وی با اشاره به امضای تفاهم نامه با استاندار آذربایجان غربی در زمینه زنان و خانواده بیان کرد: این تفاهم نامه با هدف برنامه ریزی و تدوین سندی برای ارتقا وضعیت زنان و خانواده با استانداران امضا می شود تا بتوان بر اساس سیاست های رهبر معظم انقلاب و قانون، وضعیت خوبی را برای زنان و خانواده ها تبیین و اجرا کرد.
ابتکار با اشاره به بازدید خود از زندان ارومیه و اجرای طرح ارمغان 2 اضافه کرد: در صدد هستیم تا با همکاری سازمان زندان ها و ستاد دیه و مشارکت مردم، زنان زندانی جرایم غیر عمد را آزاد و به آغوش خانواده ها باز گردانیم.
به گفته وی در زمان حاضر 250 زن در کشور در این شرایط قرار دارند و تلاش می شود با اجرای این طرح تا پایان سال جاری زمینه حضور این زنان در کنار خانواده هایشان فراهم شود.
وی افزود: حمایت دولت از سازمان های مردم نهاد و برون سازی فعالیت ها در حوزه های اجتماعی نیز بسیار مهم است و دولت دوازدهم در این زمینه موفق بوده است.
ابتکار با اشاره به اینکه در زمینه محیط زیست تشکل های بسیاری فعال است، گفت: دولت باید اعتماد کند و بخشی از تصدی گری های خود را به سازمان های مردم نهاد بسپارد.
رئیس سابق سازمان محیط زیست اضافه کرد: تنها راهی که برای احیای تالاب ها و دریاچه ارومیه وجود دارد، سازگاری مردم با طبیعت است.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از برنامه های دولت در این زمینه اجرا شده و بخش هایی نیز اعتباراتش تامین نشده است، گفت: جدیت در این زمینه وجود دارد و با پیگیری مسئولان امید است تا موضوعات مرتبط با اصلاح بخش کشاورزی محقق شود.
ابتکار، احیای دریاچه ارومیه را نیازمند اراده جمعی بیان کرد و گفت: باید همه عوامل در این زمینه وارد عمل شود.
وی درباره عملکرد سازمان محیط زیست نیز گفت: رتبه ایران بین حدود 190 کشور در زمینه شاخص عملکرد زیست محیطی بین المللی پیش از این 105 بود اما در آخرین رتبه بندی 25 رده ارتقا یافته است.
ابتکار با تاکید بر اینکه این ارتقا مربوط به عملکرد دولت در زمینه احیای دریاچه ارومیه بوده است، افزود: این ارتقا رتبه در شرایطی که دریاچه ارومیه وضعیت رو به بهبود داشت و شرایط آب و هوا در شهرها بهتر شده بود، اعلام شد.
به گفته وی حوزه زنان و خانواده نیز همچون محیط زیست فرابخشی است و همه دستگاه ها موظف هستند تا به صورت جدی به آن توجه کنند.