به گزارش استناد نیوز، سید اسماعیل موسوی سخنگوی ستاد انتخابات کشور با حضور در جمع خبرنگاران درباره میزان ثبت نام کنندگان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: از صبح امروز و در پنجمین روز ثبتنام داوطلبان تا این لحظه هزار و ۱۶۵ نفر شامل یک هزار و ۶۲ نفر مرد و ۱۰۳ زن ثبتنام کردند.
وی افزود: کل داوطلبان از روز آغازین تا این ساعت ۶ هزار و ۶۶ نفر شامل ۶۶۹ زن و ۵ هزار و ۳۹۷ نفر مرد هستند و نسبت ۱۱ درصد زنان و ۸۹ درصد مردان ثبتنامکنندگان همچنان باقی است.
موسوی در ادامه با بیان اینکه از صبح فردا جمعه ۱۵ آذر ثبتنام انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری آغاز میشود، گفت: این ثبت نام تا روز ۲۱ آذر ادامه خواهد داشت.
وی افزود: ساعت ثبتنامهای انتخابات مجلس خبرگان مانند ثبتنام مجلس شورای اسلامی از ۸ صبح تا ۱۸ خواهد بود.
سخنگوی ستاد انتخابات ادامه داد: ثبتنامهای انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان در ۵ فرمانداری تهران، شیراز، قم، بجنورد و مشهد انجام میشود و ستاد انتخابات کشور نیز کار ثبتنام انتخابات مجلس خبرگان را انجام میدهد.
موسوی با بیان اینکه مدارک مورد نیاز داوطلبان مجلس خبرگان، اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی به همراه ۲ قطعه عکس ۳ در ۴ است، گفت: براساس ماده ۳ قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، افرادی که برای ثبتنام مراجعه میکنند باید حائز شرایطی از جمله اشتهار به دیانت، وثوق به شایستگی اخلاقی، دارا بودن بینش سیاسی و اجتماعی و آشنایی با مسائل روز، معتقد به نظام جمهوری اسلامی ایران، عدم داشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی و همچنین اجتهاد در حدی که قدرت استنباط مسائل فقهی را داشته باشند و بتوانند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: مرجع تشخیص دارا بودن شرایط داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان، شورای نگهبان است و کسانیکه رهبر معظم انقلاب صریحا یا ضمنا اجتهاد آنان را تایید کرده باشند از نظر علمی نیاز به تشخیص فقهای شورای نگهبان ندارند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ضرورتی ندارد که داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان، ساکن یا متولد حوزه انتخابیه خودشان باشند.