به گزارش استناد نیوز به نقل از پایگاه اینترنتی «ساینس الرت»، سطح ماه از لایهای باریک از گرد و غبار پوشانده شده است که رگولیت (regolith) نام دارد. به گزارش سازمان فضایی اروپا ۴۰ تا ۵۰ درصد از وزن رگولیت از اکسیژن تشکیل شده، اما از آنجایی که این اکسیژن به شکل اکسید است امکان استفاده از آن به همین صورت وجود ندارد. حال دانشمندان به راه جدیدی برای استخراج این اکسیژن دست یافتهاند که فضانوردان میتوانند از آن برای نفس کشیدن و تولید سوخت استفاده کنند.
محققان در این راه از روشی به نام الکترولیز نمک مذاب استفاده میکنند. رگولیت همراه با نمک مذاب کلرید کلسیم در یک سبد فلزی قرار میگیرد و تا دمای بالا حرارت داده میشود، سپس یک جریان الکتریکی از آن عبور داده میشود تا اکسیژن خارج شود. یک مزیت این روش آن است که به عنوان محصول جانبی آلیاژهای فلزی قابل استفاده تولید میکند.
این روش اولین بار توسط شرکت متالیسیس (Metalysis) ابداع شد که به دنبال راهی برای استخراج آلیاژهای فلزی بود و اکسیژن را به عنوان یک محصول جانبی برای این فرآیند در نظر میگرفت. اما دانشمندان حال دریافتهاند که با اندکی تغییرات میتوانند از این روش در اکتشاف قمری استفاده کنند.