به گزارش استناد نیوز و به نقل از ایرنا، مهدی دادگر روز دوشنبه در نشست خبری با موضوع "مدیریت مصرف، اقدامات و راهکارهای گذر از پیک ۱۴۰۱" اظهار داشت: اگر هر مشترک ۱۰۰ وات در مصرف برق صرفهجویی کند برای کل استان ۴۰ مگاوات صرفهجویی خواهد شد.
وی افزود: آمار مشترکان برق در استان خراسان جنوبی ۴۰۰ هزار و ۷۴۱ مشترک است که ۶۰ درصد شهری و ۴۰ درصد روستایی هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه ۸۳ درصد مشترکان برق در این استان خانگی هستند گفت: ۱۰ درصد مشترکان تجاری، چهار درصد عمومی، روشنایی معابر، کشاورزی و صنعتی هر کدام یک درصد هستند.
وی با اشاره به اینکه مشترکان بخش خانگی ۳۰ درصد برق استان را مصرف میکنند افزود: بخش کشاورزی ۳۰ درصد مصرف، صنعتی ۲۱ درصد، تجاری ۶ درصد، عمومی ۹ درصد و روشنایی معابر چهار درصد مصرف برق استان را به خود اختصاص داده است.
دادگر با اشاره به برنامههای تعدیل مصرف در بخش خانگی اظهار داشت: امسال در صورت همکاری مشترکان، برنامه شرکت برق خاموشی و قطع برق نیست اما مشوقهایی برای مدیریت و کاهش مصرف اجرا میشود.
وی با تاکید بر اینکه برای مدیریت مصرف برق بیش از پیش به همکاری بخش کشاورزی و صنعت نیاز است گفت: با توجه به تعداد روزهای گرم در استان پیشبینی میشود ۳۶۶ مگاوات بار رقم بخورد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: خشکسالی، نبود توسعه و بهرهبرداری از طرحهای نیروگاهی متناسب با رشد مصرف، تعییر رفتار مصرف، افزایش بار کشاورزی، افزایش مراکز استخراج رمز ارز غیرمجاز، فقدان اطمینان از تامین بهموقع و کافی سوخت نیروگاهها، افزایش دفعات و مدت تعمیرات ضروری نیروگاهها به علت افزایش مدت زمان پیک بار از دلایل ناترازی شدید بین تولید و مصرف در سال جاری است.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد انرژی برق استان توسط ۱۷ درصد مشترکان استفاده میشود افزود: گذر از پیک مصرف نیازمند فرهنگسازی و همراهی بیشتر مشترکان است که در همین راستا وزارت نیرو برنامه هوشمند برای مدیریت مصرف طراحی کرده است.
دادگر، برنامهریزی و اقدامات تامین برق، مدیریت مصرف و تقاضا، آمادگی شبکه سراسری برق و برنامهریزی و مدیریت را از جمله محورهای برنامه هوشمند وزارت نیرو برشمرد و گفت: علاوه بر اینکه وزارت نیرو تلاش دارد تولید نیروگاهی را افزایش دهد، اصلاح ساعت کار ادارات و نهادهای عمومی در روزهای اوج بار و تنظیم وسایل سرمایشی، همکاری در جمعآوری مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز و تعدیل روشنایی بزرگراهها، تولید برق حداکثری نیروگاههای در اختیار تمامی دستگاههای اجرایی و مراکز نظامی و صنایع و همکاری رسانهها برای مشارکت مردم در کاهش مصرف برق در برنامه است.
وی با اشاره به لزوم مشارکت واحدهای صنعتی و کشاورزی در طرحهای مدیریت مصرف و جابهجایی بار گفت: همکاری مسئولان استانی در اجرای برنامههای مدیریت مصرف برق و رعایت سهمه تعیین شده، اجرای تعرفه اوج بار بحرانی و قطع برق مشترکان پرمصرف در صورت رعایت نشدن هشدارهای صنعت برق نیز الزامی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی یادآور شد: براساس مصوبه هیات وزیران دستگاههای اجرایی باید ۳۰ درصد در ساعت اداری و ۶۰ درصد خارج از ساعت اداری نسبت به سال گذشته کاهش مصرف برق داشته باشند.
وی گفت: نصب کنتور هوشمند، مدیریت چاههای کشاوری و استفاده از مولدین صنایع نیز جزو برنامههای مدیریت پیک بار است و پیشبینی شده با ظرفیتهای ایجاد شده ۵۳.۵ مگاوات صرفهجویی در مصرف برق انجام شود تا بتوانیم شرایط عبور از پیک تابستان را به شکل مطلوب داشته باشیم.
دادگر با بیان اینکه ۶ هزار و ۳۳۴ تفاهمنامه همکاری در برنامه پاسخگویی بار تابستان منعقد شده است گفت: بیش از ۱۱۷ دستگاه اجرایی تذکر دریافت کردهاند و قطع برق از اقدامات بعدی است لذا در صورت مشاهده مصرف بیرویه برق از سوی بانکها و سایر مشترکان ابتدا تذکر و اگر رعایت نشود برق آن مشترک قطع خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم آموزش روشهای صرفهجویی به مشترکان افزود: برای این منظور کمپین «۵ = ۱» در راستای کاهش مصرف راهاندازی شده و به این صورت مشترکان به ازای هر کیلو وات ساعت کاهش مصرف، پنج برابر نرخ مصرف مشمول پاداش میشوند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با اشاره به برنامه شرکت برق برای تعدیل روشنایی معابر گفت: نور معابر شهر بیرجند به خاطر وجود درختان متراکم کاج محبوس است علیرغم اینکه تلاش شده از بالاترین بازوها برای روشنایی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه نُرم انرژی مصرفی در معابر استان از متوسط کشوری بالاتر است افزود: چند سال است که چراغ ال ای دی در معابر نصب میشود زیرا بازده نور بالاتری دارد.