما بیش از هشت میلیارد تومان کار انجام شده است.