آغاز برنامه نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در استان مازندران\

آغاز برنامه نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در استان مازندران

  • کد خبر: 218674
  • چاپ
  • انتشار: 28 مرداد 1398 - 17:57

استنادنیوز؛ نشست ساماندهی و پرچم گذاری شناگاههای استان مازندران در مرکز بهداشت استان برگزار گردید.

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مازندران نشست ساماندهی شناگاههای استان مازندران روز شنبه مورخه ۶/۵/۱۳۹۸ با حضور مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی استان ،رئیس گروه سلامت محیط مرکز بهداشت استان و نمایندگان استانداری، سازمان محيط زيست، مرکز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشکي دانشگاه ( EOC) و با حضور کارشناسان مربوطه در محل معاونت بهداشتی دانشگاه برگزارگردید.

این جلسه با هدف حفظ و ارتقاء سلامت عمومی و اطلاع رسانی مناسب به آحاد مردم جهت خودمراقبتی و در راستای اجرای تفاهم نامه همکاری های مشترک بین وزارت کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان حفاظت محيط زيست منعقد گرديده است. اين جلسه با موضوع بازرسي و نصب پرچم در شناگاههاي ساحلي و طرح هاي سالم سازي سطح استان توسط معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي در برگزار گرديد.

اهداف برگزاری این جلسه تعیین شرایط و وضعیت موجود شناگاه های طبیعی و طرح های سالم سازي دريا و اطلاع رساني جهت رفع مشکلات و معضلات آنها به منظور به حداقل رساندن آلودگي محيط زيستي و بهداشتي ناشي از فعاليتهاي گردشگري،تفريحي و شنا در مناطق ساحلي و حصول اطمينان از سلامت محيط زيستي و بهداشتي آبهاي ساحلي به منظور پيشگيري از وارد آمدن اثرات سوء به شناگران و گردشگران اعلام شده است.

از دیگر اهداف این جلسه بررسی تمهیداتی به منظور افزایش سطح آگاهی و ارتقاء سطح دانش و آمادگی های بهداشتی و محيط زيستي پيمانکاران و مديران شناگاه ها و طرح هاي سالمسازي دريا در زمينه حفاظت محيط زيست و اکوسيستم دريا در برابر آلودگي ها تا نيل به محيط زيستي سالم مي باشد.

در این نشست مهندس محمدحسن ابدی مدیر گروه سلامت محیط و کار استان ضمن اعلام وضعیت شناگاهها و بازرسی و نمونه برداری های بعمل آمده در فصل تابستان اعلام کردند تعداد۳۱۰ مورد بازرسی از طرحهای سالمسازي دريا انجام و ۳۰۲ مورد نمونه برداري ميکروبي براساس چک لیست دستورالعمل بازرسی صورت پذیرفته است. همچنین ایشان به بیان اقدامات صورت گرفته در خصوص نصب پرچم در شناگاههای ساحلی و طرح های سالم سازی دريا پرداختند.

 

در ادامه این نشست آقای فضل الله کیقبادی نماینده استانداری به بررسی مهمترین عوامل آلودگی شناگاهها پرداختند. ایشان عواملي همچون افزايش شناگاهها در مجاورت رودخانه ها، آلودگي ناشي از عدم تصفيه فاضلابهاي شهري و روستايي، پراکندگي محلهاي تخليه فاضلاب هاي شهري/روستايي به منابع آبي، آلودگي ناشي از واحدهاي گردشگري، رستورانهاي واحدهاي خدماتي فاقد سيستم تصفيه فاضلاب و عدم مديريت مناسب پسماندها و زباله ها را به عنوان مهمترين اين عوامل اعلام کردند.

همچنین در این نشست چک لیست بازرسی ها و نمونه برداری میکروبی معاونت بهداشتی و سازمان محیط زیست جهت بررسي نتيجه نهايي و پرچم گذاري مطابقت داده شد تا طي نشست نهايي در روز ۷/۵/۹۸ نوع پرچم شناگاهها به استانداري اعلام گردد.

شایان ذکر است نصب پرچم در شناگاهها بیانگر میزان مطلوبیت شناگاه از نظر کیفیت شرایط بهداشتی و زیست محیطي است به گونه اي که پرچم آبي رنگ به مفهوم شناگاه مورد تائيد و فاقد مشکلات بهداشتي و زيست محيطي است، نصب پرچم زرد رنگ بيانگر فقدان شرايط مناسب مدنظر بوده و احتمال آلودگي به عوامل بيماريزا و به خطر افتادن سلامتي افراد در آن شناگاه زياد است و به بیان دیگر احتمال خطر آلودگی در این مناطق وجود دارد و شناگاههای فاقد پرچم دارای خطر بالا هستند. برنامه نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در استان مازندران با حضور معاون فناوری اطلاعات وزارت بهداشت طی مراسمی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران آغاز شد.
مهندس علی اصغر انصاری، معاون فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در مراسمی که به همین منظور در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد اظهار کرد: با کمک دانشگاه ها در فاز نخست استقرار پرونده تلاش کردیم مراکز سلامت دولتی را به درگاه پرونده الکترونیک متصل کنیم كه به بهانه پياده سازي زيرساخت هاي نظام ارجاع اين اتفاق افتاد و فاز اول آن نيز به دست رئيس جمهور افتتاح شد.
وی با تاکید بر اینکه مراکز خصوصی در فاز دوم استقرار به پرونده الکترونیک متصل می شوند، گفت: برای نخستین بار سامانه های مطب را شناسایي کرديم و تعدادي شرکت ها که اين سامانه ها را طراحي کردند در حال حاضر کارها را انجام مي دهند.
انصاری افزود: سامانه های داروخانه ها که از قبل می توانستند با داروخانه ها کار کنند نیز استانداردهای جدید را گرفتند و به همین ترتیب نمونه هایی از سامانه ها در اين جلسه هستند و کارگاه را برگزار مي کنند.
معاون فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با تاکید بر همکاری انجمن های صنفی حوزه سلامت، ادامه داد: انجمن های صنفی، داروسازان و سازمان نظام پزشکی باید در این طرح همکاري لازم را داشته باشند تا پزشکان و مسوولين داروخانه ها رغبت پيدا کنند فرآيند نسخه نويسي و نسخه پيچي را به خوبي اجرا و جايگزين فرآيندهاي قبلي نمايند.
انصاری با بیان اینکه در این طرح سه هدف را دنبال می کنیم، گفت: هدف اول این طرح، پوشش دولتی و غیردولتی بود که پوشش دولتي انجام شده و غير دولتي را نيز با نسخه نويسي و نسخه پيچي دنبال مي کنيم.
معاون فناوری اطلاعات وزارت بهداشت افزود: هدف دوم این طرح ، استقرار زیرساخت ها بود که انجام شده است.
وی به اجرای فشرده و منسجم این طرح در سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: فاز اول این طرح در مرداد ماه انجام و فاز دوم در شهریورماه سال جاری با ۸ دانشگاه پیشرو انجام می دهیم که دانشگاه مازندران نيز با توجه به سابقه و امادگي که داشته يکي از دانشگاه هاي پيشرو است.
انصاری با بیان اینکه در تظرداریم تا درگاه موبایل پرونده سلامت را هم رونمایی کنیم، گفت: پرونده سلامت را در تیرماه رونمایي کرديم و در حال حاضر در اختيار دانشگاه هاي تابعه وزارت بهداشت قرار گرفته است و اگر اين اطلاعات از بخش خصوصي هم گرفته شود اين درگاه از طريق موبايل عمومي مي شود.
معاون فناوری اطلاعات وزارت بهداشت فاز سوم این طرح را عمومی کردن فرآیندها و اضافه کردن خدمات ارزش افزوده دانست و گفت: در فاز نسخه نویسی و نسخه پیچی سه مرحله دنبال می کنیم که در فاز دوم و سوم امضاي پزشک و بيمار اضافه مي شود و در مرحله نخست نيز بيمه گرها مي توانند اطلاعات را براي رسيدگي خود دريافت کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیمه سلامت و تامین اجتماعی جریان ssm را دریافت می کنند، افزود: با توجه به امکاناتی اين دو بيمه در مراکز داشتند که در حال حاضر سامانه بيمه سلامت آمادگي تبادل اطلاعات را دارد و در بيمه تامين اجتماعي نيز اين فرآيند تا شهريورماه سال جاري انجام مي شود.
انصاری با بیان اینکه چالش های گذشته در حال حاضر به حداقل رسیده است، ادامه داد: شایسته مردم و نظام سلامت است که از آخرین فناوری ها استفاده کنند.
دکتر سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این جلسه اظهار کرد: نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونيک کار بزرگ و پيچيده اي است و اجراي آن نيازمند برنامه ريزي درست است.
وی با بیان اینکه حوزه فناوری باید نسبت به عملکرد خود بازبینی داشته باشد، گفت: در حوزه هایی که بحث قانونگذاری داريم يکسري خلاهايي وجود دارد که بايد برطرف شود.
دکتر موسوی به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حوزه پرونده الکترونیک اشاره کرد و افزود: شرکت های مختلفی در این حوزه فعال شدند که امیدواریم با خدمات متنوع این شرکت ها به نقطه خاصی برسيم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید براینکه باید به مسئله زمان در تهیه نرم افزارها توجه جدی شود، ادامه داد: در تکنولوژی امروز، زمان از اهمیت ویژه اي برخوردار است.
دکتر موسوی به اجرای طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی در مازندران اشاره کرد و افزود: نسخه نویسی در مراکز درمانی ارائه کننده سطح اول خدمات در دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام مي شود و تلاش ما براين است که ساير مراکز نيز به اين سمت حرکت کنند



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار