به گزارش استناد نیوز ، دکتر محمدصادق رضایی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در مراسم تجلیل از داوطلبین حوزه مشارکت های مردمی و سمن های برتر استان با اظهار این مطلب که سمنهایی که در حوزه سلامت فعالیت میکنند، در دوران کرونا اوج انسانیت را به نمایش گذاشتند ادامه داد: در آن شرایط سخت، همه نهادهای مردمی داوطلبانه وارد عرصه شدند و برای اینکه جامعه تابآوری داشته باشد با مسئولیتپذیری اجتماعی و با حضور میدانی در صحنه، این مهم را محقق کردند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: سمنها و نهادهای مردمی و خود مردم نقش اثرگذار و به سزایی در تامین سلامت مردم دارند.
این مسئول ادامه داد: اینکه بتوانیم در فعالیتهای خود تنوع داده و جذب همکاری را گسترش دهیم بسیار مهم است و این مسئله در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر همچون قند، فشارخون، کم تحرکی و غیره قطعا خیرین و سمنها میتوانند کمک کند.
دکتر رضایی بیان کرد: داوطلب همواره یک سرمایهدار نیست و بلکه این دواطلب میتواند حتی با مشاوره، آگاهی دادن و اطلاع رسانی یک نقش مهم و اثرگذار را ایفا کند.
وی عنوان کرد: جذب و تنوع در موضوع داوطلب بسیار مهم است و از مشاغل گوناگون میتواند باشد و تنوع امور خیریه به هر شکلی میتواند به حوزه سلامت و درمان کمک کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران، گفت: ما باید تا میتوانیم مشارکت مردمی را افزایش دهیم و اینگونه نیست که آنها باید به سمت ما بیایند، بلکه این ما هستیم که باید به سمتشان برویم.
این مسئول ادامه داد: در حوزه خیرین، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، یک چیز کم دارد و آن سرمایهگذاری و جذب داوطلبین بینالمللی است که خارج از ایران هستند و دلشان میخواهد که کمک کنند و در واقع یک ساختار برای آن تعریف نکردهایم.
دکتر رضایی اعلام کرد: خیرین بینالمللی باید در یک ساختار مجزا از خیرین داخلی سازماندهی شوند و این کار باید انجام گیرد.
وی با تاکید بر لزوم فعال شدن بیشتر مجمع خیرین در حوزه بهداشتی، تصریح کرد: تلاش بیچشمداشت خیرین و سمنها در حوزه سلامت و درمان جای تقدیر دارد و هر چقدر در حوزه بهداشتی قدم بر داریم در حوزه درمان، کار کمتری خواهیم داشت.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: در شرایط فعلی اگر بنا باشد پروژهای را تکمیل کنیم باید پروژه بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد و پروژه جدیدی را نمیتوانیم آغاز کنیم.
این مسئول تصریح کرد: اگر خیری میخواهد برای پروژه جدید کمکی کند باید با همان آورده آن کار را جلو ببریم و به لحاظ فنی، او را هدایت کنید.
دکتر سیده محدثه حسینی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در ابتدای این مراسم با اعلام اینکه توسعه رابطها در حوزه خیرین و سمنها در حوزه بهداشتی یکی از برنامههای دارای الویت این معاونت است، افزود: در آغازین شروع کار طبیعتا چیدمان، تغییر و تحولها و شکلگیری زنجیره و حلقه مدیریتی و اجرایی، کمی زمان خواهد برد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، خاطرنشان کرد: مشکلات و فرسودگیهای حوزه بهداشت متاسفانه در استان، کم نیست و چه در بحث بازسازی و نوسازی و چه در بحث تجهیزات و لوازم، کار روی زمین مانده و لازم کم نداریم.
این مسئول ادامه داد: تعداد فراوانی هم پروژههای نیمهتمام در این بخش داریم که برای اتمام این پروژهها و همچنین پروژههای جدیدی که خواه و ناخواه، تعریف خواهد شد به کمک و مشارکت خیرین، سمنها و تشکلهای مردم نهاد، نیاز مبرم داریم.
دکتر حسینی بیان کرد: حل مشکلات حوزه بهداشت بسیار در پیشگیری و کاهش هزینههای درمان، نقش موثری دارد و لذا ورود خیرین به این بخش، بسیار به حوزه سلامت و سلامتی مردم، کمک خواهد کرد.
در این نشست، در میان ۱۱۷ سمن فعال در استان، از ۶ سمن برتر استانی و ملی شامل سمن پویندگان سلامت، سمن خیریه همت عالی، سمن ماهک ویژه کودکان سرطانی، مجمع خیرین آمل، انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین و سمن حمایت از بیماران سرطانی رامسر، تجلیل بعمل آمد.