به گزارش استناد نیوز، مصطفی سراج روز پنجشنبه در همایش روز سالمند در ساری با اشاره به شعار امسال روز جهانی سالمندان "فرصت های برابر برای همه سالمندان" اظهارکرد: اگر میخواهیم سالمندی سالمی داشته باشیم تنها نباید برای سالمندان برنامه ریزی کنیم بلکه باید برای افراد میانسال و حتی کودکان از امروز برنامه ریزی و فرصت های برابر داشته باشیم.
وی افزود: فرصت های برابر برای همه سنین به این معناست که در ارایه خدمات برای آحاد جامعه تبعیض وجود نداشته باشد و این یک شعار بین المللی است که امسال سرلوحه فعالیت ها و برنامه ریزی های همه کشورها شناخته شده است.
سراج با اشاره به رونمایی رسمی از سند ملی سالمندان در روز گذشته و ابلاغ آن گفت: با ابلاغ این سند باب خوبی جهت پرداختن به بسیاری از مسایل و مشکلاتی که در حوزه سالمندی وجود دارد، باز شد.
مدیر کل دفتر امور توانبخشی بهزیستی کشور گفت: مطابق این سند برنامه عملیاتی و دستورالعمل لازم در ۴ محور شامل فعالیت های دستگاه ها، اعتبارات و زیرساخت هایی که باید فراهم شود و تعیین دستگاه های متولی و زمان بندی اجرا باید برنامه ریزی شود که در آینده نزدیک عملیاتی خواهد شد.
سراج مشکلات موجود در زمینه ارائه خدمات جامع در حوزه سالمندی را یکی از اشکالات موجود در کشور برشمرد و گفت: یکی از مسایل در ارتباط با سالمندان در زمینه بیمه های آنان است، بسیاری از سالمندان ما تحت پوشش هیچ بیمه و یا بیمه تکمیلی نیستند که این مساله را پیگیری می کنیم.
وی افزود: پیش بینی ما در کشور این است که حدودا ۸۲ درصد سالمندان ما می توانند کار خود را انجام دهند و شاید نیاز به حمایت های خاص ندارند و ۱۸ درصد سالمندان نیاز به حمایت های خاص دارند که ۵ درصد آنان کاملا وابسته هستند و در برنامه ریزی ها و سیاست ها باید توجه به این قشر را توسعه داد.
سراج افزود: همچنین مراکز نگهداری سالمندان در حال توسعه اند اما تمام تلاش ما این است که سالمندان در خانواده مراقبت شوند.
وی به اهمیت توسعه تشکل ها و سمن ها در زمینه خدمات به سالمندان تاکید و عنوان کرد: در چند سال اخیر به دنبال توسعه مداخلات خانواده در این امر بوده ایم و توسعه فعالیت های توانبخشی در منزل نیز جزو سیاست های ماست.
سراج گفت: اگر بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که سالمندان ما بتوانند در طول روز برنامه ریزی داشته و اوقات فراغت را برای آنها پر کنیم به بخش بزرگی از هدف خود رسیده ایم اما اصل برای ما این است که سالمندان در کنار خانواده باشند.
وی افزود: با تصویب قانون حمایت از معلولان پیش بینی کردیم سالمندان هم بتوانند از این قانون برخوردار شوند و خوشبختانه امسال امید است با ابلاغ اعتبارات قدم های خوبی بتوان در این زمینه برداشت.
سراج گفت: در سال ۹۶ حدود ۱۲ هزار و ۴۰۰ نفر تحت پوشش دریافت مستمری و حمایت های مستقیم سازمان بهزیستی بودند که این رقم در سال ۹۷ به ۳۵ هزار نفر رسید که در طول یک سال و نیم اخیر چندین برابر رشد داشت و این رقم در استان مازندران از میانگین کشوری هم بالاتر بود.
وی افزود: یکی از تهدیدهایی که برای استان مازندران وجود دارد این است که از نظر سالمندی بعد از گیلان و استان مرکزی رتبه سوم را داراست.
سراج افزود: البته این هم یک فرصت است در استان و با توجه به قابلیت هایی که در مازندران وجود دارد و استقبال استان از برنامه های جدیدی که سیاست گذاری شده می توان به بهبود برنامه ها امیدوار بود.
مدیر کل دفتر امور توانبخشی بهزیستی کشور در پایان برنامه ریزی قانونی برای ارائه کمک هزینه معیشت و پرستاری یکی دیگر از تلاش ها و اقدامات خوبی برشمرد که اجرایی شدن آن بخشی از مشکلات را مرتفع خواهد کرد.
گفتنی است که از جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری مازندران ۱۲/۴ درصد یعنی حدود ۴۰۰ هزار نفر سالمند هستند.
بر اساس قوانین سازمان ملل متحد از ۶۰ سالگی سن سالمندی محسوب می شود.