کریم یاوری با بیان اینکه با انجام رایزنیها، همه کارگران بازداشت شده شرکت آذرآب آزاد شده و به سر کار خود برگشتهاند، گفت: تا زمانی که بانک کشاورزی به عنوان سهامدار عمده و اصلی شرکت آذرآب است و سه نفر از اعضای اصلی هیأت مدیره شرکت را تعیین میکند، باید خود را در مقابل مطالبات کارگران مسئول و پاسخگو بداند.
وی با اشاره به جلسهای که در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در تاریخ 4 آبان 98 با حضور مدیرعامل بانک کشاورزی مصوب شد، گفت: در این جلسه مصوب شد بانک کشاورزی به عنوان سهامدار عمده 15 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش برای آذراب بپردازد و از این محل مطالبات دو ماهه حقوق کارگران پرداخت شود که متاسفانه با گذشت بیش از یک هفته از آن مصوبه هنوز این تسهیلات سرمایه در گردش پرداخت نشده است.
مدیرکل حمایت از مشاغل وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه 31 درصد از سهام شرکت آذراب در حال حاضر از طریق کارگزاری بانک کشاورزی، متعلق به این بانک است، گفت: این بانک اکثریت سهام آذرآب را در اختیار دارد و آن را مدیریت میکند، بنابراین اگر این شرکت سود کند، عمده سود متعلق به بانک است و اگر دیونی داشته باشد، باید بانک به عنوان سهامدار اصلی آن را بپردازد. در حال حاضر حدود 1700 کارگر آذراب منتظر حقوق معوق خود هستند و بانک کشاورزی با وجود اینکه مصوبه هیأت تسهیل و رفع موانع تولید را امضا کرده، اما به تعهد خود عمل نکرده است.
یاوری گفت:مطابق بند "د" ردیف یک مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بانک کشاورزی مکلف شد،بدون در نظر گرفتن بدهی معوق شرکت و چک برگشتی، بر اساس مصوبه 13 مهر 98 شورای تامین استان، نسبت به تامین 15 میلیارد تومان تسهیلات به عنوان سرمایه در گردش به شرکت آذراب به فوریت اقدام نمایند و این مصوبه در حضور معاون وزیر صنایع، نمایندهای از ایدرو، مدیرکل حمایت از مشاغل وزارت کار، نماینده مردم اراک در مجلس ، نماینده استاندار مرکزی، نماینده شرکت واگن پارس، نماینده سازمان تامین اجتماعی، دبیر ستاد تسهیل، معاون استاندار و مدیرعامل بانک کشاورزی امضا شده اما با این وجود بانک کشاورزی هنوز به تعهد خود عمل نکرده است.
وی در مورد اینکه آیا بانک کشاورزی به عنوان بانک دولتی میتواند مالک سهام عمده یک شرکت باشد، گفت: به هر حال طی یک معاملهای از طریق کارگزاری بانک کشاورزی که توسط بازنشستگان و کارمندان بانک ایجاد شده بود، اما بانک کشاورزی سهامدار اصلی آن کارگزاری است، این 31 درصد سهام آذراب به کارگزاری و در نتیجه به بانک کشاورزی منتقل شده و در حال حاضر سه نفر از هیأت مدیره آذراب توسط بانک کشاورزی تامین میشود. بنابراین وقتی شرکت آذراب به کارگران بدهکار است باید سهامدار عمده نقش خود را ایفا کند.
وی تاکید کرد: همه کارگران بازداشت شده آذرآب آزاد شده و به سر کار خود برگشتند و منتظر دو ماه حقوق معوق خود هستند.
کریم یاوری مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: تمام کارگران بازداشتی آذر آب با تشریک مساعی تمامی مسئولان مرتبط استانی و همراهی و مساعدت دادستانی اراک آزاد شدند. بانک کشاورزی به عنوان سهامدار عمده آذر آب با 32 درصد سهام و یک فرد حقیقی با 10 درصد سهام خود را نسبت به حل مشکلات آذر آب متعهد بدانند.
به گفته وی، بانک کشاورزی مطابق مصوبه 1 آبان 98 دبیر خانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مکلف است نسبت به پرداخت پانزده میلیارد تومان تسهیلات به آذر آب اقدام نماید.
نمایندگان و اعضاء شورای اسلامی کار آذر آب به عنوان نماینده قانونی کارگران مستمراً امور مرتبط به کارگاه و کارگران و رفع مشکلات را باهمکاری نهادهای مسئول ذیربط پیگیری نمایند.
وی با بیان این که کارگران آذر آب در زمره افتخارات جامعه کارگری کشور هستند، گفت: متقاضیان خرید سهام بانک کشاورزی در آذر آب باید برنامه مشخص برای احیاء و تداوم تولید و تامین حقوق کارگران حد اقل در 5 سال آینده را به استانداری استان مرکزی اعلام نمایند.
یاوری تاکید کرد: تا زمانی که بانک کشاورزی سهامدار عمده و اصلی آذر آب است و سه نفر از اعضاء اصلی هیات مدیره شرکت تعیین می نماید باید خود را در مقابل مطالبات کارگران مسئول و پاسخگو بداند.