افزایش تقاضای هند و روسیه برای کیوی مازندران\

افزایش تقاضای هند و روسیه برای کیوی مازندران

  • کد خبر: 2110896
  • چاپ
  • انتشار: 01 دی 1398 - 16:40

 

استناد نیوز - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران پیش بینی کرد که با توجه به افزایش تقاضای هندوستان و روسیه برای وارد کردن کیوی مازندران، صادرات این محصول در سال جاری ۱۰۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد.

 

 به گزارش استناد نیوز به نقل از ایرنا، هادی ایزدی میزان صادرات کیوی مازندران در سال گذشته را ۴۵ هزار تن اعلام کرد.

وی افزود : افزایش نرخ ارز طی دو سال گذشته هم سبب زیاد شدن انگیزه صادرات کیوی توسط باغداران و تجار مازندرانی شده است.

ایزدی از میزان صادرات کیوی در سال جاری تاکنون ابراز بی اطلاعی کرد و توضیح داد: فعلا آمار دقیقی از میزان صادرات کیوی از کمرگات کشور نداریم ولی روند افزایشی صادرات و افزایش تقاضا در کشورهای مقصد محسوس است.

وی افزود : البته هم اکنون هرکیلوگرم کیوی در بازار داخلی بسته به کیفیت بین پنج تا ۶ هزار تومان به فروش می رسد و طبیعی است که چنین محصولی به عنوان یک میوه تجاری بین المللی برای صادرات جزو میوه های گران قیمت محسوب می شود و صادرات آن ارزشمند و ارزآور است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران از نصب و راه اندازی ۲ مرکز سورتینگ مدرن کیوی در تنکابن توسط یکی از صادرکنندگان خبر داد و گفت : با توجه به وجود این ۲ مرکز و ظرفیت سردخانه ای ۲۰۰ هزار تنی در غرب مازندران، امسال شاهد نقش کمتر دلالان و صادرات به صورت مستمر این محصول خواهیم بود.

تولید ۱۸۵ هزار تن کیوی

ایزدی از برداشت ۱۸۵ هزار تن محصول از باغ‌های کیوی مازندران خبر داد و گفت که این میزان نسبت به سال گذشته تفاوت محسوسی ندارد.
وی وسعت باغ های کیوی استان را ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار اعلام کرد و در باره افزایش نیافتن میزان تولید در سال جاری هم توضیح داد: میزان تولید در سال جاری به خاطر این که سطح زیر کشت ثابت باقی ماند، افزایشی نداشته است.

این مسئول علت زیاد نشدن مساحت باغ های کیوی در یک سال اخیر را هم افزایش هزینه احداث باغ به خاطر گرانی قیمت لوله، آهن آلات و داربست و همچنین افزایش زیاد قیمت زمین اعلام کرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام این که ۶۰ درصد کیوی کشور در مازندران تولید می شود،گفت که شهرستان های تنکابن، عباس آباد ، چالوس، نوشهر، آمل و بابل به ترتیب بیشترین میزان باغ کیوی را دارند.

بر اساس آمارهای رسمی در حال حاضر بیش از ۶ هزار نفر باغدار در مازندران به صورت مستقیم و ۱۲ هزار نفر دیگر به صورت غیرمستقیم مشغول فعالیت در این حوزه هستند.

کیوی از درختان کم آفت است که مزیت ان نیاز به سم پاشی ندارند و با یک روغن پاشی در اوایل بهمن مشکل آفات آن بر طرف می شود.

برداشت کیوی در مازندران از اواسط آبان ماه شروع می شود و تا اواخر آذر یا اوایل دی ماه ادامه می یابد.

درخت کیوی برای نخستین بار در سال ۱۳۴۷ وارد ایران شد و کاشت آن در سال ۱۳۵۶ پس از آزمایش های پژوهشی بر روی این گونه در ایستگاه تحقیقات کشاورزی رامسر آغاز شد.

کیوی، مواد غذایی بالا و میزان کالری بسیار پایینی دارد و با داشتن آنتی‌اکسیدان فراوان خاصیت ضدسرطانی دارد.

ویتامین ث موجود در کیوی ۲ برابر پرتقال، ۶ برابر لیمو ترش و میزان مواد مغذی آن هشت برابر سیب بوده و از غلظت خون می‌کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته‌ها جلوگیری می‌کند.



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار