وزیر راه و شهرسازی: نظام مهندسی ساختمان باید به یک سازمان معیار تبدیل شود\

وزیر راه و شهرسازی: نظام مهندسی ساختمان باید به یک سازمان معیار تبدیل شود

  • کد خبر: 217886
  • چاپ
  • انتشار: 27 تیر 1398 - 11:07

استناد نیوز، مراسم افتتاحیه بیست و دومین اجلاس هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کور در محل سالن هتل پارسیان آزادی تهران با شرکت اعضای هیأت مدیره سازمانهای نظام مهندسی استانه ها و میهمانان ویژه کشوری و استانی برگزار گردید.

به گزارش استناد نیوز، انتخاب دکتر محمد فیروزیان خزانه دار سازمان بعنوان ناظر هیئت رئیسه هیات عمومی این اجلاس از اتفاقات مهم بوده است.

مهندس اسلامی وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه جامعه مهندسی کشور فرصت ساز و زندگی آفرین است، از سازمان نظام مهندسی ساختمان  دعوت کرد در رونق تولید طرح اقدام ملی و همچنین اجرای آیین نامه کنترل شهرسازی که به زودی تدوین می‌شود نقش خود را ایفا کند.

وی گفت: ساخت وساز در کشور باید از سوی عناصر دارای صلاحیت و صاحبان کرسی فکر مدیریت، عملیاتی و اجرایی شود.

وزیر راه و شهرسازی که  در مراسم افتتاحیه بیست و دومین اجلاس هیأت عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان، موسوم به "پارلمان مهندسی کشور" سخن می گفت، ضمن تأکید بر نقش مهندسان در اعتلای ساخت و ساز، از جامعه مهندسی خواست در جهت رشد و تعالی کشور گام‌های اساسی بردارد.

اسلامی گفت: اعتبار جامعه مهندسی بحث بسیار مهمی است که باید در جهت تحقق آن گام‌های اساسی برداشته شود و به کمک آن اعتماد را در جامعه افزایش داد.

وزیر خاطرنشان کرد: امروز دوره‌ای است که مهندسی و کسب و کار باید با هم و در یک راستا گام بردارد. در دوره‌ای از تاریخ به سر می‌بریم که نیاز به حرکت جهشی در کشور وجود دارد که این حرکت نیازمند از خود گذشتگی و تلاش مضاعف است.

وی ارتقای قابلیت در رشته‌های مهندسی را از ضروری ترین نیازهای کشور عنوان کرد و توضیح داد: جامعه مهندسی کشور جز جوامع فرصت‌ساز و زندگی آفرین است. که می‌تواند به واسطه تنوع رشته‌هایی که در آن وجود دارد پیشرفت کشور را محقق کند و موجب عزت و غرور ملی شود.

او با تأکید بر اینکه مهندسی در تمامی رشته‌ها پیشران توسعه و پیشرفت محسوب می‌شود گفت: اگر جامعه مهندسی به خود مشغولی و کوته‌بینی دچار شود و در مسیر صعود نباشد ، لطمه بزرگی به جامعه بزرگ مهندسی و ساخت و ساز کشور وارد می‌آورد. به همین دلیل باید با احساس تعهد، وجدان کاری، خلاقیت و نوآوری بتواند در جهت شکوفایی ساخت و ساز در همه ابعاد نقش ایفا کند و سازمان نظام مهندسی در این حرکت باید به سازمان معیار تبدیل شود.

وزیر راه و شهرسازی افزود: یک جامعه متفرق در مسیر رشد قرار نمی‌گیرد. بنابراین تفکرایجاد قابلیت، روزآمد کردن و ارتقای جامعه‌ مهندسی نیاز به کوشش واز خود گذشتگی در این سازمان دارد. سازمان نظام مهندسی باید این دوره دشوار ولی پر نتیجه را پشت سر بگذارد.

اسلامی وضعیت کنونی کشور را وضعیت دشواری برشمرد و گفت: در حال حاضر کشور با ظالمانه‌ترین تحریم‌ها روبه‌رو است و به همین دلیل باید در چنین وضعیتی ارزش‌های خود را به معرض نمایش بگذارد. همچنین در بخش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و در همه لایه‌ها، پشتیبان صنعت ساختمان نیاز داریم تا بتوانیم با مهندسان طراح این رشته‌ها در ارتباط مستقیم باشیم و آنها را در مدار فعالیت‌ها قرار دهیم و بدین وسیله جامعه دانش بنیان بتواند برای پیشرفت صنعت ساختمان کشور اقدام کند و دستاوردهای فناوری را در فرآیند تجاری‌سازی به ظهور برساند.

اسلامی بر دوام و قوام ابنیه ای که احداث می‌شوند تأکید کرد و توضیح داد: طراحی و معماری برای ابنیه به گونه ای صورت گیرد که بتواند ایمنی و دوام را همراه با حفظ هویت به تصویر بکشد.

وزیر راه و شهرسازی در عین حال خاطرنشان کرد: سالهای ۹۶ و ۹۷ روزهای پرتنشی در حوزه نظام مهندسی پشت‌سر گذاشته شد. سال ۹۸ چیزی به نام تنش و درگیری نباید وجود داشته باشد. تمام سعی ما باید این باشد که جامعه مهندسی بتواند با عهده‌دار شدن مسوولیت‌های گوناگون در کنار دولت و سرمایه گذار به اجرای طرحهای تعریف شده یاری برساند.

  اسلامی از جمله اقدامات در دستور کار دولت را احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در طرح اقدام ملی برشمرد و گفت: علاوه بر این احداث حدود ۲۰۰ هزار مسکن روستایی نیز در دستور کار دولت است. وی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: ساخت و ساز در کشور باید از سوی عناصر دارای صلاحیت و صاحب فکر مدیریت و عملیاتی و اجرایی شود.

اسلامی افزود: شاهد بودیم که در سال‌های گذشته سوداگران برای کسب تجارت وارد صنعت ساختمان و ساخت و ساز شده‌اند و حجم خانه‌های گران‌قیمت که تله مالی در کشور ایجاد کرده ، گواه این واقعیت است. به همین دلیل مدیران باید به شدت فعالیت کنند و عرصه را برای سوداگران تنگ نمایند.

اسلامی همچنین شرایط بازار مسکن و التهابات جامعه راخارج از حوزه بخش مسکن دانست که اساساً به‌طور تاریخی از نرخ ارز تبعیت کرده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی: مسکن کمترین ریسک را برای سرمایه‌گذاری دارد

دکتر مازیار حسینی در بیست و دومین جلسه هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان مطرح کرد: ما خود را در کنار جامعه مهندسان و شورای مرکزی  همراه و همگام می دانیم.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: منتخبان باید متخصص، ژرف اندیش، پاکدست و دارای نگاه ملی  باشند، امید دارم که رفتار حرفه ای و انضباط کاری سرلوحه امور برگزیدگان کشور قرار گیرد.

اعضای شورای هشتم باید در سطح ملی توانایی و کارایی داشته و از لحاظ سطح علمی از افراد برجسته دانشگاه ها باشند، تا در جهت پیشبرد اهداف سازمان از ظرفیت های جوان، پرشور و افراد دارای ایده استفاده نمایند.

شورای مرکزی عصاره فضایل مهندسی کشور  است و مهندسان متعهد و اخلاق گرا باید در راس امور آن قرار گیرند.

بر پایه این خبر معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: ساختمان استاندارد ساختمانی است که چهار موضوع آسایش، آرامش، دوام و ایمنی در آن دیده شده باشد.

وی اظهار داشت: تلاشمان این است که نظام مهندسی را در چهار رکن اصلی تعریف کنیم؛ مالک یا سرمایه گذار، سازنده، کنترل و بازرسی و نگهداری ساختمان.

دکتر حسینی بیان کرد: آنچه کشور بدان نیازمند است رونق تولید است که مسکن کمترین میزان ریسک سرمایه گذاری را در این خصوص دارد.

معاون عمرانی وزارت کشور: مقابله با تخلفات ساختمانی ضرورتی اساسی است

معاون عمرانی وزیر کشور با بیان این مطلب می گوید: باید یک بازنگری و توجه ویژه به حوزه نظام مهندسی و ساخت وساز در کشور انجام شود تا به توسعه پایدار برسیم.

جمالی نژاد معاون عمرانی وزارت کشور در افتتاحیه اجلاس هیأت عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به ضرورت الکترونیکی کردن و برخط کردن اطلاعات با شهرداری ها افزود: شهرداری و نظام مهندسی ارگان های قدیمی و مهمی هستند و برخی اقدامات در حوزه شهری باید با همکاری آنها انجام شود.

وی بیان کرد: ایجاد ضوابط و قوانین و همچنین مسیرهای هموار برای معلولان، افزایش نظارت ها در طراحی ساختمان ها و توجه به حل مشکل تخلفات ساختمانی از جمله اقداماتی است که باید توسط این بخش ها دنبال شود.

وی بیان کرد: باید یک بار دیگر جایگاه نظام مهندسی در کشور را بازخوانی کنیم و بتوانیم در این حوزه یک توسعه پایدار داشته باشیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور: شورای مرکزی می تواند رکن توسعه کشور باشد.

مهندس رجبی رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور که در جمع اعضای هیئت مدیره های سازمان های نظام مهندسی ساختمان استان ها در بیست و دومین اجلاس هیئت عمومی سازمان سخن می گفت با تأکید بر این مطلب افزود:

قانون برای سازمان نظام مهندسی ساختمان رکن تعیین کرده و این رکن مهم، شورای مرکزی است.

مهندس رجبی اعلام داشت: هیات مدیره استان‌ها می توانند موجب یا مانع توسعه نظام مهندسی و کیفیت ساخت و ساز باشند؛ چرا که چشم انداز و افق  حوزه های کار و فعالیت باید توسط سازمان‌ها بر اساس قانون تعریف شود.

رجبی یکی از مهمترین زمینه های رسیدن به آرامش در سازمان های نظام مهندسی ساختمان را آرامش در ارتباط بین سازمان و وزارتخانه عنوان کرد.

وی سپس به تشریح برخی دستاوردهای مهم شورای مرکزی در دوره هفتم پرداخت و گفت: تعاملات سازمان با خارج از کشور شروع شده و با وزارت تحقیقات آلمان تفاهم نامه ای منعقد گردیده که 25 نفر از مهندسان تاسیسات حرارتی و برودتی را آموزش داده و گواهی صادر نماید.

وی ابراز امیدواری کرد در آینده نه چندان دور و در دوره جدید فعالیت شورای مرکزی، مجوزهای کار در اروپا در اینخصوص اخذ گردد.

مهندس رجبی قدم بعدی را ارتباط با سازمان یونسکو دانست که این ارتباط نیز می بایست پیگیری گردد.

از دیدگاه رئیس شورای مرکزی یکی از محاسن تقابلات سال گذشته این بود که مهندسین متوجه شدنددر حوزه  های تخصصی می بایست اتحاد و صعه صدر داشته باشند تا بتوانند از مراحل بحرانی عبور کنند. افزایش سطح حساسیت در جامعه نسبت به سازمان نظام مهندسی ساختمان  نیز زمینه ساز این مهم است که در برخی از طرح ها در استان‌ها باید مداخله صورت گیرد.

رجبی اضافه کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان می بایست بازوی تخصصی و فنی دستگاه‌های اجرایی باشد که می‌توان در این خصوص برای رونق مسکن به وزارت راه و شهرسازی کمک کرد و به عنوان محرکی در بحث سرمایه گذاری  و ساخت و ساز از اعضای سازمان استفاده نمود.



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار