خودکفایی 6 ساله مازندران در تامین فرآورده‌های خونی\

خودکفایی 6 ساله مازندران در تامین فرآورده‌های خونی

  • کد خبر: 218319
  • چاپ
  • انتشار: 09 مرداد 1398 - 16:39

استناد نیوز،مدیر کل انتقال خون مازندران گفت: در استان از سال 92 به خودکفایی در بحث تامین خون و فرآورده های خونی رسیدیم.

به گزارش استناد نیوز به نقل از فارس، اسماعیل پوریانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت روز اهدای خون اظهار کرد: امروز در چهل و ششمین سالروز انتقال خون قرار داریم که در استان مازندران از سال ۹۲ به خودکفایی در بحث تأمین خون و  فرآورده‌های خونی رسیدیم.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ خونی از استان‌های دیگر وارد نکردیم  افزود: نکته مهم اینکه مازندران به‌عنوان استان معین تهران انتخاب شده به این منظور در ایام خاص ذخیره فرآورده‌های خونی به استان تهران خون ارسال می‌شود.

مدیرکل انتقال خون مازندران اضافه کرد: در سال گذشته ۱۶۸ هزار مراجعه کننده داشتیم که ۱۳۱ نفر موفق به اهدای خون شدند و بیش از ۱۸۰هزار واحد خونی توزیع شد،.

این مسؤول تصریح کرد: استان مازندران دارای ۲ هزار و ۸۰۰ نفری بیمار تالاسمی و در مجموع ۴ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص است که ۴۰ درصد از ذخیره‌های خونی به این بیماران اختصاص دارد.

پوریانی بیان کرد: از سال ۹۳ تاکنون 6 مرکز جراحی قلب باز در مازندران آغاز به کار کرده است که با توجه به اینکه هر جراحی باز قلب به هفت واحد خون نیاز دارد مصرف ما در این بخش بسیار بالا است‌.

وی یادآور شد: در چهار ماه اخیر ۵۸ هزار و ۵۰۰ نفر مراجعه کننده برای اهدای خون در استان داشتیم که ۴۴ هزار و ۶۰۰ نفر موفق به انتقال خون شدند که نشان از حضور پررنگ مازندرانی‌ها دارد.

مدیرکل انتقال خون مازندران با بیان اینکه در استان مازندران ۲۰ درصد اهداکننده خون بار اولی داریم‌، تصریح کرد:  دو سالی است که حذف خون‌گیری از اهدا کنندگان بار اولی داشتیم به‌طوری که بار اول فقط نمونه گرفته می‌شود و چنانچه فرد سالم باشد سه ماه بعد برای خون‌گیری با آنها تماس گرفته می‌شود.

پوریانی خطاب به کسانی که حجامت می‌کنند، گفت: با توجه به اینکه شاید در محیط غیربهداشتی این کار را انجام دهند لازم است به این مسائل توجه کنند.

وی بیان کرد: فردی که اقدام به خالکوبی می‌کند نیز تا یک سال نمی‌تواند خون اهدا کند که لازم است به این موارد توجه شود.

مدیرکل انتقال خون مازندران ادامه داد: هنگامی که فردی خون اهدا می‌کند فرآورده‌های خونی شامل پلاکت گلبول‌های قرمز و پلاسما بوده که حجم کمی از پلاسما قابل استفاده است.

این مسؤول اضافه کرد: مازاد مصرف پلاسما در استان دور ریختنی است به دلیل اینکه در ایران تکنولوژی تبدیل پلاسما به دارو وجود ندارد که طی قراردادی که با کشورهای آلمان و اتریش بسته شده پلاسما تبدیل به داروهایی چون آلبومین و فاکتورهای مهم خونی شده و وارد می‌شود.

پوریانی با تاکید بر اینکه دنیا به سمت مدیریت مصرف خون بیمار در حال حرکت است، خاطرنشان کرد: در چهار ماهه اخیر بیش از ۶۰ هزار واحد خون بین بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان توزیع شده است.

وی با بیان اینکه شاخص اهدای خون در کشور ۲۷ در هزار نفر جمعیت است، افزود: اما این شاخص در مازندران به ۴۰ در هزار نفر جمعیت رسانده شده و حتی واحدهای سیار در ایام خاص به روستاها اعزام می‌شوند.

در این جلسه مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان مازندران نیز به جمع اهداکنندگان خون پیوست و در حاشیه این جلسه اظهار کرد: سازمان انتقال خون  یک سازمان موثر است و پاسخگوی نیازهای خونی استان است.

اکبری گفت:  با توجه به همکاری خوب اصحاب رسانه در استان مازندران هلال احمر در حال راه‌اندازی باشگاه خبرنگاران هلال‌احمر هستیم و در این خصوص  ۶ استان به عنوان پایلوت در نظر گرفته شدند که جزییات بیشتر در این زمینه اطلاع‌رسانی خواهد شد.



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار