به گزارش استناد نیوز، فرزاد اشرافی، شایعترین نوع سکته مغزی را ناشی از بسته شدن رگها دانست و گفت: ۲۵ درصد سکتههای مغزی ناشی از پارگی رگ و خونریزی مغزی و ۸۵ درصد ناشی از ایجاد لخته در عروق مغزی است.
وی در ارتباط با علائم سکته مغزی، گفت: تاری دید، اختلال در میدان بینایی، اختلال در بلع، اختلال در صحبت کردن، ضعف اندام و فلجی، اختلال در حس اندام، عدم تعادل و اختلال ادراری، از جمله علائم بروز سکته مغزی به شمار میروند.
اشرافی، ضمن تاکید بر پرهیز از خود درمانی اطرافیان فرد دچار سکته مغزی، تصریح کرد: مهمترین اقدام، تماس با اورژانس ۱۱۵ است.
این متخصص مغز و اعصاب، افزود: اگر بیمار سکته مغزی در کمتر از سه ساعت به بیمارستان برسد، میتوان با تزریق نوعی از داروی ضد لخته علائم حیاتی او را تثبیت کرد البته این دارو فقط برای سکتههای مغزی در اثر انسداد رگها در اثر لخته مؤثر است.
وی، به عوامل افزایش احتمال سکته مغزی اشاره کرد و گفت: دیابت، چاقی، مصرف دخانیات و الکل و همچنین فشار خون بالا و چربی خون، از جمله عوامل افزایش احتمال بروز سکته مغزی است.
اشرافی در خصوص کاهش سن سکته مغزی، اظهار داشت: تغییر سبک زندگی و گرایش به سمت مصرف غذاهای آماده، بی تحرکی و عواملی از این دست، باعث شده تا میانگین سن سکته مغزی پایین بیاید.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۲ هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی میشوند، ادامه داد: یکی از عوامل پیشگیری از بروز سکته مغزی، اهمیت دادن به چکاپ های پزشکی است که افراد میتوانند با انجام آزمایش و کنترل فشار خون، نسبت به پیشگیری از بروز سکته مغزی اقدام کنند.