به گزارش استناد نیوز، «تقینیا» گفت: طبق برآورد سازمان نهضت سوادآموزی کشور، درصد باسوادی گروه سنی 10 تا 49 سال در سال 97 در مازندران 98.4 درصد بوده است که آمار خوبی است.
وی همچنین گفت: در 22 شهرستان استان، بالاترین نرخ سواد در این رده سنی به نسبت جمعیت متعلق به قائمشهر است که در سال 95، 98.56 درصد و در سال 97، 98.68 درصد و کمترین آن متعلق به گلوگاه 96.29 درصد در سال 95 و 96.50 درصد در سال 97 بوده است.
تقینیا ذکر این نکته را لازم دانست که اختلاف بالاترین و پایینترین نرخ در این دو شهرستان در سال 97، 2.18 درصد است که نشان از بالا بودن نرخ سواد در استان دارد.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اینکه تا سال 94، 123 سوادآموز این استان موفق به گذراندن تحصیلات دانشگاهی شدهاند، ادامه داد: از این تعداد 24 نفر معلم و یک نفر استاد دانشگاه است.
وی همچنین دارا بودن حداقل مدرک فوق دیپلم و صلاحیت حرفهای و اخلاقی را برای آموزشدهندگان سوادآموزی لازم دانست و با بیان اینکه محدودیت برای بهکار گرفتن آنان رشته وجود ندارد، گفت: البته در حال حاضر آموزشدهنده جدید پذیرش نمیشود و در مازندران همین 2000 آموزشدهنده که کد فعال دارند، با ما همکاری میکنند.
تقینیا به برگزاری اولین جشنواره کشوری الگوهای برتر تدریس در مازندران اشاره کرد و گفت: 300 طرح از آموزشدهندگان به دست ما رسید که 100 طرح را داوران بررسی کردند و 10 طرح در سطح استان منتخب اعلام شد و در این جشنواره، ضمن اعطای لوح تقدیر و هدیه، یک جایزه ویژه سفر به همراه خانواده به مشهد مقدس توسط مدیرکل آموزش و پرورش به برندگان اختصاص یافت.
به گفته وی سهمیه امسال مازندران در طرح سوادآموزی اتباع خارجی، 40 نفر است که تاکنون 10 نفر ثبتنام کردهاند و البته تا پایان دیماه مهلت ثبتنام دارند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش مازندران به طرح سوادآموزی در زندانها هم اشاره کرد و گفت: «در گروه سنی 10 تا 60 ساله این طرح در 9 شهر مازندران که دارای زندان است انجام میشود.»