به گزارش روابط عمومی بهزیستی مازندران حسین زاده، معضل خودکشی و اقدام به خودکشی را یکی از مهمترین شاخص های بهداشت روانی عنوان کرد و گفت: خودکشی مسئله راکدی نیست و با گذر زمان و متناسب با مسائل و مشکلات فردی و اجتماعی کاهش یا افزایش میابد .
وی با بیان اینکه خود کشی تصمیمی پیچیده است که نتیجه عوامل متعددی همچون سن، جنس، وضعیت تاهل، عوامل اقتصادی و خانوادگی میباشد، افزود: سوءمصرف مواد مخدر، کشمکش و طلاق بین والدین، عدم حمایت اجتماعی، بیکاری ، بیماری های جسمی و روانی به ویژه افسردگی و افکار خودکشی، همگی از عوامل مرتبط برای اقدام به خودکشی هستند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی مازندران ضمن ابراز تاسف از افزایش آمار خودکشی در میان بانوان تصریح کرد: با توجه به اینکه اکثر افرادی که دست به خودکشی میزنند، سابقه اقدام به خودکشی دارند، ضروریست تا اقدامات پیشگیرانه در مورد این افراد با دقت و یژه تری صورت گیرد.
حسین زاده با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی به ویژه اورژانس اجتماعی با راه اندازی خط تلفن 123 و ارائه خدمات تخصصی گامی اساسی در راستای پیشگیری از خودکشی برداشته است خاطرنشان کرد: طی تماس هایی که با خط 123 گرفته میشود تیم تخصصی از طریق خودروی خدمات سیار با حضور در محل ، اقدام به ممانعت از این اتفاق میکند و پس از آن با بررسی علت اقدام به خودکشی و ارائه خدمات روانشناسی و مددکاری اجتماعی به فرد و خانواده، توانمندی و خود مراقبتی فرد را افزایش میدهد.
وی با بیان این مطلب که میزان خودکشی در بین دانش آموزان افزود: در صورت همکاری نزدیکتر آموزش و پرورش با بهزیستی و اورژانس اجتماعی میتوان در کاهش این آمار تاثیر بسزایی گذاشت.