منطقه‌نگری پشت پرده جنجال‌ها برای تصویب حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد\
  • عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

منطقه‌نگری پشت پرده جنجال‌ها برای تصویب حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد

  • کد خبر: 219938
  • چاپ
  • انتشار: 08 آبان 1398 - 13:51

استناد نیوز - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: پشت پرده جنجال‌ها برای تصویب حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد، منطقه‌نگری برخی‌هاست که در لوای برقراری عدالت مالیاتی منافع خود را دنبال می‌کنند و اصل آن در تعارض با منافع ملی است.

 

به گزارش استناد نیوز،  محمد حسن نژاد در جمع خبرنگاران افزود: کسانی که بحث حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد را مطرح کرده اند، فاقد بینش ملی هستند و می خواهند با طرح موضوعاتی مانند « ضرورت برقراری عدالت مالیاتی» و یا «لزوم رفع تبعیض مالیاتی»، اهداف منطقه ای مدنظر خود را محقق کنند.

نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی گفت: همه حرف هایی که در ارتباط با حذف معافیت های مالیاتی مناطق آزاد زده می شود، بهانه است و اصل، پشت پرده هایی است که با نام و در قالب برقراری عدالت مالیاتی مطرح می شود.

حسن نژاد با یادآوری بندهایی از قانون مناطق آزاد افزود: قانون این مناطق خاص و فراتر از قوانینی است که در سرزمین اصلی، ساری و جاری بوده و سرمایه گذار مناطق آزاد هم با استناد به این قانون وارد فعالیت اقتصادی شده و حالا در میانه فعالیت او نمی توان گفت که باید مالیات بدهی، چون او به امید معافیت به منطقه آزاد آمده و در آنجا سرمایه گذاری کرده است.

وی اظهار داشت: اگر چنین اصلاحی صورت بگیرد و معافیت مالیاتی مناطق آزاد حذف شود، همان سرمایه گذار می تواند شکایتش را به دادگاه ببرد و ما هم محکوم خواهیم شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه «یا به قانون مناطق آزاد پایبند باشیم یا درب مناطق آزاد را تخته کرده و این مناطق را کلا تعطیل کنیم»، گفت: قانون می گوید مناطق آزاد باید در کمربندهای مرزی کشور ایجاد شود، اما در اقدامی غیرقانونی، در پایتخت، منطقه آزادی به نام فرودگاه امام خمینی(ره) ایجاد شده و جالب تر اینکه صدای هیچ کس درنیامده است.

حسن نژاد با انتقاد از آنچه «دوگانگی و سلیقه ای عمل کردن» خواند، افزود: این درست نیست که کسبه شهرهایی مثل جلفا در حالی که نمی توانند، اجاره مغازه خود را دربیاورند تحت فشار قرار گیرند و در مقابل شاهد فرار مالیاتی مجتمع های تجاری بزرگ (مال) تهران که درآمد بالای ۵۰ میلیاردی دارند، باشیم.

وی اضافه کرد: بهتر است قبل از هرگونه اصلاحی در معافیت مالیاتی مناطق آزاد، تکلیف ها مشخص شود و اگر بپذیریم که مناطق آزاد باید به فعالیتشان ادامه دهند، قانون خاص اداره این مناطق را هم بپذیریم و مدام این قانون را سوراخ نکنیم، چون مناطق آزاد به اندازه کافی در اثر صدور بخشنامه ها و دستورالعمل های متعدد وزارتی خانه خراب شده اند.

نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس گفت: در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده، فصل مربوط به معافیت های مالیاتی به کمیسیون اقتصادی ارجاع شده بود که موضوع حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد با مخالف اعضای کمیسیون رد شد و در این مرحله، مراتب باید در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد.

حسن نژاد افزود: با توجه به مخالف دولت و فضایی که من در مجلس دیده ام، اگر جوسازی و شانتاژی صورت نگیرد، پیشنهاد حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد در صحن مجلس نیز رای نخواهد آورد.

وی با اشاره به منفعت طلبی منطقه ای برخی ها در طرح موضوع حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد اظهار داشت: با چنین طرز تفکری مثلاً نماینده یکی از استان ها در مجلس می گوید «اعتبار یکسال کل استانِ من ۳۰۰ میلیارد تومان است و منطقه آزاد ارس نیز همین میزان اعتبار دارد چرا باید ارس درآمد داشته باشد و روز به روز پیشرفت کند و استان من از منابع حاصل از فعالیت این منطقه آزاد برخوردار نشود؟ ارس باید درآمدش را به خزانه واریز کند تا ما هم بخوریم».

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: حرف من هم این است که اگر عدالت خوب است چرا شهروند یک شهر بزرگ، سوار مترو می شود، اما اهالی جلفا از این زیرساخت محروم هستند؟ چرا تهران آزادراه دارد اما اهالی خداآفرین فاقد این زیرساخت هستند؟ چرا بیمارستان فوق تخصصی در شیراز ساخته شده، ولی شهروند هادیشهری این امکان را ندارد. چرا شهرک های صنعتی، «تهران مال» ها و «ایران مال» ها، فرودگاه ها و کارخانه های بزرگی مثل ذوب آهن یا فولاد در استان های دیگر ایجاد شده، اما شهروندان کلیبر از داشتن چنین امکاناتی بی بهره هستند؟

حسن نژاد ادامه داد: عدالت اقتضا می کند یا عین امکاناتی که ذکر شد در منطقه آزاد ارس هم ایجاد شود، یا همه آن بیمارستان ها، فرودگاه ها، آزادراه ها، شهرک های صنعتی، «مال» ها و کارخانه ها تخریب شوند.

وی یادآوری کرد: اگر معنی عدالت، تعبیر اخیر است، باید حق داده شود که بگوییم نمی توان با پول مردم جلفا و مردم آذربایجان شرقی در مناطق دیگر مثلا پروژه های عمرانی ایجاد کرد.

منطقه آزاد ارس در شمال غرب آذربایجان شرقی بیش از ۷۰ هزار هکتار وسعت دارد و با جمهوری های آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان هم مرز است و با ترکیه به عنوان دروازه ارتباطی کشورمان با اروپا ۱۴۰ کیلومتر فاصله دارد.

منطقه آزاد ارس همچنین دروازه ورود کشورمان به منطقه قفقاز و روسیه محسوب می شود.



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار