به گزارش استناد نیوز، امیدعلی پارسا در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در نظام سنتی مالیاتی، سازمان امور مالیاتی، اطلاعات دقیقی از وضع اقتصادی و اموال مردم ندارد و متکی به شواهد و خوداظهاری اشخاص است، اما در نظام مدرن؛ سازمانهای مالیاتی به همه اطلاعات مودیان دسترسی دارند.
وی گفت: از ۱۲ سال پیش با طرح جامع مالیاتی در پی مدرن سازی نظام مالیاتی کشور بوده ایم تا به اظهارنامههای صادقانه برسیم.
پارسا افزود: در این باره بستر لازم وجود نداشت و طرح جامع مالیاتی در دو گام پیگیری میشد که یکی از آنها الکترونیکی کردن خدمات است.
وی گفت: اگرچه ابزار؛ الکترونیکی شده، اما روح و منطق حاکم بر محاسبات، سنتی است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه زمینههای لازم برای ارائه اظهارنامههای پیش فرض ایجاد شده است افزود: ۹۵ دستگاه اجرایی از جمله نظام بانکی پای کار آمده اند و ریزدادههای خود را به نظام مالیاتی ارائه میکنند.
پارسا گفت: زمینه برای تهیه اظهارنامههای پیش فرض آماده شده است و همه دستگاهها ریزدادههای خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه میکنند.
وی افزود: وظیفه سازمان امور مالیاتی، تأمین درآمدهای مالیاتی کشور بر اساس اصول عادلانه با کاهش فرار مالیاتی و فساد اداری و در اختیار خزانه قرار دادن آنهاست، اما اینکه سازمان برنامه و بودجه آن را چطور مدیریت میکند مربوط به همان سازمان است.
پارسا گفت: مجموع مالیاتهای ماهانهای که دریافت میشود کمتر از نصف حقوق و مزایای شاغلان و بازنشستگان و هزینههای حداقلی فعلی است.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه با دقت و حساسیت، بودجه دستگاههای مختلف را تأمین میکند و سازمان امور مالیاتی به جز حکمش که مانند دستگاههای دیگر از خزانه پرداخت میشود، پرداختهای دیگر را از ماده ۲۱۷ قانون مالیاتهای مستقیم تأمین میکند.
رئیس امور مالیاتی کشور گفت: ردیف اصلی سازمان امور مالیاتی سایر ندارد و فقط حقوق است، بنابراین ماده ۲۱۷ عملاً هزینه پرداخت مزایای کارکنان وزارت امور اقتصادی و دارایی میشود.
پارسا افزود: اختفای فعالیت، کتمان درآمد، ارائه فاکتور صوری و تشکیل شرکت صوری و کارت بازرگانی از راههای فرار مالیاتی است که تخلف محسوب میشود.
وی گفت: در سازمان امور مالیاتی، خطوط قرمز این سازمان وصول مالیات بر اساس اصول، حمایت از تولید کننده و تولید واقعی، مقابله با فرار مالیاتی و فساد اداری است.
پارسا افزود: حدود ۳۰۰ هزار نفر در کشور وجود دارند که درآمدهای میلیاردی دارند و قابلیت دسترسی برای اخذ مالیات از آنها وجود ندارد.
وی گفت: ۵۲ درصد این افراد هنوز مودی مالیاتی نیز نیستند.
رئیس امور مالیاتی کشور با بیان اینکه کتمان درآمد و فرار مالیاتی جرم است افزود: این ۳۰۰ هزار نفر با بررسی ریزدادههای بانکی شناسایی شده اند.
پارسا گفت: دستگاههای مختلف ریزدادههای خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال میکنند، اما همه اطلاعات به گونهای نیست که بتوان از آن اظهارنامه خارج کرد.
وی افزود: امیدواریم تا پایان سال نخستین خروجی را از این سامانه بگیریم و تا پایان دولت نیز مالیات هوشمند را محقق کنیم.
پارسا گفت: ساماندهی معافیتهای مالیاتی در قالب پیش نویس لایحهای از طرف سازمان امور مالیاتی تقدیم وزارت امور اقتصادی و دارایی شده است که در این وزارتخانه هفتهای دو نشست برای بررسی آن برگزار میشود.
وی افزود: در اصفهان فردی با سوء استفاده از نام هزار و ۲۰۰ نفر، فرار مالیاتی داشت که با بررسی ها، مجرم اصلی بازداشت و هزار و ۲۰۰ نفر از افرادی که برای انها مشکلاتی ایجاد شده بود رها شدند.