به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری، در ابتدای این کارگاه نحوه تشکیل تعاونی و اتحادیه روستایی به طور خلاصه تشریح گردید و در ادامه علل عدم موفقیت تعاونیهای روستایی به بحث گذاشته شد که نتایج ذیل به دست آمد:
1-متناسب با اهداف تشکیل اساسنامه تدوین نمیشود و در طول مسیر کار باید اصلاح شود.
2عدم شناخت از اهداف و حقوق
همچنین بیان گردید برای جلوگیری از مشکلات و رسیدن به موفقیت باید اساسنامه متناسب با اهداف ان تنظیم گردد همچنین آموزش، اطلاع رسانی و آموزش همه افراد مد نظر قرار گرفته و از پیشنهادات جمع از طریق نشست ها استفاده گردد. همچنین اگر از نظرات تکتک افراد در تهیه و تدوین اساسنامه و سایر فرآیندها استفاده گردد میزان تعلق خاطر افراد افزایش مییابد.
زمانی یک تعاونی موفق و فعال خواهد شد که دو عامل فکر(ایده) و سرمایه(پول) فعال شده باشد. همچنین برای رسیدن به برنامه درست علاوه بر پول و ایده نیاز به پشتیبانی میباشد و برنامه ریزی نیز از اصول کار خواهد بود. تشکیل انجمن صنفی که مسول پیگیری برنامه ها باشد موجب پشتیبانی مناسب و دست یابی سریعتر به اهداف میباشد. انجمن صنفی نقش مطالبهگری برای خواستهها و چانهزنی برای نیازها را برای اعضا تشکل خواهد داشت.
در بخش دوم کارگاه صندوق حمایت مالی معرفی گردید و بیان شد در تاریخ 26/12/1381 مقرر گردید برای حمایت از بخش کشاورزی صندوق حمایت بخش کشاورزی تاسیس گردد. دولت با فروش اموال خود در وزارت جهاد کشاورزی صندوق مالی درست نمود و مقرر گردید49درصد از صندوقهای مالی را به صورت وام پرداخت کند و 51 درصد با مردم باشد.
همچنین شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی توسط دولت در کلیه استانها ایجاد شد. در استان 13 هزار عضو صندوق یکجا میسر نخواهد بود بنابراین حداکثر 50 نفربه صورت تعاونی در خواهند آمد و امور دولت به آنها واگذار خواهد شد. به استناد بند ب ماده 29 دولت منابع طبیعی و محیط زیست اجرای فعالیت های خود را به تشکل های منطقهای واگذار خواهند کرد البته قراردادهای کوچک و متوسط بدون تشریفات به تشکلها و تعاونیها واگذار خواهد شد.