در این سمینار دکتر سیدامیررضا مظفری متخصص طب کار و بیماریهای شغلی، به تشریح و تحلیل نتایج حاصله از آزمایشات سال گذشته و همچنین اقدامات مؤثر جهت پیشگیری از ابتلاء کارکنان به بیماری های شغلی پرداخت.
وی از انجام معاینات منظم کارگران صنایع به عنوان مهمترین مکانیسم کنترل فرایند حادثه یاد کرد و گفت: آزمایشات ادواری مهمترین و کم هزینه ترین اقدام پیشگیرانه از بیماری های شغلی است چرا که بسیاری از بیماری های شغلی را به شرط شناسایی به موقع میتوان با هزینه و خسارت اندک، درمان و از پیشروی آن جلوگیری نمود.
این پزشک با بیان اینکه معاینات ادواری و بدو استخدامی کارکنان ماهیت درمانی و پیشگیرانه دارد، افزود: نهادینه کردن فرهنگ پیشگیری در کنار معاینات ادواری نیاز به آموزش و افزایش سطح آگاهی کارکنان پیرامون وظایف شغلی، مخاطرات و نحوه مواجهه با آن دارد.
دکتر مظفری در ادامه ضمن تبیین اهداف معاینات ادواری، خاطر نشان کرد: تشخیص زودهنگام بیماریهای ناشی از کار، درمان به موقع شاغلین، غربال گری و جلوگیری از پیشرفت بیماری ها، پیشگیری از ابتلاء دیگر کارگران شاغل در شغل های مشابه و در نتیجه متناسب سازی وظایف شاغلان با شرایط روحی و جسمی آنان جهت جلوگیری از خطرات احتمالی از جمله اهداف این آزمایش هاست.
مظفری در بخش پایانی سخنانش با بررسی نتایج آزمایشهای ادواری بعمل آمده از کارکنان نیروگاه، عوامل افزایش دهنده آنزیم ها بویژه آنزیم های کبدی، علائم و راه های پیشگیری از ابتلاء به بیماری های دیابت و هپاتیت را تشریح و بر نقش ورزش به عنوان ساده ترین راه تضمین سلامت تأکید کرد.