به گزارش استناد نیوز، حبیب جهانساز از صادرات چای ایرانی و درآمد ارزی خوبی که به سبب آن نصیب کشورمان میشود سخن گفت و اظهار داشت: طبق آمارها سالانه معادل 20 میلیون دلار عایدات ارزی از محل درآمد صادرات چای بدون اینکه از ورود چای خارجی جلوگیری شود، نصیب کشورمان میشود.
رئیس سازمان چای کشور با اعلام خبر پایان مرحله دوم برداشت برگ سبز چای در دو استان شمالی گیلان و مازندران نیز ابراز داشت: از ابتدای فصل شروع برداشت چای در استانهای شمالی تاکنون 51 هزار تن برگ سبز چای درجه یک و معادل 18 هزار و 867 تن چای درجه دوم از باغات شمال کشور برداشت شده است.
جهانساز مجموع بهای خریداری شده برگ سبز چای را از کشاورزان چایکار حدود 209 میلیارد تومان اعلام کرد و بیان داشت: با احتساب مبلغی که اخیراً به چایکاران دو استان گیلان و مازندران پرداخت شد تاکنون چیزی در حدود 170 میلیارد تومان از مطالبات معوقه به حساب کشاورزان شمالی واریز شده است.
رئیس سازمان چای کشور میزان کل خرید برگ سبز چای را نیز برشمرد و عنوان کرد: از ابتدای فصل برداشت چای از باغات شمال طبق آمارهای موجود در سازمان چای کشور تاکنون بالغ بر 69 هزار و 867 تن برگ سبز چای درجه یک و درجه دو به صورت تضمینی از چایکاران دو استان شمالی گیلان و مازندران خریداری شده است.
وی در مورد پرداخت مابقی مطالبات چایکاران نیز با بیان اینکه در حال حاضر 39 میلیارد تومان از این مبالغ هنوز به حساب کشاورزان واریز نشده است ابراز داشت: دولت با همکاری خوب صاحبان کارخانجات امسال روند خوبی را در پرداخت مطالبات چایکاران دنبال کرد بنابراین مبالغ یاد شده تدریجاً به کشاورزان پرداخت میشود.
رئیس سازمان چای کشور برداشت برگ سبز چای در سه مرحله بهاره، تابستانه و پائیزه را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر 90 درصد چای کشور در استان گیلان تولید میشود و برای بهبود تولید برگ سبز نیز سازمان چای کشور همه ساله برنامههای ترویجی و اعطای تسهیلات را در دستور کار خود دارد.
جهانساز حمایتهای همه جانبه دولت و مدیریت اعمال شده از سوی سازمان چای کشور را از صنعت چای داخلی متذکر شد و خاطرنشان کرد: با توجه به انجام عملیات بهزراعی و مکانیزاسیون در سطح باغات چای، تجهیز و نوسازی کارخانجات چایسازی امسال چای استحصالی از کیفیت بسیار مناسبی برخوردار است.