بهزاد نبوی در گفتوگو با روزنامه ایران و در پاسخ این سؤال که با توجه به نتیجه انتخابات مجلس و احتمالاً توفیق اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری آیا میتوان گفت که نزاع عقلانیت و پوپولیسم به نفع جریان پوپولیست رقم خورده است؟ گفت: من معتقد به نزاع میان عقلانیت و پوپولیسم افراطگرا نیستم و معتقدم که با توجه به عزم بخشهایی از حاکمیت برای به قدرت رساندن «انقلابیون جوان» میانهروها و جریانهای معتدل اعم از اصلاحطلب، اصولگرا و مستقل باید بهجای درگیریهای بیحاصل و تضعیفکننده کشور و نظام در شرایط بحرانی کنونی که به افزایش یأس و ناامیدی و انفعال بیشتر مردم هم منجر میشود، سیاست «صبر و انتظار» پیش گیرند و به حاکمیت اجازه دهند با سلیقه خود کشور را اداره و انشاءالله بر بحرانها فائق شوند. در عین حال به مردم فرصت ارزیابی نتایج انفعال و قهر خود با صندوقهای رأی داده شود و برای ادوار بعدی مجالس، ریاستجمهوری و شوراها اتخاذ تصمیم کنند.
نبوی در ارزیابی تأثیر مناسبات بینالمللی بر تحولات داخلی در چنین شرایطی و اینکه آیا برخی جریانهای تندرو مهار خواهند شد، افزود: این امر بستگی به چگونگی حاکمیت تندروها دارد. اگر پیشبینی مطرح شده در پاسخ قبلی تحقق یابد و طرف مقابل خارجی هم آمادگی نشان دهد، احتمالاً خطری متوجه کشور نخواهد شد گرچه به نظر میرسد عرصه بر معتدلین و میانهروها در صورت عدم اتخاذ سیاست صبر و انتظار بهشدت تنگ بشود. البته ممکن است حتی با اتخاذ سیاست صبر و انتظار هم برای جلوگیری از به قدرت رسیدن مجدد طیف مذکور به نابودی آن طیف همت گماشته شود.
وی در عین حال گفته است: در صورت حل مشکلات خارجی و حتی همزمان با آن با استفاده از منابع گسترده نهادهای غیردولتی تحت پوشش و اتخاذ سیاستهای پوپولیستی احتمالاً توده مردم راضی خواهد شد. همان طور که دولتهای نهم و دهم با بهرهگیری از درآمدهای افسانهای نفت و هزینه آن درآمدها برای یارانه نقدی، مسکن مهر و... هنوز هم مقبول تودههای مردم است