به گزارش استناد نیوز، علیرضا کاظمی روز دوشنبه در نشست مدیران و کارکنان معاونت پرورشی و فرهنگی با وزیر آموزش و پرورش با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این حوزه به ویژه شهیدان رجایی و باهنر و حماسه نهم دیماه افزود: تلاش برای بصیرت افزایی و پیوند با ولایت ازجمله برنامههای این معاونت است.
وی یادآور شد: فرآیند تربیت فراتر از یک رفتار است لذا بر اساس سند تحول بنیادین، تربیت به معنی شکلگیری هویت و شخصیت است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: حوزه پرورشی باید امر تربیت را محقق کند و این مسیر دشواری است و چالشهای مختلفی در این مسیر وجود دارد که ازجمله میتوان به نبود انگیزه در دانش آموزان، عدم وجود انگیزه کافی در مربیان و نداشتن جایگاه برنامههای پرورشی در برنامه درس ملی، اشاره کرد. در حوزه تربیتی ابتدا باید انگیزه کافی در دانش آموزان ایجاد کرد علاوه بر آن در مربیان نیز باید انگیزه ایجاد کنیم.
کاظمی خاطرنشان کرد: در تربیت زمانی موفق خواهیم شد که بتوانیم از تمام ظرفیتهای مدرسه استفاده کنیم.
وی کنکور را از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد و افزود: تا زمانی که کنکور در اولویت خانوادهها قرار داشته باشد فرآیند تربیت در مدارس به شکل مطلوب محقق نخواهد شد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه توسعه بخشی، اثربخشی، میدان دادن به دانش آموزان و مشارکت ازجمله راه هایی است که ما سعی کردیم در دانش آموزان انگیزه ایجاد کنیم، گفت: در کنار انگیزههایی که تولید کردیم برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری در راستای تربیت دانش آموزان انجام شده است لذا «جشنواره اهلی من العسل» باهدف ایجاد انگیزههای معنوی در حوزه تربیتی هرساله برگزار میشود.
کاظمی با یادآوری اینکه تشکلهای دانشآموزی میتوانند بسیاری از مشکلات را مرتفع کنند و باید به آنها میدان داد، تصریح کرد: وقتی در برنامه درس ملی جایی برای فعالیتهای پرورشی نداشته باشیم کار کردن در این حوزه سخت است و خانوادهها نیز انگیزه کافی را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: حوزه تعلیم و تربیت این معاونت در فرآیند ارزیابی مدیران و معلمان هیچ جایگاهی ندارد و همچنین در انتصابات مدیران نیز نقشی ندارد لذا با اصلاح این موارد میتوان کار تربیت را بهتر از قبل ادامه داد.
نشست مدیران و کارکنان معاونت پرورشی و فرهنگی با وزیر آموزش و پرورش امروز در ساختمان مرحوم علاقه مندان برگزار شد.