به گزارش استناد نیوز، محسن جهانشاهی رییس بنیاد ملی نخبگان در مازندران در نشست با خبرنگاران گفت: از سال ۹۰ این بنیاد آغاز به کار کرد که از گلوگاه تا رامسر را در برمی گیرد که جامعه آماری آن از دبستان تا کهنسالی است که تحت پوشش داریم.
وی افزود: عصاره فضائل دانشجویان با بنیاد نخبگان است. بنیاد علمی نخبگان تنها بنیادی است که با بودجه دولتی در حال فعالیت است. یک معاونت فنی در کشور و یک بنیاد علمی نخبگان در استان داریم که زیر نظر این معاونت است .
پروفسور جهانشاهی در ادامه درباره ی عضوگیری این بنیاد اظهار داشت: بنیاد علمی نخبگان چیزی به نام عضو گیری ندارد بلکه نخبگان را تحت پوشش میگیرد.
وی افزود: مجموعه مبالغ قابل پرداخت در صورتی شخص بتواند جوایز تحصیلی را احراز کند هر دانشجو تا مقطع کارشناسی می تواند تا ۴۱ میلیون تومان در طول سال ، برای دانشجویان ارشد تا سقف ۵۸ میلیون تومان و برای دانشجویان دکترا ۱۳۵ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد : هر ساله از سوی بنیاد برنامه هایی تعریف می شود و به معاونت ارسال و مورد بررسی قرار می گیرد .
سال ۹۰_ ۸ برنامه ، سال ۹۱_ ۱۰ برنامه ، ۹۲_ ۷ ، ۹۳_۶ ، ۹۴_۱۸، ۹۵_۵۸ ،۹۶_۶۲، ۹۷_۶۹ برنامه مصوب شد و اما برای سال ۹۸ پیش بینی می شود ۷۸ برنامه مصوب شود که رشد مطلوبی را از ابتدای سال ۹۵ صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در حوزه اختراعات ۳ سطح اختراع در کشور داریم. مخترع سطح ۳؛ نو پدید ، مخترع سطح دو؛ نو رس ، و مخترع سطح یک؛ نوشگفت.
مازندران بعد از تهران رتبه دوم در مخترعین سطح دو را دارد. همچنین در سطح مازندران ۱۵۰ مخترع سطح سه داریم . مازندران در شناسایی دانشجویان نخبه در سال گذشته جز استان های برتر معرفی شد ، همچنین مازندران در بین ۱۳۱ استان از سوی بنیاد ملی نخبگان کشور در حوزه توزیع متعادل اعتبارات تجلیل شد .
وی به طرح شهاب اشاره کرد و گفت: طرح ملی شهاب که طرح شناسایی دانش آموزان برتر است.
در حوزه دانش آموزی بستر سازی و توانمند سازی است. اگر دانش آموزان اختراعی داشته باشند و مسیر مخترعی را ادامه دهند قطعا حمایت خواهند شد.
جهانشاهی در پایان درباره ی سامانه سینا گفت: بروکراسی در بنیاد نخبگان صفر است و تمامی امور از طریق سامانه سینا صورت می گیرد.