مواضع دموکرات‌ها و رویکردشان در قبال ایران چیست؟\

مواضع دموکرات‌ها و رویکردشان در قبال ایران چیست؟

  • کد خبر: 2110945
  • چاپ
  • انتشار: 04 دی 1398 - 10:17

استناد نیوز، روزشمار انتخابات آمریکا شروع به کار کرده است. دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان است و در آن سو دموکرات‌ها مشغول رقابت‌های درون‌حزبی هستند. اما مواضع دموکرات‌ها در قبال ایران چیست و در صورت پیروزی چه رویکردی خواهند داشت؟

 

 به گزارش استناد نیوز به نقل از ایرنا، کمتر از یک سال به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که در ۳ نوامبر ۲۰۲۰ / ۱۳ آبان ۱۳۹۹ برگزار می‌شود باقی مانده است. دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری کنونی آمریکا حضور خود را در این انتخابات از مدت‌ها قبل اعلام کرده است اما همچنان مشخص نیست از سوی دموکرات‌ها چه کسی در مقابل او خواهد ایستاد. دموکرات‌ها از نظر تعداد زنان داوطلب کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری رکورددار شده‌اند.

نظرسنجیهای جدید درباره میزان حمایت مردمی از نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه نشان می‌دهد که دونالد ترامپ رییس‌جمهور فعلی این کشور جلوتر از بقیه قرار دارد. نظرسنجی مشترک دانشگاه سافولک و روزنامه یو اس ا تودی نشان می‌دهد با وجود تلاش‌های دموکرات‌ها برای استیضاح ترامپ، او هم‌اکنون از رای ۴۴ درصدی مردم این کشور برخوردار است. جو بایدن معاون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا با ۴۱ درصد بعد از ترامپ قرار دارد. رتبه‌های بعدی نامزدهای حزب دموکرات در این نظرسنجی به سناتور برنی سندرز با ۳۹ درصد، سناتور الیزابت وارن با ۳۷ درصد، و پیت بوته‌جج با ۳۳ درصد اختصاص دارد.

در این دور از انتخابات بیمه همگانی، هزینه دانشگاه و تغییرات اقلیمی زمین از مهم‌ترین موضوعاتی هستند که نامزدها درباره آن صحبت می‌کنند. در سیاست خارجی هم مهم‌ترین موضوع در حال حاضر تنش آمریکا با ایران است که در مناظره‌ها مورد بحث قرار خواهد گرفت. اکنون این سوال مطرح است که داوطلبان دموکرات ریاست جمهوری آمریکا چه مواضعی در قبال ایران و مهمترین پرونده بین المللی آن یعنی برجام و توافق هسته ای دارند.

جو بایدن: رفتار ترامپ متناقض است

جو بایدن که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما معاون رییس جمهور بود تاکنون محبوب‌ترین نامزد در میان رای‌دهندگان حزب دموکرات است. او توافق هسته‌ای ایران با شش قدرت جهانی را حاصل کار دولت اوباما - بایدن خوانده و گفته است که با وجود آنکه ترامپ با خروج از برجام و اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران می‌خواست رفتارهای منطقه‌ای ایران را کنترل کند اما این سیاست‌ها نتیجه عکس داشته و ایران در حال حاضر مجددا توانایی‌های هسته‌ای‌ خود را بازسازی می‌کند.

بایدن گفته است که ترامپ بدون در نظر گرفتن جوانب کار از برجام خارج شده و حالا از ایران می‌خواهد که به این توافق پایبند باشد. به گفته بایدن این رفتاری متناقض است. بایدن این را هم گفته است که ترامپ با بستن راه دموکراسی احتمال یک درگیری نظامی دیگر در خاورمیانه را افزایش داده است.

برنی سندرز: باید به برجام باز گردیم

سناتور برنی سندرز نفر دوم لیست دموکرات‌ها در نظرسنجی‌هاست. سندرز به دنبال به نتیجه رساندن طرحی است که در صورت تبدیل شدن به قانون دولت آمریکا برای جنگ با ایران مجبور به کسب اجازه از کنگره است.

سندرز در توییتی، با تاکید بر فاجعه‌بار بودن جنگ با ایران دلایلش را این طور فهرست کرده: باعث بی‌ثباتی بیشتر منطقه خواهد شد، باعث جنگی تمام نشدنی می‌شود، هزاران میلیون دلار خرج روی دست دولت می‌گذارد، هزاران جان گرفته می‌شود.

او جنگ‌های آمریکا در عراق و ویتنام را بر پایه دروغ خوانده و گفته که اجازه نمی‌دهد دولت ترامپ جنگ دیگری به مردم آمریکا تحمیل کند.

سندرز در آبان ماه امسال در واکنش به گام چهارم برجامی ایران در توییتر نوشت: «از سرگیری کار ایران در فردو گامی نگران‌کننده است. ما توافقی داشتیم که برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کرد که ترامپ با بی‌ملاحظگی آن را نقض کرد. باید فورا دوباره به برجام بپیوندیم و با ایران در زمینه سایر موضوعات منطقه‌ای گفت‌وگو کنیم.»

الیزابت وارن: تعهد می دهم که به برجام بازگردم

سناتور الیزابت وارن، دور جدید تنش ایران و آمریکا را حاصل رفتارهای تحریک‌آمیز دونالد ترامپ می‌داند و می‌گوید که سیاست‌های ترامپ تندروها در ایران را به واکنش واداشته و باعث دوری هم‌پیمانان ایالات متحده شده است.

الیزابت وارن، نماینده ایالت ماساچوست در تیرماه امسال در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت: من اگر رئیس جمهور شوم این اطمینان را می‌دهم که کشورمان به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ باز می‌گردد. ما از عهده یک جنگ ابدی دیگر برنمی آییم و من برای متوقف کردن دونالد ترامپ از کشاندن ما به جنگی دیگر مبارزه می‌کنم.

پیت بوتیجج: افزایش تنش شبیه به دوره جنگ عراق است

پیت بوتیجج، شهردار شهر ساوت بند در ایالت ایندیانای آمریکاست. او پیش از آنکه وارد دنیای سیاست شود با ارتش آمریکا در افغانستان بوده است. بوتیجیج در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه سی‌ان‌ان، گفته که افزایش تنش با ایران شبیه به دوران پیش از جنگ عراق است. و بعد گفته که همان افرادی که در زمان جنگ عراق ماجرا را پیش می‌بردند همین الان درباره ایران چنین کاری می‌کنند.

این نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که ۳۷ سال سن دارد، در خرداد ماه امسال ضمن دادن وعده بازگشت به توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: «جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای همچنان باید اصل مهم حاکمیت جهانی ما باشد و به همین دلیل من به شرکای بین‌المللی خود در برجام می‌پیوندم و مجددا آمریکا را به توافق هسته‌ای ایران متعهد می‌کنم».
البته هنوز نزدیک به یک سال تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مانده است و تا آن زمان اتفاقات زیادی ممکن است رخ دهد. ظهور چهره های جدید همچون مایکل بلومبرگ ۷۹ ساله با پشتوانه اقتصادی قدرتمندی که دارد از عواملی است که ممکن است معادلات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به هم بریزد. در همین یک سال باقی مانده پیامدهای سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران خود را نشان خواهد داد کما اینکه ایران از اردیبهشت ماه امسال شروع به کاهش تعهدات برجامی خود کرده و توافق جدیدی هم تاکنون به دست نیامده است



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار